Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Donia72 13:20, 25 wrz 2014

Karolciu i ja się dołączę do życzeń. Wszystkiego co najlepsze, dużo radości, jak najwięcej pięknych chwil spędzonych w ogrodzie i nie tylko.
.
GabiK 13:27, 25 wrz 2014

Ja mogę wypoczywać w domu. Ale jeszcze nigdy nie doszła do stanu - nic do zrobienia. Jest tyle do zrobienie, że i tak nie dam rady, więc wypoczywam.
popcorn 13:36, 25 wrz 2014

Donia - dzięki! Gabrysiu - dobre Mnie ze 2x w życiu wydawało się że już, wszystko zrobione, ogarnięte, koniec. Ale potrwało to z 5 minut, hihi

Znalazłam Wyspy Zielonego Przylądka - lot -czarter od TUI za 1497zł/powrotny. Ale poczytałam, drogo i niezbyt ciekawie - odpadają chyba że czarter będzie za 700zł, wtedy przemyślę na razie czytam blogi. Podobno to takie Kanary 40 lat temu
GabiK 14:54, 25 wrz 2014

Mnie się Wyspy Zielonego Przylądka podobały. Ale to na kompletny reset, nie dla aktywnych i zwiedzających. Kompletny brak cywilizacji.
Ocean z porządnymi falami, tak żeby siedzieć i słuchać, pływanie dla odważnych, bo szarpie. Za to przepiękne bezkresne plaże. Nasza przy hotelu była taka, że jak się wyszło, to miałam dość chodzenia, zanim do wody doszłam. Jedyne plaże, które widziałam, które są dużo szersze, a równie piaszczyste jak polskie. Tak samo też wiatr głowę urywa, ale nie ma ludzi.
Coś niesamowitego - w hotelu przy basenie tłum, a na plaży w zasięgu wzroku tylko my.
Duży plus, że nie ma tam przy plaży wielkich hoteli. Wszystko jednopiętrowe, mają nie psuć widoków.
Wzięliśmy też fajną wycieczkę awionetką na drugą wyspę - wulkaniczną. Niesamowite wrażenia.

Nie wiem, czy drogo - siedzieliśmy głównie w hotelu. Złapaliśmy jakąś super okazję - 2200 za tydzień, z all inclusive.
popcorn 14:56, 25 wrz 2014

Gabi, to fajna cena; tutaj lot 1500 + hotel z All min 1200. To na tydzień, a tydzień to trochę krótko, jak dla mnie. Czytam i oglądam, zobaczymy
GabiK 15:11, 25 wrz 2014

Też byliśmy tydzień - to był grudzień i Jarek nie miał urlopu na 2 tyg.
Ja bym posiedziała dłużej, nie lubię jechać tak daleko na krótko, ale w sumie dłużej mogłoby być już nieco nudno.
Na leżaku nawet poczytać się nie da, bo tak wieje.
popcorn 15:21, 25 wrz 2014

hmm no zobaczymy Ale czasem fajnie się ponudzić na słoneczku, nawet 2 tyg. A jak długo tam się leci? 8-9h pewnie? I jak ciepło było, pamiętasz? To jest na wysokości Senegalu, do równika niedaleko, chyba ciepło? hmm
popcorn 18:26, 25 wrz 2014

Poszerzyłam rabatkę przed rugosą, dosadziłam ukorzenione bukszpaniki. Pociągnęłam poszerzenie dalej, przed żurawkami, ale zabrakło mi sił, no i Młoda chciała już żebym szła do domu na "pokaz" tańce z parasolką, hula-hop, z kotem w roli głównej skaczącym przez obręcz haha
2 taczki trawnika wywiezione, znowu A, i skosiłam trawnik przed domem - jakieś 5 minut roboty. Tylko pół kosza, więc za domem poczekam aż ciut podrośnie, bo szkoda benzyny.

Skończę jutro. Może
Planuję jeszcze -tej jesieni, jeśli pogoda pozwoli-wytrzebić chwasty w odległości ok 1m od siatki, na działce kiedyś-do-kupienia. Rosną tam już 2 malutkie jeżyny, dosadzę trzecią (znalazłam ukorzenioną wycinając stare pędy wczoraj). I dosadzę tam też w rzędzie czarną malinę. I może kilka sadzonek malin - sąsiadka mi obiecała. Chociaż nie wiem po co nam kolejne maliny, ledwo te nadążałam przerabiać i zjadać... ale lepsze maliny niż chwasty, z drugiej strony
bartek_luberda 19:16, 25 wrz 2014

Sto lat
11stokrotka 19:25, 25 wrz 2014

OOOOOOOOOOOOgromu szczęścia rodzinnego, zadowolenia z życia zawodowego , nieustających sił do pracy w ogrodzie i zapierajacych dech podróży życzy Małgosia. Buziaczki dla przesympatycznej sąsiadki. Cmok, cmok.

Karola, może wpadniesz mnie odwiedzić w realu kiedyś przy okazji... Się stęskniłam