Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:24, 16 kwi 2014

Ania, to wszystko jedna rabata, tylko na ostatnim zdjęciu kolejna
Dzięki
pozdrawiam!
ANIA 09:31, 16 kwi 2014

Jestem pod wrażeniem jak wszysko u Ciebie szybko kwitnie. Moje tulipki dopiero główki pokazuja spod listków. Szafirki dopiero pokazały swoje środeczki, tylko piwonie spieszą się do rozkwitu.
Ja mam działkę w jakimś biegunie zimna - wszystko później budzi się do życia niż u innych na Ogrodowisku.
popcorn 09:34, 16 kwi 2014

Aniu, ta rabata u mnie zawsze pierwsza startuje, nie dość że jest pod domem, od południa, to jeszcze nagrzewa się szybciej - jest pochylona od domu w stronę podjazdu. Mam też czosnki, tulipany w miejscu po warzywniku, tam nawet pączków nie mają jeszcze tulipki, a czosnki wystartowały ze 2 tyg. później. Nie martw się, jeszcze chwila i u Ciebie wszystko zakwitnie!

pozdrawiam!
GabiK 10:12, 16 kwi 2014

U mnie też wszystko stanęło przez tę zimnicę i brak słońca. U umbry i śliwy dziecięcej kwiaty tuż tuż, tulipany też stanęły w zamkniętych pączkach. Niech się wreszcie ociepli i ruszą, bo za tydzień wyjeżdżam i mnie całe krótkie kwitnienie ominie.
popcorn 10:22, 16 kwi 2014

To prawda, moja magnolia - spóźnialska ma cały 1 pączek.. od tygodnia nie drgnął:/ Zimno jest, rano dzisiaj 2 stopnie tylko na plusie, brr.
Miłego wyjazdu!
popcorn 10:23, 16 kwi 2014

Ale buraczki wykiełkowały! Jednak w skrzynkach pod przykryciem cieplej; czytałam że nie kiełkują w temperaturze poniżej 7 stopni. Przez to zimno teraz się zastanawiam czy nie zaczną od razu wybijać w pędy kwiatostanowe i kwitnąć
GabiK 10:25, 16 kwi 2014

Karola, to jeszcze tydzień, jeszcze się u Ciebie nieraz odezwę.
Mam nadzieję, że wyjazd będzie fajny, ale może być męczący - liczyliśmy, że w dwa tygodnie będziemy w 9 krajach.
popcorn 10:28, 16 kwi 2014

Gabi, a gdzie się wybieracie? I bez Laurki chyba?
Fajnie
GabiK 10:46, 16 kwi 2014

Wybieramy się grupowo. Tata pozazdrościł, że mamę zabraliśmy we wrześniu do Toskanii, to teraz jemu zaproponowaliśmy wspólny wyjazd. I kombinowaliśmy, żeby się zbytnio nie namęczyć, bo on z żoną, a w piątkę dużo jeździć może być ciężko. Dlatego dużo przystanków po drodze i krótkie odcinki.

Najpierw jedziemy do Norymbergii, następnego dnia nad jezioro Como, potem do Genui. Stamtąd ruszamy na tygodniowy rejs po morzu śródziemnym na statku wycieczkowym.
Ruszmy z Genui, potem Rzym, Palermo na Sycylii, Tunezja, Majorka, Walencja, Marsylia i powrót do Genui.
I droga powrotna z noclegiem w Weronie (przystanek na obejrzenie balkonu Julii), Lubljanie, i dwa dni w Wiedniu.
Mam nadzieję, że to przeżyjemy.
popcorn 10:53, 16 kwi 2014

Ale fajnie! Ale będzie męcząco, już widać Byle się pogoda udała i nie padało zbytnio (chociaż powinno być już ciepło). Wiedeń uwielbiam, bywamy co rok-dwa firmowo na parę dni. Tunezja gdzie? Fajny tydzień na statku, bo się zbierać codziennie nie trzeba i przenosić bagaży FAJOWO!!

pozdrawiam