Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 22:09, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Będziesz u Danusi?

Nie będę

Irenko nie jedziemy

bardzo mi przykro z tego powodu

No tak już jest, nie zawsze mamy, co chcemy
będziemy ich relacje śledzić

Irenko , Popcarol to nam pozostaje, śledzić relację życzę wszystkim uczestnikom Święta Róż cudownego spotkania ...Karola też jadę jutro z Wieloszką na "szkółki" ... na poprawę humoru ... wyrzuciłam dzisiaj bratki bo już słabo wyglądały ... mam miejsce na nowe balkonowe
noemi 22:17, 01 cze 2012

Linka cieszę się, że podoba Ci się moja ozdoba ... choruję na taki zestaw rojników w formie obrazu , do powieszenia na płocie, ścianie ... super to wygląda, gotowe widziałam tylko na stronach angielskich ... czemu u nas nie ma tego w sprzedaży ... teraz "pomysłowy Dobromir" czyli mój M. musi główkować , jak to zrobić ... dziękuję Ci za odwiedziny ...

Syla ... poczekam , poczekam na instrukcje ... lawenda się chyba wkurzyła na zawijasek , bo wysoko w górę poszła
noemi 22:18, 01 cze 2012

Syla napisał(a)
A na razie pozachwycam się mebelkami ogrodowymi oraz donicami i roślinkami ..... pięknie rosną a żurawką lime marmalade się nie przejmuj będzie dobrze ..... u mnie rośnie na samej patelni

Bardzo proszę i dzięks ... dają rade Lime, nie ma co panikować...
noemi 22:25, 01 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

I jak Magdo zaczynasz już "ciachanie" bukszpanów?

Jeszcze nie, czekam na znak sygnał ... z kulkami czekam na Marzenkę , obiecała, że mi pomoże , bo mam ładne przyrosty i szkoda mi je zepsuć moim nieudolnym cięciem ... Marzenka też pisała, że przyrosty muszą ściemnieć ...i zauważyłam, że u mnie kolorem już prawie dorównały tym "starym" listkom ... ale jeszcze poczekam ...

Madzia to czas ciąć!!! Organizuj spotkanie

Marzenko ok, a po pracy by Ci pasowało ... czy raczej w weekendy ? hmmm teraz już się mnie nie pozbędziesz napiszę w tej sprawie maila do Ciebie

Dzisiaj po pracy skosiłam trawniczek i posypałam nawozem ... efekt dywanowy ... i musiałam podlać, bo niby padało, ale jak kosiłam to prawie śladu nie było po tym deszczu ...mam nadzieję, że moja trawa weźmie się teraz do roboty !!!
ircia 22:58, 01 cze 2012

Witaj Magdo! Sporo miałam do nadrobienia, ale poczytałam z przyjemnością Piękne zestawienie traw z żurawkami!!! No i rojniki - jak dla mnie zaskakująco efektowna kompozycja
Madzenka 23:07, 01 cze 2012

noemi napisał(a)

I jak Magdo zaczynasz już "ciachanie" bukszpanów?

Jeszcze nie, czekam na znak sygnał ... z kulkami czekam na Marzenkę , obiecała, że mi pomoże , bo mam ładne przyrosty i szkoda mi je zepsuć moim nieudolnym cięciem ... Marzenka też pisała, że przyrosty muszą ściemnieć ...i zauważyłam, że u mnie kolorem już prawie dorównały tym "starym" listkom ... ale jeszcze poczekam ...

Madzia to czas ciąć!!! Organizuj spotkanie

Marzenko ok, a po pracy by Ci pasowało ... czy raczej w weekendy ? hmmm teraz już się mnie nie pozbędziesz napiszę w tej sprawie maila do Ciebie

Dzisiaj po pracy skosiłam trawniczek i posypałam nawozem ... efekt dywanowy ... i musiałam podlać, bo niby padało, ale jak kosiłam to prawie śladu nie było po tym deszczu ...mam nadzieję, że moja trawa weźmie się teraz do roboty !!!

Magda chyba najbardziej w środę by mi pasowało lub w Boże Ciało... Bo w sobotę mam imprezę więc w piątek ostre przygotowania, zakupy, etc. A muszę jeszcze u siebie wykulkować
Syla 19:44, 02 cze 2012

Witaj Madziu zdjęcia nie wchodzą na ogrodowisko - żadne ..... nie wiem dlaczego dlatego przesyłam na prywatnego maila ......
Myślę , że jak je drastycznie teraz potraktujesz to nowe przyrosty powinny pojawić się jeszcze na koniec lata ....... Wczesną wiosną w przyszłym sezonie jeszcze doformujesz i w czerwcu będzie już jak tralala .....
stychaz 22:08, 02 cze 2012

Cześć Magdo jak tam polowanie na roślinki?
anna_studio 23:41, 02 cze 2012

Przyszłam się solidaryzować.... w rozpaczy z tymi, którzy nie byli dziś u Danusi
noemi 12:12, 03 cze 2012

Irciu dziękuję , że mnie odwiedziłaś ...rojniki są "moim odkryciem" ...marzy mi się z nich obraz .... w środku lustro a w ramie lustra rojniki ... mam na to miejsce upatrzone ... proszę trzymaj kciuki, może uda mi się to zrealizować !!!

Marzenko w środę po pracy wyjeżdżamy ... a po długim weekendzie ?

Syla dziękuję , mail dotarł ... ręka pewnie będzie mi się trzęsła, że tyle aż ... ale skoro im to na dobre wyjdzie to dam radę wielkie dzięki

Stychaz
byłyśmy wczoraj z Wieloszką na opolskiej ... w kwiatonie było dużo ciekawych roślin ... cenowo bardzo byłam zaskoczona, bo kordylina kosztowała 14 zł tyle samo co na giełdzie, bluszcz , zielistka też w bardzo dobrych cenach ... piszesz o kwiatonie na lotniczej, będę tam zaglądać, mam niedaleko ... kupiłam miętę po 2,30 , bluszcz który da się podzielić na dwa a nawet na trzy za 14zł i zielistkę która podzielę na dwie po 11 zł oraz surfinię kremową po 4 zł , ale to już w innym miejscu , też na opolskiej u państwa krzywdów , Irenka polecała , jest tam duży wybór, ale nie mogłyśmy sobie dopasować do naszych chciejstw , pani powiedziała, że to już trochę późno na takie zakupy i towar jest przebrany !!! hortensji nigdzie niet !!! u Kulasa są wielkie ale po 48 zł ... byłam też w ogrodzie botanicznym ... ale traw , których szukam nie ma... żurawek nie ma ...

Aniu dziękuję .. jesteś Kochana ...