Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:45, 01 mar 2013

Nie mogę się doczekać! Już 1wszy marzec, teraz powinno być tylko lepiej, prawda?
miłego dnia!
AniaK 08:53, 01 mar 2013

To ja przesyłam dużo słoneczka, żeby ocieplić ten 1wszy marca, u nas świeci od rana.
Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na zdjęcia Twoich skrzyń.
popcorn 08:55, 01 mar 2013

Aniu - zazdroszczę! Ale i do nas dojdzie - kiedyś w końcu mam nadzieję!

Po skrzynie jedziemy z Małgosią jutro rano. Też się nie mogę doczekać Ale ustawię je dopiero jak rozmarznie ziemia, bo napełnić chcę je kompostem i ziemią workowaną wprawdzie, ale kompost zamarznięty - jeszcze

Potem wybiorę się po worki z ziemią i siatkę p/kretom - pod skrzynie, żeby mi nornice nie zjadały warzywek...
Madzenka 08:59, 01 mar 2013

Właśnie stwierdzam, że tak pochmurnej zimy to ja nie pamiętam. Zaledwie kilka dni było słonecznych.... Wiosną lepiej aby było pochmurno i powoli niech gleba rozmarza. Bogdzia mi uświadomiła zagrożenie wynikające z ostrego słońca wiosną .
Ogrodnicy mają nne postrzeganie otoczenia Huraaa pochmurno
popcorn 09:01, 01 mar 2013

eee... racja, ale depresyjnej pogody to ja nie lubię... to co, może nie ostre słońce, takie pół na pół, zza chmurki?? tak jakbyśmy mogli mieć na to wpływ

miłego, Marzenko!!
Pszczelarnia 09:52, 01 mar 2013

popcarol napisał(a)
Dzisiaj na bazarku kupiłam sobie 1 mały klosz szklany. A pan powiedział że ma jeszcze 7 i mi przywiezie za tydzień Jupi! Sałatki będą miały stylowe kapturki
Coś takiego - fotka pożyczona, mój klosz w zmywarce koszt: 2,5 zł

Inspiracja od Danusi:

Karola, jaki wymiar mają Twoje klosze?

Ja też mam i też się inspiruję. Najpierw zamierzam nimi ogrzać ziemię przed posadzeniem cukini.
Mnie tylko czasami zastanawia, czy one zawsze są takie czyste? A mój rozum się mnie pyta, jak często trzeba je myć, żeby roślina widziała słońce. Zakładam, że używa się ich tylko wiosną.
popcorn 09:57, 01 mar 2013

Hej Ewo!
mam całą 1 szt wysokość - poszłam zmierzyć - 12 cm. Czyste będą do pierwszego deszczu
i raczej tylko wiosną, bo potem - po co? Chyba że większe, np żeby paprykę okryć, gdy deszczowe lato??

pozdrawiam!!
Krys 10:25, 01 mar 2013

Witaj Karolina,śliczne klosze kupiłas Może zaplanujemy wypad po rh i azalie do Ciepłucha ?
Kondzio 10:27, 01 mar 2013

ale klosze ja tez chcem mieć takie
popcorn 10:29, 01 mar 2013

Hej Krysiu!!
klosz mam na razie tylko jeden, to jest inspiracja tylko... ale mam zamiar kupić więcej
Ciepłucha powoli się powinien otwierać? Jasne, możemy jechać, w przyszłą sobotę np??
k.