Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) » Edycja postu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

gusiarz 15:42, 15 lis 2013

Gosiu, zawsze myślałam: co ten mój tato tak strasznie dzieciństwo chwali... że niby to najlepszy okres w życiu człowieka.... co on wie o szkole w obecnych czasach, inna jest przyjaźń... I jakby na przekorę (dziw nad dziwy) zaczynam rozumieć i czuć podobnie. Bo odkąd pojawiły się dzieci w naszym życiu... ciągle czuję na karku oddech strachu.... oczywiście o dzieci najbardziej, ale dochodzą inne zmory... w tym i zdrowie i finanse. I rodzicami człowiek też coraz bardziej się przejmuje... I tak pewnie aż po wiek wieków będzie...
A odwyk forumowy już przeszłam... nawet pomyślnie, ale wciąż wracam, aczkolwiek już nie z taką intensywnością.
PS
A gdyby mój eM wyjechał z tekstem o zbliżającym się okresie... zostałby wysiedlony... do swojej mamusi - choć teściową b. lubię
Buziaki
Madzenka 08:28, 16 lis 2013

malkul napisał(a)
Hmm.
Typowa polska rodzina Marzenko.
wiec tak mam dwóch małych ludzi jedno ma 6 lat a drugie obecnie 11 m-cy. Strszy przedszkole+rehabilitacja dwa razy w tygodniu + raz plastyka + dwa razy basen nauka. Rozwieźć poczekać przywieźć obrobić.
Mała na razie normalnie z mamusią. Juz łazi sobie pieknie. Jak śpi lub sama się zajmie zabawą to : wszystkie sprawy oboczne firmy męża+dwie firmy na pełnej księgowości+dom+ obiadki + ogród, i wszystkie inne przyjemności.
kilka razy w miesiącu babcia pomoże przy małej (na placach jednej ręki policzyć)
Noce zarawa ne księgowanie czytanie przepisów itd.
Tata-obowiązków dzieciowo-domowych brak.
Jak ja to robię?
Sama nie wiem!
Ale chyba będą zmiany. Czas pokaże.

Wychowuj M'a , czsami dlugo to trwa,.. Ale po kilku latach mój zaczął gotować i robić zakupy. Od razu było łatwiej... Gdy dzieci dorosną a M nauczysz obowiązków będzie luzik.... Tylko to ciągłe transportowanie dzieci jest uciązliwe... Niestety tak szybko nie mija.
Wojny domowe też są potrzebne, rozejmn najprzyjemniejszy potem
Mala_Mi 11:24, 16 lis 2013

Samo życie...... nie daj sie.... zawsze można wymienić stary model na lepszy

Ale to żart...
Magda70 18:20, 16 lis 2013

malkul napisał(a)

Mąż sobie cosik pospawał,
chyba gabiony...

chyba furtkę...

Jeszcze jeden gabion dospawa i wszystko jedzie do cynkowania. Będzie surówka

Gosia, czyli te gabiony na zdjęciu były tylko postawione? Zdjęliście je i jechaliście z takimi do ocynkowania? I takie wysokie były jak je napełnialiście?? Sorki za głupie pytania..
malkul 20:58, 18 lis 2013

bold textKochani – buźkę zabrałam bo się mi znudziła, ale spoko kiedyś wróci

Agnieszko-twój tata miał absolutną rację, jednak człowiek dopiero teraz to wie. I prawdą jest że na wszystko w życiu przychodzi pora. Ta właściwa. Do wszystkiego trzeba dojrzeć.

Marzenko- zacznę go wychowywać jak wrócę na pełen etat do pracy, bo wtedy sytuacja go zmusi do zmian. Teraz mogło by to być „wychowywanie bez skutku”. Ciężko to przyznać na głos , ale niestety to fakt.

Anno – żart nie żart ale „wymiana starego modelu na lepszy” to czasem całkiem przyjemna zmiana hihihihihihihihi

Madzia – o gabionach napisałam ci na priv.
malkul 20:58, 18 lis 2013

wczoraj:

malkul 21:02, 18 lis 2013

popatrzcie jaki mutant mi wyrósł :
to sa trawki carex the beatles, ale jedna zgłupiała i rośnie i rośnie, jakoś nie przypominam sobie żebym je choć raz dokarmiała

Magda70 21:06, 18 lis 2013

Gosia ja mam identycznie...na ok 40 sadzonek jedna zwariowala i wygląda zupelnie inaczej niż reszta...zieloniutka i rośnie jakby na baczność stała...
Enya73 21:13, 18 lis 2013

Ha, mutant Ci się trafił, a może jakaś krzyżówka the beatles z rolling stones Buziam
malkul 21:46, 18 lis 2013

Madzia pokaż u siebie, chętnie kuknę

Anitko-podglądam twoje poczynania BożoNarodzeniowe

ja tez juz mam pare wizji. wyceniam, szukam