Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po prostu ogród...

Po prostu ogród...

sylllwia 16:43, 10 cze 2012

Plany były takie, żeby zakryć klapę ze studni.

Zawijasek trochę widać narysowany na ziemi, wokół trzmieliny na pniu aż do chodnika.

Mówisz Sebek, że tylko z bukszpanu zawijasek, a może z trzmieliny jakiejś żółtej?

Żurawka też niby w zawijasek posadzona wokół bukszpanu na nóżce, ale nie wiem czy nie wyproszczę do chodnika tej końcówki. Malutkie te żuraweczki bo rozdzielałam.
Syla 16:50, 10 cze 2012

sylllwia napisał(a)
Plany były takie, żeby zakryć klapę ze studni.

Zawijasek trochę widać narysowany na ziemi, wokół trzmieliny na pniu aż do chodnika.

Mówisz Sebek, że tylko z bukszpanu zawijasek, a może z trzmieliny jakiejś żółtej?

Żurawka też niby w zawijasek posadzona wokół bukszpanu na nóżce, ale nie wiem czy nie wyproszczę do chodnika tej końcówki. Malutkie te żuraweczki bo rozdzielałam.

Uwielbiam taką staranność!!! Jeśli pozwolisz to narysuję linię jakbym poprowadziła trzmielinę ale muszę się przenieś na inny sprzęt pozdrawiam
Syla 17:04, 10 cze 2012

sylllwia 22:14, 10 cze 2012

Dzięki Syla za rysunek. Teraz będę kombinować czy zawijasek czy Twoja propozycja, no i czy bukszpan czy trzemielina żółta. Trzemilina lubi przemarzać podobno, bukszpan pewniejszy, ale trzemilina fajny żółty kolor ma
Bogdzia 22:18, 10 cze 2012

Trzmielina przemarza ale szybko odrasta a jak zima mocna to i bukszpany przemarzają. Ale wybierz sama.
Syla 22:40, 10 cze 2012

Ja mam posadzoną trzemilnę na wiecznym przeciągu i rośnie jak szalona .... ale jak Bogdzia pisze, wybór należy do Ciebie pozdrawiam
semi72 23:09, 10 cze 2012

Witaj Sylllwio!Czytałam i oglądałam Twój ogród - zachwycający!Jestem z drugiej strony Rybnika (kierunek Raciborza), ale do Żor czasem jeżdżę, bo mam tam rodzinę.Przejeżdzałam często kolo tych szkółek o których piszesz (limba),ale jakoś nigdy nie było czasu żeby tam wstąpić.Jestem więc ciekawa czy mają tam fajne zdrowe rośliny , duży wybór i jak to wygląda cenowo? Poza tym interesuje mnie ten szpadelek do trawnika jesteś z niego zadowolona ? Przymierzam się do jego kupna , ale nie wiem czy warto.Pozdrawiam
anna_studio 00:24, 11 cze 2012

No proszę.....kolejne zmiany..... od ostatniej wizyty,....nie leć tak szybko, bo przyjadę i nie poznam
Mala_Mi 01:30, 11 cze 2012

Sylwia..dziękuje za gratulacje..niedługo i u Ciebie będzie okazja do poświętowania..a jest co świętowac....
A teraz pytanie ..gdzie kupujesz te fajne ograniczkimi pomiedzy trawnikeim a rabatą??????
sylllwia 07:25, 11 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Trzmielina przemarza ale szybko odrasta a jak zima mocna to i bukszpany przemarzają. Ale wybierz sama.

Bożenko masz rację, bukszpany też mogą przemarznąć . W tym roku to u mnie i orzech włoski przemarzł, chociaż bardzo późno wypuszcza listki.