Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

beta 14:46, 17 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Dostałam (mailem!) od nauczycielki Młodej, listę wolnych dni w roku szkolnym.. no masakra, trzeba mieć urlopu, że hoho.. a gdzie wakacje?? ech.

Część z nich to dla mnie zagadka - wolne w październiku? czerwcu? co to za okazje? ech..
13, 14 października
10 listopada
22 grudnia-6 stycznia - przerwa świateczna
2-15 lutego - ferie zimowe
5 czerwca

Suma sumarum, szukam tanich biletów lotniczych na koniec świata, na okres świąteczno-noworoczny. Ostatecznie może być i Gran Canaria Gotowa wycieczka też może być. Tyle wolnego, nie będziemy siedzieć w domu!

Jakby ktoś, coś, polecam się

a 10 listopada to pewnie za 1 list sobie wzięli wolne...

a przerwa świąteczna faktycznie dluuuga...
pozdr
popcorn 14:58, 17 wrz 2014

Beta - no comment. I tak myślałam że jest gorzej. W okolicy świąteczno-noworocznej może dorwę jakąś wycieczkę, wybędziemy. Na ferie wyślę ją do moich Rodziców, może z tydzień razem pojeździmy na nartach, a drugi zostanie u Babci i Dziadka. A pozostałe dni - dobrze że ich wiele nie ma, przebąbluje w domu...
GabiK 15:11, 17 wrz 2014

A miałaś M. dać spokój jakiś czas i na żadne wycieczki go nie namawiać.

Najwyżej babsko, w 3 pokolenia wybędziecie.

My jesteśmy spłukani z urlopu i w tym roku już żadnych wyjazdów nie będzie.
W sumie dobrze, bo Jarka ciągle gdzieś ciągnie, a z kasą też krótko. Nie będzie mnie namawiał. Ja jestem tak zmęczona tym wypoczywaniem i tą robotą okołodomową, że chcę w spokoju posiedzieć z książką, a nie podróżować.

Wróciliśmy i zamiast gotowego tarasu masakra - żywica źle się nałożyła i malujemy od początku. Już dwa dni od 17 do 1 w nocy, a jeszcze dwa dni przed nami.
popcorn 15:22, 17 wrz 2014

Gabi, a czy ja mówię coś o M? Pojedziemy z Młodą i moją Mamą, wszyscy będą zadowoleni, a M będzie miał upragnioną ciszę i spokój i będzie grał 2 tyg na komputerze i zjadał obiadki u Teściowej - wszyscy szczęśliwi

Hahaha, zmęczona wypoczywaniem? Nieźle

Współczuję tarasu. Jak to źle się nałożyła? Majster źle nałożył?? buu
GabiK 15:24, 17 wrz 2014

Nie wiem co zrobił - źle mu się farby łapała i wyszła nierówna, to szlifował, lał znowu, znowu szlifował. Kolory wyblakły i zżółkły.
W piątek ma poprawiać. Jak znowu się nie uda, to się zamykam w domu i ryczę.
popcorn 15:31, 17 wrz 2014

Uuu. dobrze że jednak na te żywiczne posadzki się w domu nie zdecydowałam.. nie było wykonawcy który chciał wylewać "tylko" 170m2, nie opłacało się nikomu, a pewnie pierwszy lepszy by miał problem.. uch

współczuję!
GabiK 15:35, 17 wrz 2014

W domu by było pewnie inaczej. Takie niezakryte na zewnątrz mogło podmoknąć, zabrudziło się itp. Zresztą problem w farbach.
On myślał może, że namalujemy coś tylko, a zamalowaliśmy wszystko, bo beton się pobrudził nie wyglądał dobrze i weszło w reakcję czy coś.
Cholera wie. Ale sam powiedział, że możemy malować.
popcorn 15:37, 17 wrz 2014

Pewnie tak. U nas problemem było dobranie odpowiedniej żywicy do ogrzewania podłogowego, dużym firmom się nie opłacało bo za mała powierzchnia, a małe nie wiedziały jak temat ugryźć, albo gwarancji dać nie chciały

Współczuję, w każdym razie.
ewa004 16:48, 17 wrz 2014

U ciebie jak zwykle wirtualnie po świecie można pojeździć,zawsze pełno ciekawostek
popcorn 16:52, 17 wrz 2014