Witajcie wiosennie, dziękuję Wam za tak liczne odwiedzinki, nie wpadam tutaj za często, ale wierzcie mi mam powód

a to wcale nie porządki ogrodowe, tych mam obecnie zakaz

Wiosenne porządki rozłożyły się w czasie, większość zrobił Tomek, kompostownik ma już czubek, czekamy aż opadnie. trawnik przeszedł już wertukulację, nawozenie, krzewy poprzycinane, trawy też. Ogród nawieziony.
Wczoraj wyszłam do ogrodu i zobaczyłam jak jest pieknie, trawa już zielenieje, krokusy kwitną, nawet są pierwsze listeczki na berberysach, zdjęcia też oczywiście mam.
Bożenko, jednak nie wszystkie krokusy zakwitły są też takie co podgniły i nic z nich nie bedzie niestety, sporo z nich ma też przemarzniete pąki i na 100 sztuk kwitło tylko kilka kwiatków niestety, na szczęście są też takie co kwitną pieknie i oko cieszą.
Haniu, Krysiu, Anusie wszystkie, Sebku, Noemi, Syla, Jolu, Bogusiu, Ninoja , Ewo, Haniu dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa, fajnie ze się komuś podoba.
Gosiu, miło że znalazłaś mnie tutaj, miło mi słyszeć takie miłe słowa w stronę naszej wykonanej pracy, tak jak piszesz na Ogrodowisku jest cała masa ciekawostek, czasu nie starcza na wszystko, masz rację inspiracji tutaj sporo. Gosiu pokaż swój ogród tutaj.
Asiu, mnie również miło Cię tutaj gościć, nawet nie wiesz jaką radość sprawiają mi Twoje słowa, to wielka radość dla ogrodnika amatora, słyszeć pochwały od innych ogrodników, zauważyłam ze też masz swój wątek zaraz wpadnę i popodziwiam. Trzymam kciuki za Twój ogród, aby był piekniejszy niż w marzeniach.
Aniu asc jak czytam to co piszecie o naszym ogrodzie to ciągle się uśmiecham, jest mi bardzo miło.
Pytasz o wiersz o chłopcu, wiesz nie za bardzo wiem czy on tam może być po problemach z Acta, znalazłam go kiedyś w internecie i tak bardzo mi się spodobał, że sobie go skopiowałam i często do niego zaglądam, tak jak piszesz jest refleksyjny, a zarazem bardzo prawdziwy.
Chętnie bym wstawiła, ale nie zmam autora.....
Gabi zobacz pod turzycę tuż przy ziemi jak wygląda moje tam są zielone i wiem ze nie zmarzły.
Marzenko ja tez czesto tam siedzę i macham nogami nad żwirkiem, oczywiście zapraszam
Elu wiosna za chwilkę
Joasiu właśnie za wielkich porządków nie robię, ale fotek kilka popstrykałam, już piekna wiosna.