Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:45, 28 maj 2013

Posadziłam kolejne 2 piwonie drzewiaste i kilka nowych bylinek - jarzmiankę większą, zawilca żółtego (ledwo 2 listki), dębika ośmiopłatkowego, 2 maleńkie kukliki zwisłe. Rozsypałam resztę kory w tym miejscu.

Do posadzenia została jeszcze nowa róża drobnokwiatowa (puste białe małe kwiatki), 2 kopytniki (w cieniu gdzieś) i 2 jagody kamczackie. Żeby je posadzić muszę zerwać trochę trawnika, ale przydałoby się kilka stopni więcej, bo jest paskudnie.

Na długi weekend może pojedziemy pod Augustów

Jeszcze jutro i 4 wolne dni! Ale wypas!
popcorn 08:36, 29 maj 2013

Ale wypas, ciepło, słonko świeci Na bazarku kupiłam sobie rano konewkę ocynk, 2ga do kolekcji. Ponieważ pękło mi dno w plastikowym zbiorniku na wodę, nie mam gdzie jej trzymać by się ogrzała - ogórki i pomidory nie lubią lodowatej prosto z węża... wiec będzie w konewkach choć trochę

Do pracy rodacy i długi weekend! Znowu!
miłego dnia!
anipla 12:14, 29 maj 2013

Hej,ja na chwilę bo zalatana jestem...

mówisz że z lupą roślinek trzeba szukać ,to widocznie facet szukał że tak długo szły...ale nie martw sie moich to chyba z luneta szukaja albo wysiali i czekają bo do tej pory nie ma i do tego nie odpowiadają na tel, maile i gg..masakra jakaś dobrze że nie płaciłam z góry.....

o nazwę hosty zapytam jak będę.

horti udepcz dookoła i zobacz czy nie jest przez kreta podryta - miałam takie objawy w zeszłym roku i okazało się że kret podrył i woda bokiem szła....

pozdrawiam
anipla 12:19, 29 maj 2013

przeczytałam u mnie ..ok to może do tego czasu moje przyjdą ....

(kupiłam te tawuły na brzeg,mają drobniejsze listki niż te złykłe...posadzę 5 zobaczymy jak sie rozrosną,najwyżej po cięciu powtykam gałązki i urosną)
popcorn 12:32, 29 maj 2013

Anitko dzięki za info; z horti zobaczę...
Właśnie miałam Ci mówić ze one to jedna nawet wystarczy mieć, a za 2 lata urosną tak ze będzie wyglądało ze to ze szkółki takie duże
Sory nie mogłam rozmawiać wtedy w poniedziałek, gościnnie u Teściów i w 4h zrobić musiałam tyle co w 8 normalnie... masakra...

zobaczymy, jak przyjdą te roślinki to jakoś sie umówimy, ok? Spokojnie Moga poczekać w doniczkach, w cieniu, będę podlewać
buziaki
anipla 12:38, 29 maj 2013

spoko -później doczytałam a i tak po c musiałam jechać ,no niefajnie miałaś...

wiem że one się rozrastają ale już będę czekać na żurawki więc jako taka obwódka niech będzie - przyda się w inne miejsce później...bo nigdy z tego sajgonu nie wyjdę ,za chwilkę azalie przekwitną i będę mogła przesadzić i wtedy obwódkę zrobię...
buziaki
anipla 12:41, 29 maj 2013

toto co Ci dałam cebulki i zapomniałam nazwy to zobacz tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=1242 a tu jakiś opis znalazłam http://zojalitwin.wordpress.com/tag/spioszki/
popcorn 12:51, 29 maj 2013

o, jakie ładne! Gwiazdnica u mojej babci to się zwało; nie mam (znaczy już mam), dzięki!
No pewnie, 5 szt to nie jedna
Krys 13:10, 29 maj 2013

Karolina ile kosztował wiąz werdi bo chyba taki kupiłas?
popcorn 13:19, 29 maj 2013

Krysiu Wredei, tylko 30 zl. Szkółka kolo Lichenia, daleko, ale pan miał duuuzo ciekawych drzewek, może się kiedyś przejedziemy? Kasia tez chętna
muszę odszukać wizytówkę. pozdrawiam!!
k.