Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 16:12, 28 sty 2019

Dorota123 napisał(a)
Tak sam z siebie pospawał Ci te przydasie? Fajne
Następnym niech zrobi dłuższe ogonki to w sezonie letnim wykorzystasz jako podpórki do kwiatów, ja tak właśnie robię.

Dorotko, no aż tak żeby sam z siebie to nie. Musiałam go mocno o to poprosić, pokazać na Ogrodowisku, wydrukować wzór itp. W przyszły weekend ma zrobić księżyc, serce a może i kwiatka. Zobaczymy, czas pokaże co będziemy robić za tydzień.
Z tymi dłuższymi pikami to faktycznie mogłyby służyć za podpórki niektórym kwiatom np ostróżkom.
Pozdrawiam Dorotko, życzę zdrowia.
basia3012 16:28, 28 sty 2019

m_gocha napisał(a)
Basiu u mnie też prószy śnieg - jakby tego, który już leży było mało Ale lepsze to niż szaro-bure widoki
Niech się teraz zima wyszaleje a za dwa miesiące prosimy o wiosnę

U mnie też jeszcze dekoracje świąteczne. Lubię ich klimat zwłaszcza gdy zima za oknem. Z reguły do końca stycznia zdobią dom i ogród. W marketach już kuszą cudnie kwitnące cebulowe.... ale pracuję nad sobą Pewnie się skuszę gdybędę zmieniać dekoracje
Fajnie Ci wychodzą te „szmacianki” - proponuję teraz uszycie kurek - akurat będą na Wielkanoc
Pozdrawiam

Gosiu, Grażynka-Gogo napisała, że 2 lutego, święto Matki Bożej Gromnicznej kończy okres Bożego Narodzenia. I wtedy już raczej zdejmuje się dekoracje świąteczne. Ja więc tak zrobię i w sobotę pozdejmuję bombki. A gałązki świerkowe niech jeszcze będą.
Na Wielkanoc chyba skuszę się na zajączki z klapniętymi uszkami.
Gosiu, oby do wiosny. Pozdrawiam.
basia3012 16:33, 28 sty 2019

Magleska napisał(a)
Jeszcze zimowo pięknie u Ciebie Basiu u mnie tez dziś znowu przysypało troszkę śniegiem ogród .....nawet wolę taki biały widok ,niż szaro buro i nijako ..... w sumie to lepiej niech teraz sypie ,a nie w kwietniu
Dekoracje zimowe też śliczne ....ja już nie mam żadnej ,nawet skusilam się na cebulki hiacyntów w B... więc w domu wiosennie ,a za oknem zimowo
Pozdrawiam wieczorowo

Madziu, dziękuję za odwiedziny. Ja też lubię zimowy ogród. Bardzo lubię te czapki śniegowe na kulach, rzeżbach, bombkach. Taki bajkowy widok robi się wtedy.
W sobotę będę zdejmowała świąteczne dekoracje. Oby do wiosny Madziu.
Pozdrawiam.
basia3012 16:38, 28 sty 2019

Adela napisał(a)
Pozrawiam też zimowo, Basiu
Nas zima nie opuszcza, a mi marzy się już wiosna. Smog tak nam się daje we znaki, że przeważnie siedzę z wnuczką w domu i poluję na chwilę, żeby wywietrzyć mieszkanie.

To przykre Elu z tym smogiem. U nas tego nie ma.
U nas zima też w pełni, są ferie. Jasiu jest zdrowy chodzi do przedszkola więc ranki mam wolne. W lutym urodzi się mu siostrzyczka. Czekamy więc z radością. Będzie więc Jasiu i Zuzia. A w sierpniu kolejny wnuk/wnuczka(?)
Elu, marzenia się spełniają więc oby do wiosny.
basia3012 16:43, 28 sty 2019

Dorota123 napisał(a)
Witaj w nowym roku . Ja swoje jeżyki schowałam na zimę pod daszek, nie byłam pewna czy śnieg im nie zaszkodzi, a jest go u nas całkiem sporo . Jak spadł 12 grudnia tak cały czas dosypuje.
W ubiegłym roku kupiłam listewki i miałam zamiar zrobić podobne lampiony, ale zrobiło się zimno i listewki leżą. Teraz jak widzę u Ciebie w tym stroiku to tak mi się spodobały, że na pewno wiosną wezmę się za nie. Pozdrawiam i byle do wiosny.

Dorotko, lampion zrobiony z listewek będzie super. A Ty potrafisz cuda czarować więc na pewno będzie piękny.
Też się zastanawiam nad zaimpregnowaniem nowo kupionych posążków. To taki twardszy gips. Czy może ktoś doradzi czym to zrobić?
Pozdrawiam.
basia3012 16:45, 28 sty 2019

Adela napisał(a)
Wow! Zdolnego masz męża!
Gratulacje

Dzięki za gratulacje. Zdolny jest. Bez dwóch zdań. Tylko ukrywa to skrzętnie przed światem a szczególnie przed żoną.

Pozdrawiam.
basia3012 16:47, 28 sty 2019

Magleska napisał(a)
Zdolniacha

Pewnie, że tak.Tak jak większość panów. Tylko nie ujawniają tych swoich zdolności.
basia3012 16:49, 28 sty 2019

gogo napisał(a)
Masz utalentowanego eMa, przekaż mu gratulacje ode mnie.
I niech działa dalej, to, co zrobił jest oryginalne
Nie musisz kupować rdzewiaków

Przekazałam.Dziękuję. Za tydzień, mam nadzieję, ciąg dalszy.
Pozdrawiam.
basia3012 16:56, 28 sty 2019

Zuzka25 napisał(a)
Cześć Basiu, idealnie trafiłam , bo widziałam,że masz sporo powojników, a wiosną planuję w końcu posadzić róże pnące i powojniki. Bedę mieć fajną lekturę Widziałam, że masz piękne bergenie. Pamiętasz ile sadzonek i co ile cm sadziłaś, że tak ładnie się rozrosły? Nie jedzą ich opuchlaki i ślimaki? Piękne dekoracje i super pomysł ze skrzyniami na poziomki

Zuzko, jak miło słyszeć tyle pochwał. Dziękuję.
Ja nie zauważyłam opuchlaków przy bergeniach ale szczerze mówiąc to ich dawno nie ruszałam. One są posadzone około 25-30 cm od siebie. Po jednej stronie oczka chyba 2 sadzonki i po drugiej podobnie. Ale już się rozrosły. W tym roku dosadziłam jeszcze 3 sadzonki przy okazji rewolucji.
Róże i powojniki to super zestaw. Jeśli mogłabym doradzić powojniki to raczej z grupy Viticella czyli włoskie. Są pewniejsze od wielkokwiatowych. Ja mam i te i te. I lepiej rosną włoskie.

Pozdrawiam.
Wiolka5_7 16:58, 28 sty 2019

Bardzo ładne te betonowe figurki Basiu
I te druciane również masz zdolnego męża
U ciebie rownież ogród zasypany ,ladnie wygląda
Pozdrawiam