Podobno platan dobrze znosi cięcie, a nawet ogławianie. Spróbuję go pilnować, aby nie wymknął się spod kontroli
Obwódki rabat są z granitu otaczanego, szaro - rudego i układałam go na solidnej podsypce betonowej. Nowe rabaty na razie obkładam kostka brukową, jak już będę pewna ich zarysu, to może też kupię granit
Też muszę zakupić nawóz jesienny na trawnik, bo to chyba najwyższa pora by go rozsypać!?
Niedziela mimo kiepskiej pogody upłynęła bardzo miło Przecież deszcz potrzebny, więc nie narzekałyśmy z ogrodowiskowymi kobitkami robiąc maraton po trzech ogródkach Pozdrawiam Elu!
W październiku w Daglezji będzie jeszcze barwniej, warto pojechać
Moje trawy pomału też łapią kolorki, ale tyko niektóre, bo większość zielone.
Mam barbulę posadzoną w suchym miejscu i trochę żółkną jej listki, też kwitnie od jakiegoś czasu.
Dziękuję Ewuś!
Do Daglezji, trzeba by się wybrać też latem, bo jesienią już byłam dwa razy
Lilie jeszcze nie wszystkie zakwitły, fajna sprawa z tym sadzeniem ich w lipcu
Hej Aniu!!!
Że też Ci się chciało te fotki cykać w takim deszczu! Oczywiście wielkie dzięki!!! A my leniwce nie zrobiłyśmy żadnej fotki...nawet nie widać ,że byłaś na spotkaniu... i nie uwieczniony Twój piękny ogród w tym niedzielnym deszczu...Poprawimy się następnym razem!
Tego czasu wiecznie za mało dla nas i na obgadanie ogrodowych dylematów.
A propos deszczu...grzybki obrodziły w moim ogródku:
I wierzba ogolona na grzybka
Dobrze, że mamy mobilną Agę...bez niej nie wiele dało by się zorganizować. Naszym panom trochę znudziło się oglądać i słuchać ciągle o tych samych kwiatkach No jak o tych samych...???
Aga to my Ci dziękujemy za transport i nie tylko...
Za bezcenne rady i dary natury...śliweczki już wysmażone...ale trawy nie posadzone, ciągle leje!
Nie pokazywałam Ci chyba giełdowych zdobyczy, to część:
Machamy i my!!!!Szkoda, że takie odległości między nami i " czas korony", dzieliłybyśmy się tą radością częściej i w większym gronie
Agatko, ta szałwia to jednoroczna, ale warta zakupy co roku, kwitnie bez przerwy.W przyszłym roku kupię więcej!!!