Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:14, 17 wrz 2014

Dzisiaj walczę z all...
kiedyś Młoda chciała, żeby zabawki dla niej przychodziły na jej nazwisko. Założyłam więc konto na all, kupowałam i prezenty przychodziły na Gabrysię. Wydawało się to fajnym pomysłem, Młoda cała szczęśliwa że paczka z jej imieniem i nazwiskiem przyszła.
I wszystko było git, póki nie wystawiłam paru rzeczy, będąc zalogowaną na Młodą. Sprzedały się. I schody się zaczęły, kiedy chciałam wypłacić kasę z all. NIE DA SIĘ!!
Bo konto na niepełnoletnie dziecko, bo dane konta bankowego moje, a nie jej. Danych dziecka na moje też się nie da zmienić. No i doopa.
Napisałam do nich co w takim razie mam zrobić - a ktoś, oczywiście nie podpisując się, bo po co, stwierdził - pieniądze wrócą do kupujących, a konto zostanie zawieszone. Super niecałe 300 zł za Młodej zabawki i za małe ciuszki

już nie mam pomysłów, zadzwonić i opieprzyć się nikogo tam nie da, pisać sobie mogę.. ech.
Kasya 19:19, 17 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Magda - super! Przypomnę Ci w sobotę Buziole!!!

Kasia, idę do Ciebie. No szkoda! Czasem można dobrze trafić, czasem wręcz przeciwnie.. ja zwykle proszę o przysłanie zdjęcia sadzonek które JA dostanę - jak nie chce przysłać, nie ma czasu, nie odpisuje - kupuję u tego kto przyśle.
Większość rozchodników oddałam Kasi, ale jakiś się jeszcze znajdzie Wezmę Ci. Jeszcze cosik???

moze zgadnij ze zdjecia co kupilam
takie mniejsze trawki w sumie w miare, ale ja chcialam przede wszystkim miskanty a ta cale reszta to tak przy okazji..

zaptyam jeszcze Anetke o rozchodnik

nie wiem czy cos chce, nie chce ci robic klopotu tym bardziej ze ja jeszcze nie mam sie czym dzielic
popcorn 19:20, 17 wrz 2014

cośty, spokojnie wezmę! Wiem co kupiłaś, ale nie wiem jakie te miskanty
Kasya 19:21, 17 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Dzisiaj walczę z all...
kiedyś Młoda chciała, żeby zabawki dla niej przychodziły na jej nazwisko. Założyłam więc konto na all, kupowałam i prezenty przychodziły na Gabrysię. Wydawało się to fajnym pomysłem, Młoda cała szczęśliwa że paczka z jej imieniem i nazwiskiem przyszła.
I wszystko było git, póki nie wystawiłam paru rzeczy, będąc zalogowaną na Młodą. Sprzedały się. I schody się zaczęły, kiedy chciałam wypłacić kasę z all. NIE DA SIĘ!!
Bo konto na niepełnoletnie dziecko, bo dane konta bankowego moje, a nie jej. Danych dziecka na moje też się nie da zmienić. No i doopa.
Napisałam do nich co w takim razie mam zrobić - a ktoś, oczywiście nie podpisując się, bo po co, stwierdził - pieniądze wrócą do kupujących, a konto zostanie zawieszone. Super niecałe 300 zł za Młodej zabawki i za małe ciuszki

już nie mam pomysłów, zadzwonić i opieprzyć się nikogo tam nie da, pisać sobie mogę.. ech.

anie mozesz jej zalozyc subkonta przy swoim ?
Kasya 19:37, 17 wrz 2014

popcarol napisał(a)
cośty, spokojnie wezmę! Wiem co kupiłaś, ale nie wiem jakie te miskanty

bo mi sie wydaje ze ja bym nie odroznila tego carexa od stipy
popcorn 19:45, 17 wrz 2014

Nie, nie mogę założyć subkonta; nie ma czegoś takiego jak subkonto... nie zależy mi też już na koncie z Młodej danymi, bo Młodej już rzadziej zamawiamy zabawki, i nie cieszy się już tak, więc równie dobrze możemy konto przestać używać. Ale kasę za sprzedane rzeczy bym chciała, rzeczy już powysyłane, za koperty bąbelkowe i opłaty zapłacone, a na konto bankowe nic nie wróciło i wypłacić się wg panienki z obsługi - nie da I konto chcą zawiesić, bo nieletniej! Nie umiem dać rady...

Stipa ma takie wysuszone kłoski i jest zieloniutka na dole, nie taka srebno-sina jak ten carex (frosted curls?)

pozdrawiam!
popcorn 19:48, 17 wrz 2014

Kasia, tu moja stipa (siewka od Margarete)

White cover i samosiejka pomidorkowa

The Fairy i coś??

Nowa żurawka i własnoręcznie sadzonkowana tegoroczna

Graham Thomas niezawodnie kwitnie
Kasya 19:49, 17 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Nie, nie mogę założyć subkonta; nie ma czegoś takiego jak subkonto... nie zależy mi też już na koncie z Młodej danymi, bo Młodej już rzadziej zamawiamy zabawki, i nie cieszy się już tak, więc równie dobrze możemy konto przestać używać. Ale kasę za sprzedane rzeczy bym chciała, rzeczy już powysyłane, za koperty bąbelkowe i opłaty zapłacone, a na konto bankowe nic nie wróciło i wypłacić się wg panienki z obsługi - nie da I konto chcą zawiesić, bo nieletniej! Nie umiem dać rady...

Stipa ma takie wysuszone kłoski i jest zieloniutka na dole, nie taka srebno-sina jak ten carex (frosted curls?)

pozdrawiam!

ciezko sie z nimi dogadac mailowo, wiem
a sprzedawca nie zwroci ci bezposrednio ?

tak, frosted curls
popcorn 19:50, 17 wrz 2014

Wycięłam jeżówkę i wreszcie widać bukszpanika hortki ogrodowe lubię w tej fazie

Kilka owoców pigwowca będzie, ale kwiatki - teraz?? hmm... na tym samym krzaczku
popcorn 19:51, 17 wrz 2014

Kasya napisał(a)

ciezko sie z nimi dogadac mailowo, wiem
a sprzedawca nie zwroci ci bezposrednio ?

tak, frosted curls

Ja/Gabi jestem sprzedawcą, wpłat jest kilka - 8? od kupujących. I oni już zapłacili na konto w alle. Rzeczy po Gabi powysyłałam. I alle nie zwróci na moje konto tych wpłat, bo dane z mojego konta i dane Gabi nie są te same (no pewnie że nie są). A konta z Gabi nie da się zmienić na mnie, na M, na nikogo i dooopa.