Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 18:19, 13 cze 2014

Karola macham , mozesz sie spokojnie wczasowac , jest dużo chłodniej i deszczyk pokropuje .
Nikita 18:59, 15 cze 2014

Z godnie z obietnicą....
piątek - temp. 20 ºC, troszkę pokropiło…nie wiele, ale zawsze to coś….
sobota – zanosiło się na burzę, ale się rozmyśliło…2 razy popadało; chłodno, tylko 18 ºC
niedziela – temp. 20 ºC, nieśmiało wygląda słonko, nie co zachmurzone, ale z tych chmurek deszczu raczej nie będzie
Na kolejne dni zapowiadają temp. 21-25 ºC, słonecznie, bez opadów….
Carola, dzwoń do teściów…raczej będzie mus ogródek podlać !!!

To już ostatni komunikat meteolorogiczny, do zobaczenia w kraju! Mam nadzieję, że wypoczęłaś i naładowałaś "akumulatory". Czekam na nowinki z Grecji. Buziaki !!!
popcorn 19:41, 15 cze 2014

Magda dzięki wielkie! poprosze o jeszcze jeden komunikat do srody wlacznie chyba ze Ci sie znudzilo
Budziaki gorące!

Bozenko pozdrawiam!

Dzisiaj plywalismy lajba po okolicznych plażach. Fajnie było. Ale juz drugi krem do opalania wykonczylismy i kupilismy kolejny - niepotrzebny wydatek. Ale Opaleni jesteśmy no i każda plaża inna i chyba nie wiem która ladniejsza.
Grek kapitan nas zrobił bo chcieliśmy płynąc w inne miejsce... Ale usłyszeliśmy to co chcieliśmy usłyszeć hmm może jeszcze we wtorek. Bo jutro lezymy w cieniu chwilowo mam dość upału.

W drodze powrotnej mijalismy mandarynkowa plantacje... MMM. Jeszcze zielone. Jeśli tu wrocimy, to we wrześniu żeby trafić na figi, cytrusy i winogrona.
Teraz są tylko arbuzy, melony, wczesne śliwki, morelki, czereśnie i pomarańcze - te ostatnie pycha.

Buziaki!
Robertop 01:53, 17 cze 2014

Owoce, aż ślinka leci Po powrocie czekam na relacje zdjeciowe. Miłego odpoczynku. Pozdrawiam.
Margarete 11:09, 17 cze 2014

Wpadłam zajrzec co u ciebie, relacje z zagranicznych plaz i słodkiego leniuchowania czytałam...pozdrawiam
popcorn 13:52, 17 cze 2014

Witajcie
Juz nam zbrzydlo trochę hihi
Jednak 10 dni to optimum a tu 15...
To mała wyspa i nie ma co robić a z dnia na dzień jest coraz cieplej. Od wycieczki ostatniej na której się spieklismy siedzimy w cieniu hihi.
Sprawdzam godzinę lotu wieczorkiem jakieś male zakupy prezentów, jutro ostatni dzień. Fajnie ze zagladacie. Pozdrawiam
K.
Nikita 16:45, 17 cze 2014

Trochę się spóźniłam z tą prognozą (zalatana jestem), ale lepiej późno niż wcale...może jeszcze jutro zajglądniesz do swojego wątku.
poniedziałek – niebo prawie bezchmurne, ciepło temp. 22ºC
wtorek – kilka chmurek na horyzoncie, ale deszczu ani widu ani słychu, temp. 21ºC
środa – zapowiadają ciepły dzień, ma być 22ºC i oczywiście... bezdeszczowy

Widzę, że troszkę się stęskniłaś... Wracaj! Ogródek czeka...i my też...
agatanowa 22:34, 17 cze 2014

Karolka, fajnie, że macie/mieliście pogodę. Najgorsze wakacje to te bez niej właśnie. Na spiekotę i słonce zawsze przecież można używać kremu blokera i kapelusza No i wody w morzu
A napisz, gdzie dokładnie byliście, proszę. Osobiście bardzo lubię wyspy.

Piszę tez, bo mi telefon przypomniał, że mam się upomnieć o nasiona orlika tak, jak pisałaś z miesiąc temu, że za miesiąc. Wiec, jakby co - to proszę pamiętaj. Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, że będzie moc pilniejszych spraw. Dlatego o mojej prośbie pamiętaj w ostatniej kolejności... oczywiście, gdybyś skupionego miała za dużo, to tez

Pozdrowienia z pochmurnej i chłodnawej (23-25C, ale wciąż liczę na sporo więcej!) Istrii
GabiK 11:05, 18 cze 2014

Karola, dzięki Twojemu urlopowi zdołałam nadrobić Twój wątek - prawie od świąt. Przez te urlopy i szpitale rzadko zaglądałam.
Wracaj jutro szczęśliwie i zapełniaj dalej wątek.

Taki dzwonek jak Twój dostałam dwa tygodnie temu na festynie za zużyte baterie. Ale tylko jedną sztukę. Jakby Ci ze 2 sztuki zostały po tym rozdawaniu, to też poproszę. I przywrotnika, jak jeszcze nie rozdałaś do końca. Robię rabatę przed ogrodzeniem (sąsiada ) i potrzebuję silnych, bezproblemowych roślinek, potrafiących walczyć o swoje miejsce.

Takie kręcone tyczki, jak wsadziłaś do pomidorów są w OBI. Po 12 zł.

Pamiętaj w swoich planach odwiedzania Warszawy, że koniecznie musisz i do mnie podjechać. Już tyle czasu planujemy. W końcu to nie tak daleko.
Madzenka 23:47, 18 cze 2014

Pokaż nam rączki opalone