Aniu - zazdroszczę! Ale i do nas dojdzie - kiedyś w końcu mam nadzieję!
Po skrzynie jedziemy z Małgosią jutro rano. Też się nie mogę doczekać Ale ustawię je dopiero jak rozmarznie ziemia, bo napełnić chcę je kompostem i ziemią workowaną wprawdzie, ale kompost zamarznięty - jeszcze
Potem wybiorę się po worki z ziemią i siatkę p/kretom - pod skrzynie, żeby mi nornice nie zjadały warzywek...
Właśnie stwierdzam, że tak pochmurnej zimy to ja nie pamiętam. Zaledwie kilka dni było słonecznych.... Wiosną lepiej aby było pochmurno i powoli niech gleba rozmarza. Bogdzia mi uświadomiła zagrożenie wynikające z ostrego słońca wiosną .
Ogrodnicy mają nne postrzeganie otoczenia Huraaa pochmurno
eee... racja, ale depresyjnej pogody to ja nie lubię... to co, może nie ostre słońce, takie pół na pół, zza chmurki?? tak jakbyśmy mogli mieć na to wpływ
Ja też mam i też się inspiruję. Najpierw zamierzam nimi ogrzać ziemię przed posadzeniem cukini.
Mnie tylko czasami zastanawia, czy one zawsze są takie czyste? A mój rozum się mnie pyta, jak często trzeba je myć, żeby roślina widziała słońce. Zakładam, że używa się ich tylko wiosną.
Hej Ewo!
mam całą 1 szt wysokość - poszłam zmierzyć - 12 cm. Czyste będą do pierwszego deszczu
i raczej tylko wiosną, bo potem - po co? Chyba że większe, np żeby paprykę okryć, gdy deszczowe lato??
Hej Krysiu!!
klosz mam na razie tylko jeden, to jest inspiracja tylko... ale mam zamiar kupić więcej
Ciepłucha powoli się powinien otwierać? Jasne, możemy jechać, w przyszłą sobotę np??
k.