Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

marzena 10:49, 17 kwi 2012

Agnieszko, ten trzcinnik to Calamagrostis acutiflora' Overtam', jego kwiatostany nie są rewelacyjne, ale liscie tak lubię te trawę, nie rozkrzewia się za bardzo, w ubiegłym roku podzieliłam ją i na fotkach, które znalazłam z kwiatostanem, nie wygląda zbyt okazale - ale już widzę, ze obecnie fajnie się rozwija...

a tu część oddzielona od matecznej kępy w ubiegłym roku na rabatce żwirowej za jukką...fotka sprzed kilku dni
bogumila 11:06, 17 kwi 2012

Wszystkie roślinki u Ciebie już takie dorodne..u mnie ledwie zipią.
Milka 16:21, 17 kwi 2012

teraz powiem ...O ale ci już wiosennie wszystko wyrosło, dosłownie chwila moment i jest! ładna ta miodunka; a parzydło nie jest niebezpieczne? chyba, że z czymś pomyliłam
Celina 09:03, 18 kwi 2012

Witaj marzenko
miodunka ładnie Ci kwitnie Moja jakaś taka niepozbierana jeszcze ,może dlatego ,że ją wytarmosiłam na jesieni - przesadzałam Reszta roślinek też poszybowała Ci w górę
marzena 21:37, 18 kwi 2012

Bogusiu, Irenko, Celinko - no jakoś rosną rośliny u mnie, ale widzę, że u wielu ogrodniczek szybciej... to nic... poczekam
Irenko, podobno parzydło jest trujace... ale i tojad i cisy i złotokap itd też ... no trudno...

będą kwitły/lub kwitną tez rośliny, które zrobiły mi niespodziankę...
morela, o ktorej myślałam, że juz obumarła...

jedna z magnolii, która jeszzce nigdy nie kwitła i zaczęłam jej koronę przycinać w formę kulki

u mnie było dzisiaj pierwsze koszenie trawy...widok na trawnik przez tę magnolię szykującą się do kwitnienia...
Celina 22:40, 18 kwi 2012

Morelka cudna ! Dzisiaj patrzyłam na drzewka na ogródku .U mnie jeszcze nic białego!
Martek 01:00, 19 kwi 2012

Zdjęcia Marzenko piękne,ale te nazwy nad każdą rośliną rewelka .Jak w botaniku i to lubię bo potem nie trzeba 100 razy pytać co to jest za roślina
Nie słyszałam,że parzydło leśne jest trujące,warto wiedzieć .Zależy pewnie dla kogoU nas jest i często po jakimś czasie znikają mu listki ...Jakieś pasożyty go atakują .Jak opryskać profilaktycznie oczywiście problemu nie ma
Martek 01:02, 19 kwi 2012

A co do cisów tak straszą ,że bardzo trujący,że jak dotykam gołymi rękoma to potem 5 razy myję ręce )))))
wanda7 18:07, 19 kwi 2012

Marzenko, wrócę do trzcinnika.Przeglądałam ofertę Mariusza i zastanawiałam się właśnie nad trzcinnikami. Czy one potrzebują dużo podlewania?. Ja mam ziemię piaszczystą, dość suchą. Mogę oczywiście dodać dobrej ziemi z worka, ale i tak latem jest sucho. Czy trzcinniki by sobie u mnie radziły?. A ty, czy masz je w słońcu, czy w półcieniu?
marzena 21:25, 19 kwi 2012

Martek napisał(a)
Zdjęcia Marzenko piękne,ale te nazwy nad każdą rośliną rewelka .Jak w botaniku i to lubię bo potem nie trzeba 100 razy pytać co to jest za roślina

tak ? z tymi nazwami ? no, to fajnie, że Ci to odpowiada...