Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po prostu ogród...

Po prostu ogród...

sylllwia 07:26, 11 cze 2012

Syla napisał(a)
Ja mam posadzoną trzemilnę na wiecznym przeciągu i rośnie jak szalona .... ale jak Bogdzia pisze, wybór należy do Ciebie pozdrawiam

Syla a jaką odmianę trzmieliny Ty masz posadzoną u siebie?
sylllwia 07:32, 11 cze 2012

semi72 napisał(a)
Witaj Sylllwio!Czytałam i oglądałam Twój ogród - zachwycający!Jestem z drugiej strony Rybnika (kierunek Raciborza), ale do Żor czasem jeżdżę, bo mam tam rodzinę.Przejeżdzałam często kolo tych szkółek o których piszesz (limba),ale jakoś nigdy nie było czasu żeby tam wstąpić.Jestem więc ciekawa czy mają tam fajne zdrowe rośliny , duży wybór i jak to wygląda cenowo? Poza tym interesuje mnie ten szpadelek do trawnika jesteś z niego zadowolona ? Przymierzam się do jego kupna , ale nie wiem czy warto.Pozdrawiam

Witaj Iwonko - sąsiadko
Ja większość roślinek kupuję właśnie w Limbie i jestem zadowolona z jakości roślinek, a cenowo to bywa różnie, niektóre roślinki mają nawet w cenach, jak na giełdzie w Tychach.
Odnośnie szpadelka to jestem bardzo z niego zadowolona. Wcześniej nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle jest, a rzeczywiście bardzo ułatwia pracę i jaki efekt wychodzi. Nie mam firmowego jakiegoś, ale i tak cieszę się że mam takie pomocne narzędzie.
sylllwia 07:35, 11 cze 2012

anna_studio napisał(a)
No proszę.....kolejne zmiany..... od ostatniej wizyty,....nie leć tak szybko, bo przyjadę i nie poznam

Poznasz, poznasz Aniu, ja to długo się zastanawiam zanim coś skończę
sylllwia 07:41, 11 cze 2012

asc napisał(a)
Sylwia..dziękuje za gratulacje..niedługo i u Ciebie będzie okazja do poświętowania..a jest co świętowac....
A teraz pytanie ..gdzie kupujesz te fajne ograniczkimi pomiedzy trawnikeim a rabatą??????

Te ograniczniki czyli eko-bordery ja mam z firmy Libet i kupuję je w składzie z kostką brukową.
Ana 12:44, 11 cze 2012

Sylwia super plany na rabaty i zaczęta rabatka z kula bukszpanowa! Ja dałabym żółtą trzmielinę, fajnie będzie kontrastowac z żurawkami
justi 12:50, 11 cze 2012

sylllwia napisał(a)
Dzięki Syla za rysunek. Teraz będę kombinować czy zawijasek czy Twoja propozycja, no i czy bukszpan czy trzemielina żółta. Trzemilina lubi przemarzać podobno, bukszpan pewniejszy, ale trzemilina fajny żółty kolor ma

Fajna kompozycja, super to wymyśliłaś. Alternatywne rozwiązanie - żółty bukszpan. Ja kupiłam jakiś czastemu kilka sadzonek na próbę przez all..... po 5 zł. Bardzo ładny jest. A jak masz zdjęcia z ogrodu Kasi sąsiadki Danusi to taam był żółty bukszpan na małych obwódkach.
justi 12:54, 11 cze 2012

wstawiłam u siebie zdjęcie, żeby Ci nie zaśmiecać wątku
sylllwia 13:16, 11 cze 2012

Aniu właśnie o ten żółty kolor mi chodzi i pomyślałam o trzmielinie, ale widzę że Justyna wpadła na pomysł z żółtym bukszpanem
semi72 23:42, 11 cze 2012

Sylllwio -witam i dziękuję za podpowiedz.Planuję kupno tego szpadelka , bo tak Ci , którzy go mają tak tutaj go zachwalają, że nie ma innego wyjścia jak tylko się przekonać.Jestem ciekawa, czy praca z nim jest ciężka czy łatwa?
sylllwia 07:48, 12 cze 2012

Iwonko praca ze szpadelkiem jest bardzo łatwa i przyjemna, jak jest ostry to wchodzi jak w masło i gwarantowana satysfakcja z efektu pracy, równiutkie kanciki