Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:43, 12 sty 2015

renatamama3 10:02, 13 sty 2015

Widzę ,że na jedną wyprawę jeszcze nie wyjechałaś ,a już drugą i trzecią planujesz.
Ja dzisiaj musiałam wyskoczyć z kasy ,córa zapisała się ,na nie obowiązkową zieloną szkołę (zbierają chętnych z trzech drugich klas ,wczoraj przyszła z informacją ,że jest zielona szkoła nie wie gdzie, ale się zapisała i do piątku ma wpłacić zaliczkę hi,hi ) w piątek wyjazd na narty kolejna ponad 100 ,w sobotę robi spóźnione z grudnia dla koleżanek urodziny ,a w przyszłym tygodniu ortodonta kolejna kasa ,i poszalałam na wyprzedażach ciuchowych ,skarbonka pusta .W lutym ,chcę kupić kilka paneli drewnianych ,żeby odgrodzić się od sąsiada ,a w marcu już kaskę na roślinki przeznaczać.pozrawiam
popcorn 10:08, 13 sty 2015

Hej Renatko!

no, ja tak mam, najlepsze w wyjeżdżaniu jest planowanie
Młoda tez ma zielona szkole, ale dopiero wiosna, i krotko, chyba 2 czy 3 dni, bo to pierwsza klasa dopiero. U nas tez urodziny, i w piątek i w sobotę

Ja na ciuchach oszczędzam, na wyprzedaże nie chodzę, ostatnio tylko kurtkę sobie sprawiłam i buty licytuje. I tyle W domu pracuje, potrzebuje jeansy i polar

Na roślinki już wydawać nie planuje (haha), bo nie mam ich gdzie sadzić. Ale trzebaby kupkę uskładać na nawadnianie i przyłącze kanalizacji - ale to albo teraz na wiosnę albo dopiero za rok. Moj wykonawca (forumowy kolega zresztą) się nie odzywa od lata, wiec chyba zrezygnował - a nawet co do ceny żeśmy się nie dogadali

pozdrawiam!
renatamama3 10:40, 13 sty 2015

Moja ,ma w maju ,ale zaliczkę trzeba już wpłacić ,w kwietniu obóz rozpływowy tygodniowy w Bartkowej ,jedzie dwójka ,bo trzeci ma w tym czasie egzamin po 6 klasie.Tego trzeciego ,pani też planuje zieloną szkołę na 3-4 dni ,ale nic pewnego jeszcze.Karola ja też chodzę szczególnie w jeansach ,ale latem lubię ,koszulek mieć co najmniej 7 sztuk z krótkim na ramiączkach też 3-4 ,jakaś letnia sukienka i spódniczka .Dzieciaki z racji tego ,że wyjeżdżają na obóz 3 tygodniowy ,to muszą mieć sporo bielizny i koszulek i z krótkim i na ramiączkach i do treningów inne ciuchy .Mojemu M też wystarcza Polar czy jakaś bluza i dwie pary jeansów plus dresy po domu ,no i strój na rower .
ps.Też już planuję co mus zobaczyć nad morzem ,Gdańsk,Gdynia ,Sopot ,Malbork ,fokarium .
popcorn 10:47, 13 sty 2015

Renatko, co 3ka dzieci, do tego dorastających, to nie jedno. Na pewno nie mamy takich wydatków. Grunt to opłaty porobić, rate kredytu w terminie wpłacić i reszta "na kupkę" lub na wyjazdy
renatamama3 10:59, 13 sty 2015

No i tu masz ,rację ,jak miałam takie małe dzieci jak twoje ,które nie miały wyjazdów z rówieśnikami nie tylko na obozy ,ale wyjście do kina na pizzę to i oszczędności były większe ,mam dom, bez kredytu na długie lata ,tylko małą pożyczkę.Stać mnie na wakacje spólne i obozy dzieciaków i to już dobrze ,bo inne rodziny i dzieciaki tego nie mają ,chrzestny najmłodszego też ma 3 i albo obozy ,albo wspólne wakacje i to tylko maks 10 dni ,bo właśnie kredyt na mieszkanie ,w klasie córy ,klasa sportowo -narciarka ,na narty wyjeżdża na 24 osoby 4-5 dzieci ,bo za drogo .To jest nasze państwo .
popcorn 11:02, 13 sty 2015

Racja, jak byśmy mieli więcej dzieci = większe wydatki, to zapewne trzebaby jeździć - jeśli w ogóle - rzadziej, na krócej i bliżej...
Ale szkoda dzieciaków, w szkole sportowej nie jechac na wspolny wyjazd...to przecież do bani... przykre bardzo.
renatamama3 11:20, 13 sty 2015

Przykre ,szczególnie jak dziecko chciało by jechać ,a często to nie brak ogólnie kasy ,raz mi ręce opadły jak wracają ze zebrania z jedną mamusią kolegi córy ,mamusia do mnie teks ,że Oskar miał jeździć na te narty ,ale się nie opłaca ,bo za dużo wychodzi ,dojazd 50 zł ,karnet 45 zł na 5 godz ,plus z 10 na pierogi plus wypożyczenie nart ,to wie pani prawie 150 jeden wyjazd to wie pani ile ciuchów za to, a wyjazdów przecież kilka ,w tedy mieli tylko jedno dziecko ,teraz jesienią urodziło się drugie .Wniosek ciuchy ważniejsze niż to co by chciało dziecko ,mamusia wygląda na zewnątrz na dość zamożną ,patrząc ,że non stop inne ciuchy ,fryzura ,kolor włosów .
popcorn 11:31, 13 sty 2015

No trudno... ludzie są rożni. Tylko szkoda ze często cierpią dzieci...

Co mi przypomniało ze wypadałoby się do fryzjera wybrać raz na pół roku
renatamama3 11:45, 13 sty 2015

Karola ,niektórzy mocno biorą sobie do serce powiedzenie ,jak cię widzą tak Cię ....
w tym też tkwi moja mama ,co tydzień fryzjer ,modelowanie ,bo jak do ludzi do kościoła ,prze kilka lat tłukłyśmy jej do głowy z siostrą po co to robi w zimie ,przecież i tak ma czapkę na głowie ,od dwóch sezonów zimą sobie odpuściła ,sobie co tydzień fryzjera .Do kościoła musi być garsonka lub sukienka plus żakiet ,najlepiej z pięć zestawów ,bo jak ktoś przyjdzie w ty samym co tydzień to gadanie, ile można chodzić w tym samy ,najlepiej na każdą niedzielę w danym miesiącu jeden zestaw .W jeansach do kościoła chodzić się nie powinno ,bo to strój roboczy.Ręci mi opadają .