Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:50, 13 sty 2015

Renatko,
nie mnie oceniać, każdy robi jak uważa.
jak mnie piszą, to mnie zupełnie nie interesuje. Generalnie lubię jak mnie "nie widać", jestem w tle, mogę sobie obserwować. Nie jeździmy volvo, do kościoła nie chodzimy, spoko Wystarczą mi te jeansy i polar
Śmiać mi sie tylko chce, jak przy okazji wyjazdu służbowego lepiej ubrana wstąpiłam do sklepu - 2 osoby mnie nie poznały Chyba wole być "przezroczysta".

Edytuje, bo coś mnie w tym temacie naszło. To działa. To co robi Twoja mama, Renatko. Rzeczywiście, jeśli chce się być "lepiej" traktowanym, poważanym, to w naszym społeczeństwie wygląd ma znaczenie. Markowe, eleganckie ubrania.

Tyle ze mnie to nie interesuje, nie chce mieć do czynienia z ludźmi, którzy lepiej traktura kogoś lepiej wyglądającego, "odpicowanego". Na szczęście nie muszę niczego sprzedawać "face to face", bo tez bym musiała lepiej wyglądać. Na szczęście nie muszę
Widać to np w sposobie odnoszenia się w sklepie, na poczcie. Dla eleganckiej osoby sprzedawcy sa po prostu milsi. Pewnie wynika to z przekonania ze szansa sprzedania czegokolwiek lepiej ubranej osobie jest większa...

no dobra, szkoda gadać

Kasya 12:16, 13 sty 2015

Czy moge sie wtrącic z pytaniem ogródkowym ?
Chcialam zapytac o ciemierniki ktore w lidlu sprzedaja...czy trzeba je teraz wsadzic do gruntu ??
popcorn 12:20, 13 sty 2015

Kasiu, zawsze Wybieram sie do lidla dzisiaj własnie, popatrzeć czy cos jeszcze jest w tym temacie
NIE, nie sadz do gruntu! To sztucznie pedzone holenderskie ciemierniki. Trzymasz je w domu, traktujesz jak doniczkowe, wiosna sadzisz do gruntu. Za rok zachowuja sie juz jak "ogrodkowe"
Ja sobie z niewiedzy jednego wypasionego załatwiłam - zamroziło mi go i zgnil do wiosny
Kasya 12:23, 13 sty 2015

o kurcze..taka wiosna w ogrodku ze myslalam ze mozna posadzic...
nawet jak nakryje to nie dadzą rady ?
popcorn 12:24, 13 sty 2015

Kasiu, wystarczy spadek ponizej zera i po kwiatku. Te rosnace w ogrodzie sie zahartowaly, a te nie... nie mysl ze ja tego swojego nie okrylam i tak padl. Ja bym nie ryzykowala
Kasya 12:27, 13 sty 2015

ale drogie sa w liddlu
kupilam 1 ....bo musialam
popcorn 12:36, 13 sty 2015

Kasiu, no 12 zl... niezbyt tanie, ale ciemierniki w ogóle nie sa tanie. 2 lata temu obkupiłam sie w biedronie - były po 9.99 i bardzo dużo im nie poszło, kupiłam chyba 9 szt na wyprzedaży, przecenione na 3.99. Po tyle biorę wszystkie jakie maja
Ale w ub. roku w biedrze nie było ich wcale, pewnie dlatego ze nie poszły wcześniej Tych nigra mam już sporo, sieweczki otrzymane od Ani tegoroczne tez rosną, wiec chyba odpuszczę (ew. 1 na ozdobę stołu). Ale poluje na pełne i orientalne (tez poniżej 15 zl nawet malutkie trudno kupić!)

pozdrawiam!
popcorn 12:44, 13 sty 2015

W szoku jestem. Po jesiennych pracach związanych z przyłączem kanalizacji, zapadł się u nas (i u sąsiadów) chodnik. Zadzwoniłam rano do gminy. I co? Panowie już naprawili Szok.
renatamama3 12:49, 13 sty 2015

W ,kościele bywam ale nie w garsonkach ,bo po prostu nie lubię za sztywno jak dla mnie czyli też wole być w tłumie ha,ha .Ale pojechałaś z tym VolVo ,sąsiad na jesieni ,kupiła jakiś starszy model dla prestiżu właśnie ,jeździ nim rzadko na wyjazdy służbowe ,lub do rodzinki ,do pracy i sklepy 20 letnim audi ,notabene na wakacje nie jeździ ,staż małżeński 11 lat na wakacjach jeden raz ,dzieciaki całe 2 mc przy domu ,do mnie powiedział ,że to strata kasy wakacje i ,że nas nie rozumie ,jedziemy wydajemy i co z tego mamy ,ja mu na to wspomnienia, to się zaśmiał i powiedział i tylko tyle ,jak mam autko ,notabene na kredyt więc w tym roku i przyszły na wakacje też nigdzie ,bo kredyt na dwa lata .Czasem się zastanawiam czy ja dziwna czy ludzie .Przez ,ostanie 3 lata mało spotykamy się ze znajomymi ,bo wiecznie tylko w rozmowach kasa ps,wzeszły mi krokusy ,czosnki ,narcyze i ptaszki śpiewają .
renatamama3 12:51, 13 sty 2015

popcarol napisał(a)
W szoku jestem. Po jesiennych pracach związanych z przyłączem kanalizacji, zapadł się u nas (i u sąsiadów) chodnik. Zadzwoniłam rano do gminy. I co? Panowie już naprawili Szok.

Fajną macie gminę .Ja musiałam kanalizację i wodę ciągnąć na własny koszt a było to kilka tysi chyba, po 5 tys od tego i tego.