Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 18:43, 30 maj 2014

Ale sie super pogoda zrobila! Kosze trawnik i ide posadzic wreszcie werbenke, nowe nabytki - rutewke i jarzmianke no i trawki - stipę od Małgosi.

Mam nadzieje pogoda zostanie na weekend

Miłego! Ale fajnie, wolne 2 dni!
popcorn 20:47, 30 maj 2014

Wypieliłam cisowy żywopłot od drogi; zamieniłam parę zdań z sąsiadem. Zaczynają kopać na naszej ulicy pod kanalizację. Znów nas nie będzie rok temu kładli światłowody, wszyscy mają przyłącza na domu, a my mamy w granicy - bo nas nie było
Teraz będą Rodzice, może się dogadają żeby nam zrobili też... ech. Pewnie mi rozwalą nową rabatę.. szkoda że mnie nie będzie, bo zapewne rodzice nie dopilnują i coś się zmarnuje. Oby nie cisy i nie róże
Nie wiem czy jutro nie wykopię jeszcze tego Artemisa od Anitki - akurat w linii przyłącze - dom posadziłam

Wycięłam mozgę, zaczęła kwitnąć, nie lubię jej takiej. Tym sposobem do jesieni znowu wyrośnie, a jakiś czas będzie świeża i niska - taką ją lubię. Hortki muszą mieć więcej miejsca i więcej światła.
Posadziłam werbenę od Mariolki, mam zawerbenowane wszystkie rabatki A pomyśleć że stękałam że mi nie wykiełkowała Posadziłam też stipę od Małgosi. Nowych nabytków nie posadziłam, jeszcze. Może jutro

Wypieliłam rząd groszku, bobu i marchewki za płotem. Wyrwałam resztę rzodkiewki z marchewki. Jutro muszę zerwać większą część sałaty i zawieźć Teściom. Młoda zjadła kolejnych kilka strąków groszku. Powoli rośnie

Miłego!
Kasya 20:53, 30 maj 2014

u mnie ciagle bloto i az sie nic robic nie chce
pokaz mi swoją werbenę bo ja nie wiem jak wyglada.
Zeta 21:01, 30 maj 2014

O rany pilnuj tych cisów ...no masakra ...ja nie rozumiem tych fachowców jedno robią inne niszczą...u moich rodziców jak robili kanalizację to zniszczyli 20 letnie świerki
Bogdzia 21:22, 30 maj 2014

Pieknie Ci rośnie i kwitnie bodziszek . Mnie też ładnie sie rozrasta ale na razie kwitnie tylko w największym słońcu.Bardzo jestem z niego zadowolona i będe sadzic po całym ogrodzie.Pozdrówka.
popcorn 21:41, 30 maj 2014

Kasiu, u nas na górce jest zawsze susza, więc teraz mam chociaż wszystko podlane Werbena? Poślę Ci sadzoneczek parę, w poniedziałek. Tak wygląda jak kwitnie (to fioletowe:

Zeta, najgorsze jest to, że ciągle robią coś i rozwalają co innego. Położyli chodnik. Rok temu go rozwalali, bo ciągnęli światłowody. W tym roku będzie jeszcze większa rozpier...cha, bo rury kanalizacyjne mają spory przekrój. Po drugiej stronie drogi nie ma miejsca na instalacje, więc kumuluje się po naszej :/

Szkoda mi rabatek, nie chcę myśleć co to będzie. Na posesję chyba nie wejdą bez zgody, ale za płotem mam cisy z runianką. I jak wykopią, to na pewno nie posadzą z powrotem, a jeśli nawet to nie podleją

Bożenko, gdyby nie Ty, to bym tego bodziszka nie miała Rzeczywiście chyba najbardziej słonko lubi. U mnie ładnie rośnie Buziam!!

Miłego!
Krys 21:45, 30 maj 2014

Karolina na jarmarku jutro raczej nie bedzie kwiatów ,my byłyśmy na święcie Kwiatów w Karsznicach i tam będzie duzo roślinek,ale ja mam zakaz kupowania Mam kontrole w pracy od 10 ale juz przysłali liste pytań i materiałów do zebrania i mam stres i nerwy bo stwierdzam,że biurokracja wyrosła do n-tej potęgi !
popcorn 21:48, 30 maj 2014

Krysiu, mam wrażenie że jednak byłyśmy na Jarmarku, Młoda z M poszli na dmuchańce, a my w roślinki - pamiętasz? W każdym razie zamierzamy jutro zahaczyć, wczesnym popołudniem. Może warto, może nie? Nie wybierasz się? Zakaz zakazem hihi

Kontroli i biurokracji współczuję
Krys 22:14, 30 maj 2014

Karolina kiedy wyjeżdzacie?
Krys 22:16, 30 maj 2014

popcarol napisał(a)
Krysiu, mam wrażenie że jednak byłyśmy na Jarmarku, Młoda z M poszli na dmuchańce, a my w roślinki - pamiętasz? W każdym razie zamierzamy jutro zahaczyć, wczesnym popołudniem. Może warto, może nie? Nie wybierasz się? Zakaz zakazem hihi

Kontroli i biurokracji współczuję

To było na tej wystawie Rolno-Przemysłowej w sierpniu,w tym roku tez bedzie 26 sierpnia ten Jarmark bedzie w pasażu koło cmentarza ,ni pojade o robimy generalne porządki na działce a tylko sobota jest cała wolna ,pozdrawiam