Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 22:10, 19 maj 2024

Tu dzisiaj wycięłam trochę gałęzi wiśniom, kalinie Borwooda, przycięłam świerki Conica i inne krzewy. Mam nadzieję, że przejaśniło się i więcej światła będzie docierało do azalii japońskich.

Tak jest przed cięciem.

basia3012 22:12, 19 maj 2024

A tak jest po cięciu.

basia3012 22:20, 19 maj 2024

U nas na Warmii deszczu nadal nie ma. Susza okrutna. Mimo podlewania pierwiosnki leżą. Dzisiaj położyły się też ciemierniki. Codziennie podlewałam ogród ale po dzisiejszym przycinaniu drzew i sprzątaniu tego wszystkiego padłam bez sił. Podleję jutro.
Joku 16:56, 20 maj 2024

Basiu patrzę na twoje rododendronowo i tak sobie myślę że jak one się u ciebie zadomowią i osiągną rozmiary jak u Mirki to chyba będziesz musiała się wyprowadzić bo miejsca zabraknie .
Fajny nastrój się zrobił przy dróżce po podcięciu drzewek.
basia3012 08:13, 21 maj 2024

Joku napisał(a)
Basiu patrzę na twoje rododendronowo i tak sobie myślę że jak one się u ciebie zadomowią i osiągną rozmiary jak u Mirki to chyba będziesz musiała się wyprowadzić bo miejsca zabraknie .
Fajny nastrój się zrobił przy dróżce po podcięciu drzewek.

Myślisz, że aż tak będzie? Muszę coś wymyślić. Znowu zagwozdka. Mam jeden pomysł ale jeszcze nie podjęłam decyzji.
Pozdrawiam Jolu gorąco.
Wczoraj u nas spadł deszcz i trochę gradu. Dzisiaj znowu upalnie.
Joku 16:21, 21 maj 2024

U mnie też nieco popadało, ucieszyłam się bardzo. Straciłam nadzieję na deszcz i pod wieczór wzięłam wąż w garść, a za godzinę zaczęło padać. Na kilka dni mam spokój z podlewaniem.
Widziałam Mirki rododendrony na własne oczy, potwory są .
basia3012 23:41, 21 maj 2024

Joku napisał(a)
U mnie też nieco popadało, ucieszyłam się bardzo. Straciłam nadzieję na deszcz i pod wieczór wzięłam wąż w garść, a za godzinę zaczęło padać. Na kilka dni mam spokój z podlewaniem.
Widziałam Mirki rododendrony na własne oczy, potwory są .

Wiesz Jolu, myślę, że u mnie rodki nie będą tak wspaniale rosły jak u Mirki. Ona ma niesamowitą rękę i w ogóle wyczucie potrzeb roślin. Ja to taka błądząca, trochę pytająca i mam obawy co do postępów moich rodków.
U nas dzisiaj bez deszczu. Ale wczoraj trochę podlał więc nie trzeba było nic lać.
Pozdrawiam Jolu, zdrówka.
Alija 18:20, 22 maj 2024

basia3012 napisał(a)
A tak jest po cięciu.

Fajnie się rozjaśniło po cięciu, jakby weselej się zrobiło.
Rododendrony ładnie kwitną, urosną, tylko trzeba trochę czasu. U Mirki są ogromne, dawniej takie można było podziwiać
w wątku Bogdzi, szkoda, że już nie zagląda na Ogrodowisko.
Wafel 19:10, 22 maj 2024

Ładne cięcia wykonałaś rzeczywiście przejaśniało Jak się naoglądałam rodków w ogródkach w Szklarskiej Porębie i Karpaczu to nie mogłam uwierzyć, że to takie potwory
Joku 21:42, 22 maj 2024

Może masz rację, moje róże też się mają nijak w porównaniu do róż Mirki. Bo przyznaję się bez bicia że nie kopię takich dołów jak Mirka i nie sypię tam różnych wspomagaczy. Toteż efekty mam jakie mam. Ale twoim rodkom życzę dużych rocznych przyrostów.