Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po prostu ogród...

Po prostu ogród...

sylllwia 22:51, 14 kwi 2012

Kule, które stały na fotce obok studni dzisiaj posadziłam zupełnie gdzie indziej więc tam chyba jednak zawijasek będzie Ale najpierw muszę skończyć to, co dzisiaj zaczęłam. Posadziła kule bukszpanowe przy chodzniku w przedogródku zamiast wrzośćców, które zimą wymarzły. Teraz trzeba zrobić obrzeże żeby oddzielić korę od żwirku, w którym mają rosnąć bukszpany. Tylko mamy z mężem różne wizje na temat kształtu obrzeża
bociek 08:08, 15 kwi 2012

Sylwia, mnie sie bardzo podoba pomysl Domi Moze tak wycyrklowac zawijaskiem, zeby wlasnie klapa znalazla sie w samym srodku slimaczka I wtedy na to donica z czyms i pozamiatane
Pola 08:36, 15 kwi 2012

sylllwia napisał(a)
Kule, które stały na fotce obok studni dzisiaj posadziłam zupełnie gdzie indziej więc tam chyba jednak zawijasek będzie Ale najpierw muszę skończyć to, co dzisiaj zaczęłam. Posadziła kule bukszpanowe przy chodzniku w przedogródku zamiast wrzośćców, które zimą wymarzły. Teraz trzeba zrobić obrzeże żeby oddzielić korę od żwirku, w którym mają rosnąć bukszpany. Tylko mamy z mężem różne wizje na temat kształtu obrzeża

Haha, skąd ja to znam różne wizje z własnym M znam to dobrze, ale trzeba walczyć
sylllwia 22:17, 17 kwi 2012

Nieskończona jeszcze żwirowa rabata z kulkami bukszpanowymi wzdłuż chodnika. Pomiędzy kulami mam jeszcze zostawione miejsce albo na coś na pniu, albo stożek bukszpanowy albo jeszcze takie same kulki bukszpanowe

Żwirek będzie wysypany wzdłuż chodnika na szerokość 50 cm lub zahaczy jakimś półkolem o kosodrzewine, którą M chce przyciąć na bonszaja. Która wersja bardziej się Wam podoba i co posadzić jeszcze pomiędzy?
Celina 22:53, 17 kwi 2012

Chyba bym dała na pniu.Jak przekwitną rh ,żeby coś jednak było z kolorkiem.
Pola 22:57, 17 kwi 2012

Sylwiu cudnie to wygląda, a jak rh zakwitnie to będzie miodzio
sylllwia 08:47, 18 kwi 2012

Nie wiem właśnie czy coś na pniu pomiędzy te kule będzie pasowało, bo lampy już są na takim mini pniu Może dać jeszcze kulki takie same, albo stożki bukszpanowe?
Celina 08:54, 18 kwi 2012

Faktycznie!! lampy masz już na nodze!!Może być chaos.A spróbuj to rozrysować!
ell 08:58, 18 kwi 2012

Sylwia - a gdyby przed kosodrzewiną i tym jeszcze bezlistnym krzewem wsadzić jeszcze jednego rododendrona lub azalię, którą można by formować co roku po przekwitnięciu w kulę?
Kulki bukszpanowe fajnie wyglądają.
sylllwia 19:11, 18 kwi 2012

Celina jak znajdę chwilę to rozmaluje przedogródek

Ell dzięki za sugestie, każda uwaga mile widziana