Zamiast kostrzewy posadziłam w tej donicy żagwin. Kostrzewa głęboko wrosła w ziemię i trudno było mi dzisiaj ją wydobyć. Dlatego będzie tu rosło coś co w przyszłości może łatwiej można wykopać. Chociaż pewnie nie będzie takie ładne jak kostrzewa. Zobaczę czy w ogóle ona tu będzie dobrze rosła i dobrze wyglądała.
Promienie słoneczne podkreśliły wiosenny urok Twojego ogrodu. Ale będzie się działo! jak zakwitnie nowy nabytek
Cudowny jest ten ciemny ciemiernik. Pamiętasz nazwę? Muszę sobie dokupić, bo mam ich niewiele.
Basiu - przyglądałam się Twoim drzewom (krzewom) liściastym. Tworzą ładne parasolowate korony. Jakie to rośliny?
Elu, moje wszystkie ciemierniki pochodzą od 3 sadzonek w kolorze różowym posadzonych tu około 12 lat temu. Wszystkie to są siewki. Poza nimi nie dokupowałam żadnych innych. Te różne kolory, odcienie różu a nawet ciemierniki białe, które też mam są właśnie od tych trzech różowych ciemierników. Dziwne, że nawet białe od nich pochodzą.
Elu, moje krzewy rosnące wokół ogrodzenia to takie pospolite, polskie krzewy. Są tam bzy, jaśminy, kaliny, żylistki, forsycje, śliwy wiśniowe, derenie, berberysy, perukowce. Są też glediczje, kłokoczka kolchidzka, styrakowiec. Niektóre są posadzone pod wpływem Ogrodowiska.
Taki pokrój można wymusić cięciem. Trochę więc przycinam latem.
Elu, cieszę się że zaglądasz i pytasz.