Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moj fioł na punkcie ogrodu....

Moj fioł na punkcie ogrodu....

Joanka 23:07, 28 wrz 2011

Ibiza..... ile masz tych cebul?
ibizaa 23:18, 28 wrz 2011

Asiu troszke sie uzbierało... samych tulipankow bedzie okolo 700, do tego okolo 5-6 tysiecy narcyzów, ktore wlasciwie juz sa wkopane..., nie wkopalam tylko tych ktore maja znaleźć sie w ogródku, okolo 3 tysiecy krokusikow, szafirów nie liczylam wiec sie nie orientuje ale znacznie mniej bedzie, lilii też sporo... samych odmian mam chyba 81 ale ogólnie jest ich jeszcze wiecej noo i mam zamiar kolekcje powiekszyc noo i jeszcze do tego sa mieczyki ktore prezentowalam tez okolo 160 odmian a cebulek w sumie znacznie wiecej
Joanka 23:22, 28 wrz 2011

Ło matko......... uważaj kochana bo się zakopiesz
ibizaa 23:26, 28 wrz 2011

heheh moze nie bedzie az tak źle ale w sumie sprawia mi ogromna frajde to grzebanie w ziemi i jak juz pisalam wczesniej, świeżbia mnie ręce aby juz powyrywac te astry aby móc juz kopac
A to że gnaty potem bola i wyprostowac sie nie można to juz swoja droga hihihi ale za to jak serducho szybko pika jak sie widzi to co sie zrobilo
Joanka 23:27, 28 wrz 2011

Kiedyś opowiadałam jak po wkopaniu tulipanów zapakowali mi rękę w gips
ibizaa 23:32, 28 wrz 2011

uuu o tej histori nie czytalam... jak to mozliwe???
Joanka 23:36, 28 wrz 2011

Łapka się przerobiła po wsadzeniu kilku setek tulipanów. Trafiłam do lekarza, który kazał założyć gips na sześć tygodni

Całe szczęście po dwóch dniach odkryłam że mogę już nią bez problemu poruszać, ściągnęłam gips i biegiem do pracy

Oczywiście profilaktycznie zostawiłam sobie ten opatrunek gipsowy, tak na wszelki wypadek.
Po tygodniu wywaliłam
Gardenarium 23:40, 28 wrz 2011

Ja również mam tulipany, narcyzy i krokusy do wsadzenia ale same białe, bo u mnie wszystko kwitnie głównie na biało. Nie tworzę kolekcji.

Byłam u Szmita wczoraj i ładne ma dalie na symetrycznych rabatach.

Czytałam, że rozglądasz się za działką. To mądra decyzja

Instagram Ogrodowiska
ibizaa 23:45, 28 wrz 2011

noo wlasnie bo Ty też masz odjechana kolekcje tulipankow, ale nie sadzilam ze mozna zapracowac sie z takim skuutkiem, mam nadzieje ze mnie cos podobnego nie spotka a Ty juz wkopalas swoje??
Joanka 23:51, 28 wrz 2011

ibizaa napisał(a)
noo wlasnie bo Ty też masz odjechana kolekcje tulipankow, ale nie sadzilam ze mozna zapracowac sie z takim skuutkiem, mam nadzieje ze mnie cos podobnego nie spotka a Ty juz wkopalas swoje??

Sprzedałam tę działkę wraz z całym dobytkiem.....

Przed nami nowe wyzwania, nowy dom i nowy ogród. Mam nadzieję, że niedługo