Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 23:12, 15 cze 2023

Koniec zdjęć.
Waclaw 09:45, 16 cze 2023

ogród piękny, wypielęgnowany. W ładnej okolicy mieszkasz, zadbanej
Joku 19:31, 16 cze 2023

Strasznie dużo masz do cięcia. Największe wrażenie zrobiła na mnie przycięta w kostkę sosna. Bardzo oryginalnie wygląda. Czym tniesz?
basia3012 22:27, 16 cze 2023

Joku napisał(a)
Strasznie dużo masz do cięcia. Największe wrażenie zrobiła na mnie przycięta w kostkę sosna. Bardzo oryginalnie wygląda. Czym tniesz?

Jolu, tnę wszystko zwykłymi nożycami do żywopłotu. Ale tą sosnę to akurat poprosiłam męża o wyrównanie nożycami elektrycznymi.
Szybko mi poszło z tymi jałowcami. Sama się zdziwiłam bo 3 dni po 1- 2 godziny.

Jolu, powinnam kupić sobie jakieś dobre, w miarę nietępiące się nożyce do cięcia żywopłotów. Może jakieś możesz mi polecić? Jakąś firmę?
Może ktoś z odwiedzających mi coś podpowie?
basia3012 22:28, 16 cze 2023

Waclaw napisał(a)
ogród piękny, wypielęgnowany. W ładnej okolicy mieszkasz, zadbanej

Dziękuję Wacku, staram się dbać o otoczenie.
ElzbietaFranka 00:08, 17 cze 2023

basia3012 napisał(a)

Pod wpływem twojej pięknej koalicji kupiłam i ja. Maleństwo kwitnie u mnie.
Rośnie na lace między drzewami więc niech sobie śmieci.
Basiu co jest w tych bergeniach. Wiosna szlag mnie trafia takie liście zasyfione. Oberwałam zostawiłam po 2 listki i znowu są piękne i lśniące. Już je dwa razy pryskalam mikstura z drożdży. Może dlatego takie znowu piękne.

Wszystkie rośliny zadbane. Już róże zaczynają.

Alija 15:48, 17 cze 2023

basia3012 napisał(a)
Dzisiaj wyszłam na zewnątrz. Zaczęłam cięcie jałowców i od razu się tym chwalę.[img

Basiu, pochwały zasłużone, jesteś niesamowita, podcięłaś elegancko.
Joku 15:49, 17 cze 2023

Ręczne nożyce do żywopłotu mam zwykłe, kupione gdzieś w ogrodniczym, bez nazwy producenta. Sprawują się dobrze, pewnie mogłyby lepiej ciąć gdybym umiała je naostrzyć. Ale nie umiem. Mam jeszcze nożyce elektryczne, marki nie pamiętam, koloru żółtego być może Stihl. Są już stare, około 20 lat ale sprawują się bardzo dobrze. Jak zajdę do szopki to przypomnę sobie markę. Materiału do cięcia nie mam aż tak dużo więc nie są zbytnio eksploatowane.

Sprawdziłam, nożyce do żywopłotu są marki Stiga.
basia3012 00:34, 18 cze 2023

Joku napisał(a)
Ręczne nożyce do żywopłotu mam zwykłe, kupione gdzieś w ogrodniczym, bez nazwy producenta. Sprawują się dobrze, pewnie mogłyby lepiej ciąć gdybym umiała je naostrzyć. Ale nie umiem. Mam jeszcze nożyce elektryczne, marki nie pamiętam, koloru żółtego być może Stihl. Są już stare, około 20 lat ale sprawują się bardzo dobrze. Jak zajdę do szopki to przypomnę sobie markę. Materiału do cięcia nie mam aż tak dużo więc nie są zbytnio eksploatowane.

Sprawdziłam, nożyce do żywopłotu są marki Stiga.

Dzięki Jolu. Muszę rozejrzeć się za dobrymi ręcznymi nożycami do cięcia. Takie co nie tępią się szybko. Na razie mam co mam.
basia3012 00:34, 18 cze 2023

Alija napisał(a)

Basiu, pochwały zasłużone, jesteś niesamowita, podcięłaś elegancko.

dzięki Alu, starałam się.