Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 17:02, 28 sty 2019

anpi napisał(a)
Basiu pochwal męża od nas,bardzo fajne te druciaczki Czyli tego drucianego aniołka o którego już dawno miałam Cię zapytać to też on robił?
Mój zamówił takie półprodukty przez internet i też pospawał... różyczkę,chciał ją patynować pod stare złoto ,ale ja mówiłam ,że może by ją tak rdzawą zrobić i tak sobie czeka kwiatuszek
Widziałam Twoja "dama" już z tarasu powędrowała na schody pewnie jej spieszno do ogrodu.Moja właśnie raczej zamieszka w ogrodzie jako dekoracja przy domku ,na stoliku ,a może doczeka się jakiejś półeczki?Na razie się zadomowiła i czeka na wiosnęZaraz wstawię fotkę.Jeszcze raz dziękuję za namiary,wzięłam też Ani

Aniu, pochwaliłam. podziękowałI ja dziękuję. Tego drucianego aniołka to robił Pan, który na Allegro sprzedaje szablony do cięcia bukszpanów. Kupowałam je u niego a potem poprosiłam o tego aniołka i zrobił mi. Zaciekawiłaś mnie tymi półproduktami w internecie. Może jakiś namiar?
Widziałam Twoją damę. Pięknie się prezentuje. Cieszę się, że się przydałam.
Pozdrawiam.
basia3012 17:04, 28 sty 2019

Aurelllia napisał(a)
Basiu bardzo ładne te druciaczki

Dzięki Aurelko. Fajna nazwa, druciaczki. Pozdrawiam.
basia3012 17:09, 28 sty 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Bardzo ładne te betonowe figurki Basiu
I te druciane również masz zdolnego męża
U ciebie rownież ogród zasypany ,ladnie wygląda
Pozdrawiam

Bardzo dziękuję i za miłe słowa i za odwiedziny. Te figurki to moje ostatnie zakupy. Trochę wolnego czasu jest zimą więc można po internecie pobuszować i coś wyszukać.
Zima i ferie u nas w pełni. Wszędzie biało. Ale teraz siedzę pod oknem dachowym i jakby deszcz lub szorstki śnieg w szybę stuka. Więc jutro może nie byc śniegu.
Pozdrawiam.
AgataM 17:48, 28 sty 2019

Basieńko jestem zachwycona talentem Twojego Męża. Lampiony cudne....Czy planujesz lampiony w odważniejszych kolorach na letni sezon? Drutowa biżuteria zachwyciła mnie bardzo. Oj kusisz nas Kobietko
Adela 19:50, 28 sty 2019

basia3012 napisał(a)

To przykre Elu z tym smogiem. U nas tego nie ma.
U nas zima też w pełni, są ferie. Jasiu jest zdrowy chodzi do przedszkola więc ranki mam wolne. W lutym urodzi się mu siostrzyczka. Czekamy więc z radością. Będzie więc Jasiu i Zuzia. A w sierpniu kolejny wnuk/wnuczka(?)
Elu, marzenia się spełniają więc oby do wiosny.

Smog jest bardzo uciążliwy.
Dwa lata temu jeszcze tak tragicznie nie było. Mogłam spacerować ze starsza wnuczką Hanią niemal codziennie. Teraz wychodzę sporadycznie.

Basiu - serdecznie gratuluję Wam kolejnych wnucząt! Pojawienie się maleństw w rodzinie, to największe szczęście i radość
Dziadkowie nie będą się nudzić

Moja opiekuńcza rola nad wnuczkami skończy się we wrześniu, jak Tosia pójdzie do przedszkola.
Później będą tylko odwiedzać nas, z pewnością nie codziennie, bo mieszkają ok 15 km od nas.
Radosnego oczekiwania
Pozdrawiam

m_gocha 20:43, 28 sty 2019

Basiu muszę pochwalić druciane ozdoby Czy to jakiś specjalny drut?

Wnusiów gratuluję
basia3012 00:22, 29 sty 2019

AgataM napisał(a)
Basieńko jestem zachwycona talentem Twojego Męża. Lampiony cudne....Czy planujesz lampiony w odważniejszych kolorach na letni sezon? Drutowa biżuteria zachwyciła mnie bardzo. Oj kusisz nas Kobietko

Agatko, te drewniane lampiony na skrzyni to kupione. Ale Dorotka chce sama zrobić podobne, już ma listewki. Za to, te dekoracje z drutu to praca męża. Tak się postarał, że ho ho. Zdolny, tylko trochę ukrywający się z tym.
Pozdrawiam.
basia3012 00:28, 29 sty 2019

Adela napisał(a)

Smog jest bardzo uciążliwy.
Dwa lata temu jeszcze tak tragicznie nie było. Mogłam spacerować ze starsza wnuczką Hanią niemal codziennie. Teraz wychodzę sporadycznie.

Basiu - serdecznie gratuluję Wam kolejnych wnucząt! Pojawienie się maleństw w rodzinie, to największe szczęście i radość
Dziadkowie nie będą się nudzić

Moja opiekuńcza rola nad wnuczkami skończy się we wrześniu, jak Tosia pójdzie do przedszkola.
Później będą tylko odwiedzać nas, z pewnością nie codziennie, bo mieszkają ok 15 km od nas.
Radosnego oczekiwania
Pozdrawiam

Dzięki Elu za gratulacje. Też cieszymy się bardzo.
Co do zakończenia tej Twojej opiekuńczej roli nad wnuczkami we wrześniu to nie byłabym taka pewna. Wnusia w pierwszym roku może trochę chorować i wtedy kto się nią zajmie najlepiej w świecie? Babcia.
Miłego wtorku.Pa.
basia3012 00:32, 29 sty 2019

m_gocha napisał(a)
Basiu muszę pochwalić druciane ozdoby Czy to jakiś specjalny drut?

Wnusiów gratuluję

Gosieńko, dziękuję w imieniu męża. Ten drut to stalowy, zwykły ciemnoszary grubości ok 2,3-2,5 mm. Myślę, że jak byłby trochę grubszy np 3 mm to też byłyby fajne ozdoby. Ale akurat taki był w domu.
Z wnusiów też się cieszymy.
Pozdrawiam.
Anda 07:44, 29 sty 2019

Basiu, nie wiem, czy już można gratulować kolejnych wnuków. Zyczę na pewno zdrowia i łatwego i szczęśliwego porodu. A Ty na pewno jesteś dla wnucząt najlepszą babcią pod słońcem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies