Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Zakupy przez internet

Zakupy przez internet

Welka 22:47, 08 sty 2013

Ania_79 napisał(a)
Ewelinka - przetestujemy w tym roku i w kwietniu wkleimy zdjęcia

Ja to już się nie mogę tego kwietnia doczekać, a Aniu masz swój wątek, bo nic nie ma w podpisie?
monteverde 22:53, 08 sty 2013

Ewelinka o krwawnikach nie zapomnij
Welka 23:00, 08 sty 2013

Krwawnika nie wzięłam, zerknę jutro w goooogle czy mi się podoba, bo Karol w końcu zasnął (poprzestawiał nam się ze snem) i też padam
Ania_79 08:41, 09 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Ewelinka - przetestujemy w tym roku i w kwietniu wkleimy zdjęcia

Ja to już się nie mogę tego kwietnia doczekać, a Aniu masz swój wątek, bo nic nie ma w podpisie?

Nie mam swojego wątku, brak mi czasu i chyba odwagi, ale śledzę ogrodowisko od dawna. Ja też wzięłam jeżówki, a dodatkowo krwawniki (Ania ma rację- warto, bo są urocze i długo kwitną), bodziszki, liliowce, przegorzany, zawilce, tawułki, jarzmianki,płomyki, wiązówki...właściwie, to łatwiej byłoby napisać, czego nie wzięłam
Basiaw 09:44, 09 sty 2013

Widzę, ze sezon na zakupy rozpoczęty
Ja już sobie zamówiłam fuksje i pelargonie w fuchsiahybrida a wczoraj zrobiłam zakupy nasion dyniowatych. Chciałam kupić nasiona dyni piżmowej, skończyło się na 3 odmianach dyń, cukiniach i innych dziwactwach. Kupiłam też nasiona buraka szpinakowego, bo na zdjęciu łodygi są zółte i czerwone a takie naciowe buraki widziałam jesienią w donicach w Hortulusie w Dobrzycy, wyglądało to niesamowicie. Chcę spróbować rozsadę buraka wsadzić w donice, może uda mi się mieć niespotykaną dekorację na tarasie
Nasiona kupiłam u sprzedającej frezja36 , może ktoś już coś tam kupował?
A to link do buraka:
http://allegro.pl/burak-szpinakowy-rainbow-jeden-z-najzdrowszych-i2933875241.html
grupa_trzyma... 16:59, 09 sty 2013

Mam pytanie do BasiW i ani asc. W lutym zeszłego roku kupiłyście nasiona szpinaku pnacego Malabar. Jak się udał? Warto sobie głowę zawracać?
Basiaw 07:33, 10 sty 2013

Agnieszko, u mnie szpinak nie wyszedł z 2 powodów, po pierwsze z 10 nasion skiełkowały tylko 2 a te 2 sztuki rosły słabo, ale tu akurat raczej winię słabą glebę. Posadziłam te dwie sierotki przy płocie, żeby miały się po czym wspinać, ale cały czas siedziały w miejscu, rozetka z kilkoma listkami, przez cały sezon wegetacyjny nie wypuściły żadnego "wąsa".
Może komuś innemu lepiej poszło?
grupa_trzyma... 08:19, 10 sty 2013

Dzięki, Basiu. Zainteresował mnie ten szpinak i ciekawa byłam co z niego wyszło. Ciekawe czemu tak słabo skiełkował?
Matka 08:44, 10 sty 2013

Basia, szpinak się pnie po płocie?jak to?
Basiaw 14:10, 10 sty 2013

Bogda, kupiłam taką odmianę:
http://www.pomidorlandia.pl/polski/nasiona/warzywa-zielone/szpinak-latni-pnacy-malabar.html

zapowiadał się obiecująco, ale w moim piaseczku sobie nie poradził