Basiu ja nie mam tego miskanta.Ogólnie większość traw mam pierwszy rok wiec jeszcze nie mam zbytniego doświadczeniaStarsze mam tylko trawy Ice Dance i Kostrzewę siną
Aniu, róża wyszła pięknie. A mężowi mus to powiedzieć. Pół świata przecież Go chwali.
Ten link z kwiatkiem też bardzo mi się spodobał. To chyba z pokręconych gwożdzi. Fajny.
Pozdrawiam.
Basiu mąż wychwalony pod niebiosa!
Już go pytałam,czy mi zrobi takiego dmuchawca z gwoździ,to powiedział,że tyle zardzewiałych to on nie ma Powiedziałam,że mogę im pomóc zardzewieć
A faktycznie one jakieś pokręcone,też się zastanawiałam nad tymAle ze zwykłych też będzie fajnie.
Też bym chciała taki kwiatek z gwoździ, ale mój eM nie umie spawać.
Chyba, że wbiję gwoździe w jakąś kulę np. z modeliny i potem to wygotuję, żeby modelina stwardniała.
Albo z glinki samoutwardzalnej, byłoby jeszcze lepiej.
Tylko nie wiem, czy takie kwiatki będą pasować do mojego ogrodu, zwłaszcza do moich glinianych ozdób.
Ooo, kochana trafne informacje. To samo pisała juz Aureliaaa tutaj, te ciemniejsze najmocniejsze i najwięcej ich.
Ja w tym roku mam w planach bylinową nową rabatę, kupiłam też nasiona jednorocznych do wypełnienia, nawet mam identyczne ostróżki jednoroczne jak Ty pokazałaś. podane jest na opakowaniu żeby siac w kwietniu bezpośrednio do gruntu, a w czerwcu juz zakwitną.I tak zrobię, nie będę podpędzać męczyć w pojemnikach, bo będą słabe.
Cieszę się, że zaglądasz Dario A widzisz, jakoś umknęła mi ta informacja u Aurelii. To może faktycznie te fioletowe ostróżki jakieś mocniejsze. Siej prosto do gruntu, myślę że można już koniec marca, początek kwietnia, oczywiście jeszcze zależy od pogodySiej niezbyt gęsto bo inaczej też będą słabsze, albo później solidnie trzeba poprzerywać.