Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Madzenka 22:10, 31 maj 2014

Ciekawa jestem czy zrobisz jutro zakupy.
Roza angielka zachwyca
Nikita 23:42, 31 maj 2014

Jak tam Carola..nowe nabytki posadzone?
Ja dziś posadziłam prawie wszystkie prezenty od ciebie...została jeszcze tylko jeżyna "bezkońcowa" (czeka aż sąsiad postawi płot...może w przyszłym tygodniu) i jedna z trawek...żebyś mnie zabiła to nie pamiętam jak się nazywa. Jedna trawka (ta cała zielona) to chyba spartyna, a druga (z takim jasnym obrzeżem) to właśnie nie wiem...chyba, że coś pokićkałam.....
paniprzyroda 06:40, 01 cze 2014

Róże u Ciebie mają przyśpieszenie, u mnie powoli ruszają. Ciekawe zakupy, rutewkę pokażesz?
popcorn 08:07, 01 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ciekawa jestem czy zrobisz jutro zakupy.
Roza angielka zachwyca

Marzenko, nigdzie się nie wybieram, więc nie zrobię! Wczoraj byliśmy na tym jarmarku, ale prócz atrakcji dla dzieci mniejszych i większych, roślinek nie było (1 stoisko + 1 stoisko projekty ogrodów). Krysia miała rację.
popcorn 08:08, 01 cze 2014

Nikita napisał(a)
Jak tam Carola..nowe nabytki posadzone?
Ja dziś posadziłam prawie wszystkie prezenty od ciebie...została jeszcze tylko jeżyna "bezkońcowa" (czeka aż sąsiad postawi płot...może w przyszłym tygodniu) i jedna z trawek...żebyś mnie zabiła to nie pamiętam jak się nazywa. Jedna trawka (ta cała zielona) to chyba spartyna, a druga (z takim jasnym obrzeżem) to właśnie nie wiem...chyba, że coś pokićkałam.....

Magda, wczoraj po południu byłam u Teściów z Młodą, M w Wawie na szkoleniu. Przejeżdżałam, widziałam że Twoje auto stoi. Ale nie miałam czasu wstąpić, jakieś dodatki krawieckie Teściowej po drodze kupowałam, a w soboty sklepy tylko do 13tej...
więc nic nie posadziłam, bo całe popołudnie miałam zajęte. Za to na dzisiaj planuję Ta druga trawka to trzcinnik Karl Foerster.

pozdrawiam!
popcorn 08:14, 01 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Róże u Ciebie mają przyśpieszenie, u mnie powoli ruszają. Ciekawe zakupy, rutewkę pokażesz?

Mariolko, pokażę, dzisiaj ją gdzieś upchnę. Chyba Nie posadziłam od razu, bo po prostu nie mam gdzie Róże, jak już pisałam, są wcześniej, bo je bardzo słabo przycięłam - a Bonica myślałam że to pnąca Eden, więc prawie nie ruszałam... i są wielkie! W zasadzie po co ciąć te róże??
Bogdzia 08:57, 01 cze 2014

Moje Edenki maja sporo pąków inne również ale te co rozkwitają to kwiaty jakieś nieszczególne jednak chyba te deszcze zaszkodziły.Miłego dnia.
popcorn 10:18, 01 cze 2014

Bożenko, na pewno kolejne kwiaty będą piękne! Moje które rozwinęły się przed deszcze takie oklapłe teraz.. ale kolejne w drodze
Spakowaliśmy się, idę pogrzebać w ogródku, a potem sprzątanie w domu

Buziam!
popcorn 13:48, 01 cze 2014

Obcięłam resztki tulipanowe, po raz kolejny. Staram się je zostawiać póki jest szansa że cebula coś z jeszcze zielonej części nadziemnej dostanie. Jeszcze trochę zostało
Młoda zebrała poziomki, a z moją pomocą obrałyśmy całą jagodę kamczacką. Sporo urosła i cały kubek jagód nazbierałyśmy
Obcięłam przekwitnięte kwiatostany różom. Zebrałam przy okazji wiaderko chwastów Nie posadziłam nadal nowych nabytków Pierwszą czereśnię i 2 pierwsze truskawki zjadłam. Pewnie dojrzeją pod naszą nieobecność.
popcorn 20:05, 01 cze 2014

Opryskałam róże. Znowu. Mszyce powoli wracają, ale najgorsze jest kolejne paskudztwo - duże żuki z połyskliwymi brązowymi pancerzykami, które wyżerają dziury w liściach i kwiatach. Brr! Mam nadzieję Mospilan je załatwi

Róże bez zbliżeń.. lepiej wyglądają
Grahamki - też parę robaków na nich znalazłam