Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:25, 14 kwi 2014

Hej Bożenko! Tam pod hortensjami mam włókninę. Przy bylinach nie. O tyle to jest fajne, ze chwasty nie maja szans się przebić (na włókninie rosną na wierzchu, ale są na tyle rachityczne ze same usychają z braku wody). Nie sprzątam tam jakoś strasznie, liście suche zatrzymują się na pasie trawy. I tyle. Żwirek nam został po budowie podjazdu, wiec wykorzystałam

Pozdrowienia z Warszawy, pada!

buziam
k.
GabiK 12:30, 14 kwi 2014

Gdzie Ty jesteś, że pada? Na Ursynowie nie pada. : Nawet w jednym mieście pogoda różna.

Marikeny na pewno się tnie, mój kulisty wygląda na mocno formowany. Ale rzeczywiście dość wolno rośnie i na razie sama go nie ruszałam, bo nie chcę, żeby przyspieszył. Trzeci rok trzyma kulkę.
popcorn 13:39, 14 kwi 2014

Hej Gabi! Firmę0 mamy na bielanach, kawałek od Ursynowa, jednak.. Wawa dość rozciągnięta Już nie pada, zresztą

Pewnie tak, pewnie docelowo się tnie Marikeny, ale ja swojego nie ruszałam, nie byłoby co uciąć

pozdrawiam!
Margarete 16:44, 14 kwi 2014

Wpadłam zobaczyc co u ciebie, ale ci wszystko rosnie, ile masz juz tulipanów - szok
U mnie powolutku jakies pojedyncze gdzie niegdzie sie zaznaczają dopiero.
A warzywniak jaki !
Pozdrawiam !
popcorn 17:09, 14 kwi 2014

Małgoś, pozdrawiam, ja na górce, więcej tu światła, a może po prostu wcześniejsze odmiany tulipanów mam Warzywa rosną
Jestem już w domu, jupi!

Miłego!
popcorn 14:57, 15 kwi 2014

Matko ile pracy.. wystarczy że mnie nie było 1 dzień i ze 3 kolejne będę nadrabiać
Zimno okropnie na dworze, chociaż teraz coś się przejaśnia chociaż

Miłego!
popcorn 18:45, 15 kwi 2014

Kupiłam kilogram nasion trawy. Idę siać na kawałku odzyskanym spod warzywnika Mam nadzieję wystarczy?
Zimno, ale słonko wygląda zza chmury
Miłego popołudnia!
BaRa 19:06, 15 kwi 2014

- mozgę lubię w tej fazie:
Obok jeszcze łyse limki.

jak utrzymujesz mozge w ryzach? U mnie zapanowała nad światem, tylko betonowe schody ją trzymają. Chciałam ją powtórzyć w innym miejscu, ale boję się inwazji

popcorn 19:37, 15 kwi 2014

Hej Bara!
Pod żwirkiem jest włóknina, a z drugiej strony ją wyrywam na bieżąco Obawiam się że nie da się nad nią zapanować. Gdybym się chciała jej tu pozbyć, byłoby ciężko. Ale z drugiej strony lepsza mozga niż chwasty...

popcorn 19:42, 15 kwi 2014