Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 23:35, 24 maj 2012

Marzenko serio serio ? pomożesz ? ... bo po moim cięciu jakoś się pozbierały, tak jak mówiłaś , ale teraz to potrzebuję fachowca

Kulas na Brucknera jest super ... nie dziwię się , że takie fajne rośliny upolowałaś
Madzenka 23:36, 24 maj 2012

noemi napisał(a)
Marzenko serio serio ? pomożesz ? ... bo po moim cięciu jakoś się pozbierały, tak jak mówiłaś , ale teraz to potrzebuję fachowca

Kulas na Brucknera jest super ... nie dziwię się , że takie fajne rośliny upolowałaś

Dobra kawka z pianka i pokulkujemy, tylko jeszcze chwilkę muszą poczekać dam znać kiedy czas na kulkowanie
noemi 23:38, 24 maj 2012

O super kawka będzie ... dobrze, niech czekają i jeszcze podrosną
kraania 20:08, 25 maj 2012

noemi napisał(a)
A to jest hakone , która przezimowała ładnie, obudziła się tylko teraz nie rośnie ...

a tu w donicy z tego samego rzutu i już jest taka ... nie wiem o co chodzi ...

słabo coś rośną trawki ... ale nie zmarzły

Noemi u mnie jest to samo! Mam dwie hakone i jedna ok a druga dużo słabsza. Ostatnio tą słabą podciągnęłam do góry, bo miałam wrażenie, że jest poszadzona w dołku i może przez to ma gorzej. I mam wrażenie, że ruszyła. Ale czy to prawda czy tylko wrażenie to się przekonam za jakiś czas.
gooseberry 18:25, 26 maj 2012

przepiękne żurawki! bardzo podoba mi się tez ta roślinka pod rzędem bukszpanów...nie wiem tylko co to jest :/
anna_studio 00:08, 27 maj 2012

noemi napisał(a)
O super kawka będzie ... dobrze, niech czekają i jeszcze podrosną

...a kawkę Madzia robi.....PYCHA !!!

Lawenda mnie zaskoczyła.............
anna_studio 00:10, 27 maj 2012

Ta lobelia u stóp bukszpana......super!
Ciężko Ci się ją tam sadziło?
Planuję coś pod ligustrami....., ale boję się, że uszkodzę korzenie...
noemi 14:32, 27 maj 2012

Kraaniu musimy poczekać, może ruszą nasze maleństwa

Gooseberry dziękuję, ta mała roślinka przed bukszpanami to wrzosieć golden starlet tej zimy bardzo dużo wrzośców wymarzło, moja były przykryte stroiszem i dały radę , sadziłam rok temu bardzo malutkie , powoli, ale ładnie się rozrastają

Anna_Studio taką pyszną kawką piłam u Wieloszki zdradziła mi patent ... bo ciągle expres do kawy jest na dalekim miejscu na liście zakupów dziękuję
... lawenda mnie cieszy bardzo, bo przy ciężkiej ziemi , bałam się, że sobie nie poradzi, jest cudna nawet przy podlewaniu czuć jej zapach
... z lobelią nie było ciężko, bo była w małych doniczkach, a bukszpan jest posadzony trochę głębiej, myślę , że sobie nie przeszkadzają, donica jest duża ... powodzenia ... a wiesz już czym je obsadzisz?
bociek 16:49, 27 maj 2012

Magda, u mnie to samo z Hakone, dwie mam mizerne chociaz przetrwaly zime, ale jakos coraz bardziej mizerne :/

Evergold - za takie sadzonki cena szokujaco niska...Ale Ci sie poszczescilo

A zurawki masz boskie
justi 18:27, 27 maj 2012

noemi napisał(a)
Lawenda c.d.

Te zdjęcia to istny las lawendowy. Uwielbiam czochrać lawendę, wtedy jest taki aromat fajny.
Kiedyś nie cierpiałam tego zapachu, a teraz miodzio. Nie wiem jak to jest możliwe.