Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 22:36, 20 cze 2014

popcarol napisał(a)
R

[b]Krysiu
, Gabrysia rosnie nie da sie ukryc! Za chwile do szkoly.. wyspa bardzo ladna i nieduzo turystow, co lubimy Jaki jest plan na sobote, gdzie zaczynamy, o ktorej?? Wezmiesz te Rh ode mnie?? Buziam i do zobaczenia!!

oj Rh pomysle i dam znac ale jakbys miała nadmiar niebieskich bodziszków to jedna sadzonkę chętnie i pomysl co Tobie przywieść , no właśnie jaki plan spotkania?
popcorn 06:01, 21 cze 2014

Krysiu, niebieskie bodziszki mam 3 szt, Bozenka mi kupila w ubieglym roku. Zobaczé czy ktorys mozna podzielic, ale chyba nie bardzo, tylko im liscie wybujaly na wysokosc, moze do jesieni przybiora na szerokosc?? Rozowe moge spokojnie podzielic, jesli chcesz, mam 2 odmiany.

Magda, fajnie bylo. Grecje uwielbiam, ale bylo u nich normalniej cenowo zanim wprowadzili euro. A teraz... Turcja blisko stamtad, a tam ceny prawie jak w Polsce...

Mariolko, odpoczelam, wynudzilam sie za wszystkie czasy Ale wczoraj padlam razem z Mloda, a jeszcze 22giej nie bylo... przestawienie godzinne czasu w stosunku do Grecji daje jeszcze o sobie znac. Za to teraz juz sie wyspalam, jade na bazarek - nawet chyba troche za wczesnie hihi.
Milych wakacji!! Ale super, zazdraszczam!

Kasia, w ogrodku busz! Nic nie padlo, tfu tfu. Jedna borowka amerykanska schowana w malinach ledwo zipie, moze mi sie uda podlewajac odratowac. Ale reszta rosnie. Na nowe kwiaty roz czekam, bo nie obcinane w wiekszosci przekwitly, a nowych pakow brak.

Justynko, no to jeszcze parę

Mloda obok mega pelargonii, rosna tam w gruncie, zdrewniale lodygi maja, potworry

Tego czegos sadzonke skubnelam

Kasya 09:13, 21 cze 2014

Ślicznie było, kolor wody za jakim się teskni cały rok

A teraz pprosze zdjęcia ogródka
paniprzyroda 10:06, 21 cze 2014

Córa śliczna Kupiłaś coś na bazarku? Ja nie spotkałam nic ciekawego, były duże kobaltowe donice, ale cena z kosmosu Za to przybyła mi jedna amarantowa angielka i niziutkie ostróżki. Jadę do nowego, padać nie chce, mus podlewać.
Juzia 10:09, 21 cze 2014

Kasya napisał(a)
Ślicznie było, kolor wody za jakim się teskni cały rok

A teraz pprosze zdjęcia ogródka

No ten kolor jest obłędny. Szkoda, że u nas dostępny jedynie w basenach

Fotki ogródka!!! Właśnie
popcorn 10:26, 21 cze 2014

Kasiu, Justynko, to prawda, morze było nieziemskie i bardzo czysteł dno było widać nawet kilka metrów wgłąb

Mariolko, na bazarku kupilam tylko ceramiczny but holenderski, mysle o rozchodnikach do niego. Rosliny omijam szerokim lukiem. Znaczy obejrzalam dostepne, ale nic nie kupilam Nie wiedzialam ze istnieja niskie ostrozki??

Fotki ogrodka zrobie, dzisiaj sie postaram. Tylko mus ogarnac Trawe skosilam wczoraj, dzisiaj zaplanowalam walke z chwastami i moze kanciki. Cos sie chmurzy...
popcorn 20:34, 21 cze 2014

Zaczęło kropić. Zmęczyłam się ogrodkowo, ale tylko trochę poszalałam, bo M miał wczoraj urodziny i dzisiaj wpadł jego brat z dziewczyna. I ciasto, herbatka, kawka i parę godzin zleciało
Potem podlewałam ogródek. Wypieliłam chwasty zza płotu i ze żwirku - niewiele ale i tak szpecą. Zabrałam się tez za kawałek prostowanej rabaty. Wykopałam szczaw i melisę, która się tam rozpleniła strasznie. Pociągnęłam dalej obwódkę bukszpanowa. Posadziłam w wolnym miejscu 3 rozplenice, 4 ostatnie werbenki, 1 piwonie i mam miejsce na 1 różę Podlałam całość i na dzisiaj fajrant.

Jutro biorę się za chwasty na rabacie wzdłuż płotu sąsiada. I muszę zamówić korę - ze 20 worków od razu. Bo te chwasty mnie wykończą...

Zdjęcia jutro.
Kasya 20:48, 21 cze 2014

rabaty bylinowe tez sciolkujesz korą ?
popcorn 21:27, 21 cze 2014

Kasiu, tak. I o ile przed domem jest busz i praktycznie nie ma chwastów, to pod cisami sa na szczescie cisy kiedys urosna... kiedys...
popcorn 10:55, 22 cze 2014

Obiecane fotki - tylko przed domem, bo mnie deszcz wygonił

Ptaszory musze przestawic, bo widac je tylko od tylu

Szekspir

NN

Mozart