Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Kasya 16:11, 24 wrz 2014

Gabriela napisał(a)
Co za ciasto, faktycznie bombowe - pod względem smaku i "pożywności".
Ale. Czy Ty się Kasiu nie pomyliłaś z temperaturą? Czy z 200 stopni zmniejszamy tylko do 90-ciu, czy do 190? Jeśli tak ma być, ok. Ale jak nie, to popraw to szybko, żeby ktoś się nie zezłościł.

nie pomylilam sie, juz robilam, serniczek ma smak orzechowy i jest cudownie kremowy

ja pieklam w temp 100 stopni
popcorn 19:01, 24 wrz 2014

mmm

może jednak zrobię?? Zobaczymy jak będę stała z czasem w sobotę - jak będzie piękna pogoda, grzebię w ogródku. Jak będzie lało - będzie 2dniowy sernik Kasi

Wycięłam dzisiaj owocujące pędy jeżyny. Jest teraz bardzo łysa Pomyliłam się i wycięłam też 2 tegoroczne pędy, buu. Będzie mniej jeżyn w przyszłym roku

Wykopałam też czarną malinę, muszę jej znaleźć lepsze miejsce - bo jeżyna na nią wlazła i w tym roku było malutko owoców. Przyplątał się jakiś kociak, towarzyszył mi przy pracy, Gabi oczywiście chciała go adoptować... Kleofas najeżył się i ... uciekł (ładny obrońca własnego terenu, kociaka się bać!

Ukorzeniły mi się buksiki po cięciu, zrobię sobie obwódkę (w tym celu oczywiście muszę pozbyć się trawnika może jutro?
Kasya 19:12, 24 wrz 2014

popcarol napisał(a)
mmm

może jednak zrobię?? Zobaczymy jak będę stała z czasem w sobotę - jak będzie piękna pogoda, grzebię w ogródku. Jak będzie lało - będzie 2dniowy sernik Kasi

Wycięłam dzisiaj owocujące pędy jeżyny. Jest teraz bardzo łysa Pomyliłam się i wycięłam też 2 tegoroczne pędy, buu. Będzie mniej jeżyn w przyszłym roku

Wykopałam też czarną malinę, muszę jej znaleźć lepsze miejsce - bo jeżyna na nią wlazła i w tym roku było malutko owoców. Przyplątał się jakiś kociak, towarzyszył mi przy pracy, Gabi oczywiście chciała go adoptować... Kleofas najeżył się i ... uciekł (ładny obrońca własnego terenu, kociaka się bać!

Ukorzeniły mi się buksiki po cięciu, zrobię sobie obwódkę (w tym celu oczywiście muszę pozbyć się trawnika może jutro?

Zrób zrób, zobaczysz ze zrobi furore
Kleofas ? To nie Kleo ?

Ty sie pozbywasz trawnika a ja muszę zrobić
popcorn 20:27, 24 wrz 2014

Kleofas jest fajniejszy, ale to dziewczynka - i jest Cleo, tak miała na imię jak ją wzięliśmy I Młodej się spodobało, ale M i ja wołamy Kleofas hihi a Młoda najczęściej "Klesia". Kot ma rozdwojenie jaźni, albo i roztrojenie

Łee trawnik jest zdecydowanie przereklamowany

pozdrawiam!
Tess 20:32, 24 wrz 2014

Zrobiłaś już ten tort?
Agacia 20:38, 24 wrz 2014

Widzę, że sporo róż Ci przybyło I cudny kociak <3 I w ogóle się dzieje się hihihi...ech...
popcorn 20:39, 24 wrz 2014

Tesia, żartujesz?? Ja będzie lało w sobotę, to zrobię przymiarkę - potrzebuję tort na niedzielę. Jak będzie ładnie, to szaleję ogródkowo, a torcik zrobię szybki - sernik na zimno z galaretką i borówkami
popcorn 20:39, 24 wrz 2014

Agacia napisał(a)
Widzę, że sporo róż Ci przybyło I cudny kociak <3 I w ogóle się dzieje się hihihi...ech...

Agatko, co do róż, to szkoda słów... 2 lata temu miałam tylko żywopłot z rugosy.. a niedawno liczyłam i wyszło ponad 50 krzaków yyy..
kociak Młodej, zajmuje się , całe szczęście, nie to co rybki
Madzenka 21:49, 24 wrz 2014

Bedziesz w Wojsławicach? Nic się nie zmieniło?
paniprzyroda 22:05, 24 wrz 2014

Karola, ilość róż niezła dziś wysadziłam z jednej skrzyneczki ukorzenione buksiki, może z pięć tylko się nie ukorzeniło, a wciskałam sadzonki jedna obok drugiej. Jeszcze jedną skrzyneczkę mam na razie będą na rozsadniku, bo jednak malutkie Jak zrobisz sernik to zajrzę na kawkę wirtualną oczywiście