magja_
12:09, 26 lip 2011

Rozumiem Cię
Ale przynajmniej wciągasz się w ogródek - nic się nie martw - wszyscy przesadzają roślinki, a za jakiś czas będziesz już wiedziała co i jak i będzie Cię to wszystko znacznie bardziej cieszyło. Borówki wydaj - faktycznie nie są dekoracyjne i wcale takie proste w uprawie / też trzeba im trzymać ph bo inaczej nic z tego/. Maleństwu nasadź poziomki - ładne listki, ładne kwiatki i kwitną jak oszalałe aż do mrozów. Wystarczą trzy krzaczki - tyle żeby miała zabawę
Niestety nie są tak smaczne jak leśne - chyba że wsadzisz żółtą poziomkę - smak raju
ale ta rozchodzi się rozłogami więc nie polecam. Poziomki jednak co 3 lata są do wykopania i podziału bo przestają już tak obficie owocować.
No pięknie Ci posadzili kwasolubną magnolię obok zasadolubnego perukowca
. Siarczan magnezu jednak nie ma mocnych właściwości zakwaszających - więc bez obaw i perukowiec skorzysta.
Pawle - dzięki za poparcie
- choć trzmielina pospolita to jednak mi się wydaje że w takim "publicznym" miejscu mogłaby się sprawdzić. Myślałam bardziej o funkcji, choć naprawdę świetnie wygląda z kosodrzewiną.
Mam jakieś takie niejasne wrażenie, że trawy w połączeniu z kosodrzewiną w tym miejscu jakoś tak podkreślą tę kostkę , której tam dużo... jakieś takie jedynie niedookreślone wrażenie
choć połączenie "kosówki" z trawami bardzo lubię....

No pięknie Ci posadzili kwasolubną magnolię obok zasadolubnego perukowca

Pawle - dzięki za poparcie

Mam jakieś takie niejasne wrażenie, że trawy w połączeniu z kosodrzewiną w tym miejscu jakoś tak podkreślą tę kostkę , której tam dużo... jakieś takie jedynie niedookreślone wrażenie

choć połączenie "kosówki" z trawami bardzo lubię....