Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

MagdaLenka 23:15, 08 kwi 2026

anpi napisał(a)

Aniu ziemia po wierzchu posypana była białym perlitem, nie wiem czemu tak zżółkł,a właściwie zpomarańczowiał

Być może od zażelazionej wody...

Twoej pomidory są w lepszej formie, niż moje. Większość w ogóle mi nie wykiełkowała.
Kordina 22:01, 09 kwi 2026

anpi napisał(a)

Śliczna ta odmiana
a miszmasz kolorystyczny wiosenny naprawdę cudny
Dorota321 21:31, 14 kwi 2026

anpi napisał(a)

Piękny kolor tych hiacyntów, taka ilość robi wrażenie. Pospacerowałam po Twoim ogrodzie, wąchałam kwiaty, zatrzymałam się na dłużej przy jasnoróżowym ciemierniku i aż się prosi, żebyś zebrała z niego nasionka i rzuciła pomiędzy te hiacynty. Ja dziś przesadzałam swoje siewki wysiane dwa lata temu.
anpi 00:11, 16 kwi 2026

MagdaLenka napisał(a)

Być może od zażelazionej wody...

Twoej pomidory są w lepszej formie, niż moje. Większość w ogóle mi nie wykiełkowała.

Mamy zamontowany uzdatniacz ( zmiękczacz)wody ze złożem odżelaziającym, więc woda w zasadzie nie powinna zażelaziona.

Pomidorowymi sadzonkami będziemy Cię wspomagać w razie czego!
anpi 00:14, 16 kwi 2026

Kordina napisał(a)

Śliczna ta odmiana
a miszmasz kolorystyczny wiosenny naprawdę cudny

Kolorów przybywa z dnia na dzień i powstają różne mieszanki

anpi 00:23, 16 kwi 2026

Dorota321 napisał(a)
Piękny kolor tych hiacyntów, taka ilość robi wrażenie. Pospacerowałam po Twoim ogrodzie, wąchałam kwiaty, zatrzymałam się na dłużej przy jasnoróżowym ciemierniku i aż się prosi, żebyś zebrała z niego nasionka i rzuciła pomiędzy te hiacynty. Ja dziś przesadzałam swoje siewki wysiane dwa lata temu.

Mam już wiele ciemierników ze swoich siewek i wiele rozdanych.Sadzę ciemierniki gdzie mogę. Ale na tej rabacie, akurat większość rośnie przy białym płotku a przy hiacyntach absolutnie nie ma już na nie miejsca. Wolę tam byliny , które kwitną później, by potem też cieszyły jakieś inne różne kwiaty. A ciemierniki tworzą jednak dużą rozetę liści przez resztę sezonu.
anpi 00:29, 16 kwi 2026

LIDKA 08:07, 16 kwi 2026

anpi napisał(a)

Piękne rabaty o tej porze. Nie ma pustki.
April 08:20, 16 kwi 2026

Wspaniałą masz wiosnę Aniu. Dopiero się uczę zapełniać rabaty wiosennymi cebulami. Ale u ciebie to już mistrzostwo. Piękne ciemierniki. Te wschodnie u mnie chyba najlepiej sobie radzą. U ciebie wszystkie odmiany mają spore kępy. Dobre masz dla nich stanowiska. Kamyki dodatkowo odkwaszają ziemie i ciemiernikom się to podoba.
Polon 12:23, 16 kwi 2026

Taka pełna wiosną rabata, to marzenie
Hiacynty podobne do moich, ciekawe, czy to ta sama odmiana. Moje mnie trochę drażnią intensywnością, ale widzę, że to raczej kwestia odpowiedniego towarzystwa . U Ciebie pięknie się prezentują.