Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:10, 23 paź 2012

popcorn 14:55, 23 paź 2012

Trochę mojej jesieni

Chryzantema na schodach rozwija coraz więcej kwiatków

Liście wszędzie... aronia prawie wszystkie straciła..

Sweet Dreams długo kwitnie

Dla lawendy nie zostało zbyt dużo miejsca... albo będę wyrywać łodygi boczne rozchodnikom, albo je przesunę wgłąb trawnika...

(lawendy moje, od nasionka!!)

Wsadzone róże:

Klonik palmowy powoli traci liście...

Jeżówka od Roberta może jeszcze zakwitnie?

Przy tarasie też jesiennie...
eliza3 15:47, 23 paź 2012

Jesienne zdjęcia bardzo ładne, różyczka tak pięknie kwitnie, lawenda od nasionka, podziwiam cierpliwość, a czy te malusie bukszpanki na drugim zdjęciu będziesz okrywać?
popcorn 15:50, 23 paź 2012

Hej Ela! Jest też Eliza 13, teraz będę się mylić
Bukszpaniki mają z 15 cm, takie super małe nie są, trochę urosły od lata Nie, nie będę ich okrywać. Mam nadzieję na śnieg - rosną wzdłuż podjazdu, więc śnieg będzie sie na nie zgarniać ...
gusiarz 16:39, 23 paź 2012

Hej Karola - wpadam z rewizytą
Pięęęękny berberys - to nic że w taczce. U mnie ciągle coś w taczce rośnie. Ostatni - i w sumie pierwszy tej jesieni - przymrozek ściął mi już fasolkę szparagową i bazylkę .
Piękna róża - a co to za trwaki przed nią? Ładniutkie
Pozdrawiam cieplutko
eliza3 17:52, 23 paź 2012

popcarol napisał(a)
Hej Ela! Jest też Eliza 13, teraz będę się mylić
Bukszpaniki mają z 15 cm, takie super małe nie są, trochę urosły od lata Nie, nie będę ich okrywać. Mam nadzieję na śnieg - rosną wzdłuż podjazdu, więc śnieg będzie sie na nie zgarniać ...

Masz rację, będzie się trochę mylić... ale może się połapiesz ??
Moje bukszpanki też takiej wysokości, kupione wiosną, ale mam jeszcze malutkie ukorzenione przeze mnie (sukces) te chyba okryję, bo szkoda by mi było
popcorn 18:04, 23 paź 2012

Agnieszka - witaj! Berberysy już posadzone (przed chwilą), taczka pusta. Znowu sukces jak to mawia mój kolega z pracy
Trawki przed różą to jakieś turzyce włosiste - Carexy, zapomniałam nazwy odmiany... chyba muszę notować
Ela - mam nadzieję się połapię! Tak jak z Vitą i Vivą... Też mam parę takich maleństw własnych, ale w zacisznym miejscu, liczę że przeżyją

Berberysy i sosna czarna posadzone, na nie mojej działce Z garażu poskładane na wielką kupę i zrobione na "płaskie" kartony - pojadą do skupu makulatury. Uff, padam
pozdrawiam!!
kasik778 20:09, 23 paź 2012

popcarol napisał(a)
Hej Ewo,
wyrzucić roślin nie wyrzucam, a tych oddać szkoda... berberysy się pięknie wybarwiły, miałam je zresztą pokazać...

Tyle ze od 3 tygodni rosną sobie na taczce...

i do tego 2 sosny, jodła kaukaska, 2 karłowe sosenki Pumilo, berberysy te powyżej - czekają już ze 2 lata pod płotem... zimę przeżyły w doniczkach...

Karola to jest super pomysł w taczkach jeszcze nie widziałam aranżacji

berberysa moim zdaniem faktycznie szkoda wyrzucić, bardzo ładny jest a czemu go wykopałaś?
popcorn 20:34, 23 paź 2012

Hej Kasia,
tam było z 10 berberysów Wykopałam je z rabaty wzdłuż chodnika, na zewnątrz działki - rosły w szpalerze tam, gdzie teraz mam cisy, o tu - za płotem je widać:

Teraz rosnąć będą po drugiej stronie działki, znów nie na mojej ziemi Jutro zrobię fotkę i pokażę, bo dzisiaj jak posadziłam ciemno się zrobiło..

pozdrawiam!
agniecha973 20:52, 23 paź 2012

KArolina, czy wystarczająco głęboko posadziłaś róże? U AniDs czytałam, żeby sadzić nawet 5 cm głębiej niż rosły, podobno lepiej, szlachetna odmiana się przekorzeni czy coś w ten deseń.
Taką trawkę jak masz przed różą SweetD. kupiłam ostatnio jako turzycę Amazon Mist