Nie mam swojego wątku, brak mi czasu i chyba odwagi, ale śledzę ogrodowisko od dawna. Ja też wzięłam jeżówki, a dodatkowo krwawniki (Ania ma rację- warto, bo są urocze i długo kwitną), bodziszki, liliowce, przegorzany, zawilce, tawułki, jarzmianki,płomyki, wiązówki...właściwie, to łatwiej byłoby napisać, czego nie wzięłam
Widzę, ze sezon na zakupy rozpoczęty
Ja już sobie zamówiłam fuksje i pelargonie w fuchsiahybrida a wczoraj zrobiłam zakupy nasion dyniowatych. Chciałam kupić nasiona dyni piżmowej, skończyło się na 3 odmianach dyń, cukiniach i innych dziwactwach. Kupiłam też nasiona buraka szpinakowego, bo na zdjęciu łodygi są zółte i czerwone a takie naciowe buraki widziałam jesienią w donicach w Hortulusie w Dobrzycy, wyglądało to niesamowicie. Chcę spróbować rozsadę buraka wsadzić w donice, może uda mi się mieć niespotykaną dekorację na tarasie
Nasiona kupiłam u sprzedającej frezja36 , może ktoś już coś tam kupował?
A to link do buraka: http://allegro.pl/burak-szpinakowy-rainbow-jeden-z-najzdrowszych-i2933875241.html
Agnieszko, u mnie szpinak nie wyszedł z 2 powodów, po pierwsze z 10 nasion skiełkowały tylko 2 a te 2 sztuki rosły słabo, ale tu akurat raczej winię słabą glebę. Posadziłam te dwie sierotki przy płocie, żeby miały się po czym wspinać, ale cały czas siedziały w miejscu, rozetka z kilkoma listkami, przez cały sezon wegetacyjny nie wypuściły żadnego "wąsa".
Może komuś innemu lepiej poszło?