Bardzo ładny warzywnik i cała reszta również .Muszę lecieć nie mam czasu przejrzeć na razie innych wątków czy też wrzucić fotek .Już brokuły przegotowałam... Pozdrawiam Ciebie Marzenko i Wszystkich ,którzy zajrzą
Justynko, Danusiu i Marto, dzięki za wskazówki, analizuję wszystkie podane przez Was rośliny i wybiorę z nich wiele z pewnością - o hostach tez oczywiscie myślałam od początku
myślę, ze dobrze jest czasem spojrzeć trochę 'oczami innych'...
Co posadzić pod derenie to nie podpowiem ,bo ja nie mam zmysłu porządkowego, ale chciałam się znowu zachwycić widokiem. jak gaj oliwny te derenie mi wyglądają ,no i znowu zazdraszczam, ale zawsze nie złośliwie, tylko pozytywnie
Marzenko jestem pewna że dobierzesz do dereni właściwe rośliny, te które lubisz.
Patrząc na zdjęcie wyobrażałam sobie kwietną łąkę z margerytkami /trochę podrasowaną/, albo duże połacie czegoś w tym mieścił się bodziszek korzeniasty, dający sobie radę we wszystkich warunkach, ulubiony przywrotnik, a może łan świerzbnicy.... Wiosną ładnie wyglądałyby zawlice, małe cebulowe rośliny . Rząd róż naturalnych rugosa też by mi się podobał .
spróbuję, wg zyczenia
ale to zwykły ogródek warzywny, tylko z trochę nietypowym kształtem...
a na tym hamaku czasem sobie leżę i patrzę, jak rośliny rosną
...żartuję oczywiście, nie pamiętam, kiedy miałam na to czas...