Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

majkel0326 10:15, 26 paź 2012

Karolina,ładna działeczka,będziesz miała sporo dodatkowego miejsca Oby tylko z właścicielami można było dogadać się bez problemu.Już widzę jak będziesz tam szaleć
popcorn 10:18, 26 paź 2012

Hej Maju,
nie wiem ile lat to jeszcze potrwa, ale zywoplocik posadziłam i zamierzam go ciąć na wiosnę i o niego dbać
Mogliby sie zdecydować, miałabym co robić od wiosny...
miłego dnia!
ewalm 10:44, 26 paź 2012

Karolinko, zajrzałam zobaczyć co u Ciebie - a tu proszę, jak się rozwijasz

Może jak nie sprzedadzą tego kawałka to zajmiecie go przez zasiedzenie
popcorn 10:51, 26 paź 2012

haha dobre! ile to było - 15 lat?
Agacia 12:52, 26 paź 2012

Proponuje zbiorowe forumowe czary-mary, taniec w deszczu, etc. w intencji dodatkowej działeczki
ewalm 12:57, 26 paź 2012

popcarol napisał(a)
haha dobre! ile to było - 15 lat?

Gorzej Karolino, gorzej. W dobrej wierze chyba 20 , a bez dobrej wiary - 25. Jak wyrok.
popcorn 13:09, 26 paź 2012

Czyli 20 lat - w dobrej wierze, bo chce żeby było ładniej, chwasty kosimy
Czary mary? Te 20 lat mignie jak z bicza strzelił Tylko czy wtedy będzie mi się jeszcze chciało coś uprawiać? Będę w wieku moich Rodziców... hmm

pozdrawiam!
Joaska 14:12, 26 paź 2012

popcarol napisał(a)
Hej Kasia, pomysłów mam mnóstwo, tylko z realizacja nie wiem jak, bo nie możemy tego kupić Ciągle sprawy spadkowe sa nie załatwione, chyba im zbytnio nie zależy na sprzedaży...
A co będzie? Miejsce na ognisko, szklarnia - połówka przyklejona bokiem do garażu (wiec od drogi nie będzie jej widać). I miejsce pod moje zachciewajki drzewiaste - buka purple fountain np...
ech

Karola, ze sprawami spadkowymi nie jest tak łatwo, my czekamy na swoja działke już 5 lat , i powiem Ci że działa się w tej kwestii non stop (bo nam bardzo zależy) i wszyscy są zgodni itp, ile możemy to przyspieszamy na różne sposoby, ale błedy jakie potrafią/i potrafili kiedyś - a to się ciągnie - robić urzędnicy niestety kosztują baaaardzo dużo czasu - a, ja obliczyłam, że prostowanie błędów trwało u nas jakieś 1,5-2 lata teraz już jesteśmy na finiszu wiec ... życzę Ci żeby sąsiedzi uporali się z tymi sprawami jak najszybiej.
popcorn 14:24, 26 paź 2012

Hej Joasiu,
wydaje mi sie ze to jest niezbyt zagmatwana sprawa. Byl sobie starszy czlowiek z zona; jak kupowalismy nasz kawale chcielismy kupic i ten, ale czlowiek nie chcial sprzedac. W miedzyczasie umarl. Zostala zona i 3 synow. I wszystko byloby ok, wiadomo kto dziedziczy i w jakiej czesci. Ale jeden z tych synow zyl w Kanadzie i tez zmarl, wiec jego 2 dzieci, ktorzy nawet po PL nie mowia odziedziczylo... i sciagnac ich albo sciagnac papier ze upowazniaja kogos tutaj to juz nie jest sprawa ktora ja zalatwie; musza chciec sprzedajacy. Jeden - ten mieszkajacy po sasiedzku by chcial, kasa by sie przydala. Ale jego brat mieszka gdziec kolo Plocka i mu nie zalezy...
no nic, przejde sie znowu do tego po sasiedzku..

pozdrawiam i powodzenia z Twoja sprawa!
Urszulla 14:26, 26 paź 2012

A czy zanim sprawy spadkowe będą uegulowane nie możesz sobie zagospodarować ich kawałka na ogródek (i tak tam się nic nie dzieje?), zrobisz sobie furtkę w ogrodzeniu i już. Ogródek to nie są nasadzenia docelowe których byłoby Ci żal gdyby zmienili zdanie lub się sytuacja zmieniła. Wiem, że może to niełatwe?????