Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Gabriela 13:39, 29 maj 2014

Biała pergola już stoi. Tylko jedna? Na stałe, czy przymierzasz? Pokaż większy plan.
Róże prześliczne bez wyjątku, nawet te "pomylone"
Kondzio 13:41, 29 maj 2014

Ale piękności pokazujesz szczenka mi opadła ile roz ile bylin super
popcorn 13:43, 29 maj 2014

Gabrysiu,
na razie jedna, 2 kolejne będą w miejscu po jukach -na "prostowanej" rabacie- ale to jesienią będę zmieniać (wykopię juki, przesadzę Edenki, o ile się znajdą. Roże cudne, to prawda, zwłaszcza że zimy nie było, więc nie ucierpiały prawie wcale.

Kondzio dzięki! Ja mam busz, gdzie tam szczękę zbierać;/ chyba że licząc te rosliny, hihi

pozdrawiam!!
popcorn 15:59, 29 maj 2014

Oglądam sobie ogrody z tegorocznego ChFS i stwierdzam ze niechcący mam modny ogródek Na pierwszych trzech chociaż, poplątanie z pomieszaniem, busz! prawie jak u mnie oczywiście detale nie te, no i roślinki takie bardziej dzikie i łąkowe, części nie rozpoznałam, ale....

http://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show
popcorn 21:03, 29 maj 2014

Wyrwałam trochę chwastów; obcięłam przekwitłe kwiatostany różom. Wyrwałam trochę rudbekii i dzwonka skupionego żeby różom zrobić miejsce, Chippendale w połowie był zarośnięty:/
Wyrwałam jedną werbenę, bo myślałam że to chwast buu..

Zimno, 8 stopni tylko. Nie do uwierzenia, że niedawno było prawie 30!

Młodą gardło boli Jak się rozłoży na wyjazd będzie mało śmiesznie
miłego!
KasiaWB 22:14, 29 maj 2014

Karola, ale busz i róże kwitną Ty kupuj tą działkę za płotem, bo niedługo miejsca zabraknie podziwiam
popcorn 07:55, 30 maj 2014

Kasiu,
miejsca nie mam już dawno hihi
A działka nadal nie do kupienia:/ co nie przeszkadza nam z niej korzystać; drzewka się przyjęły, a Młoda wczoraj pierwsze 4 strączki groszku pożarła
pozdrawiam! miłego dnia! Piątek, jupi!!
Margarete 11:14, 30 maj 2014

Karolina, mam rosliny od ciebie, stoja sobie, spoko. Ale posadze pewnie dopiero w wekend.
Mam pytanie co to był za bodziszek ten w gratisie który wybrałysmy do mojego klona w Piotrkowie na targach ? bo ty go znałas a ja nie, jaki duzy on rosnie ? czy lubi cien czy słonce ? bo nie wiem gdzie go mam wcisnąć ?
popcorn 11:40, 30 maj 2014

Małgosiu, to bodziszek wspaniały. Tak rośnie u mnie (rok temu kupowała mi go Bożenka i sadzonka wyglądała jak Twoja - tu są 3):

na słońcu dobrze sobie radzi. Fajna roślinka Wysokośc ok 45 cm u mnie, na razie

Ja może dzisiaj posadzę stipę od Ciebie i werbenki od Mariolki. I ogarnę chwasty, bo rosną jak szalone

Buziam!
popcorn 14:37, 30 maj 2014

2 nowe nabytki:
-jarzmianka Venice
-rutewka Dalavaya

gdzie ja je posadzę?