Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

anna_studio 23:11, 27 maj 2012

Moja lawenda, była mocno ciachnięta...i teraz czekam....
Planuję pod ligustry bakopę lub trzmielinę
noemi 23:17, 27 maj 2012

Dziękuję Marzenko , zrobię lepsze zdjęcie, żeby było je widać z góry ... a Ty nie masz w projekcie rojników między płytami przy tarasie ? ... ostatnio jechałam z mostu millenijnego w stronę Legnickiej , między torami tramwajowymi posadzili rojniki ... widziałaś? nie mogłam oczu oderwać jak to pięknie wygląda ... szkoda , że w całym Wrocławiu tak nie ma ... super miał ktoś pomysł na Euro się tak postarali .... cudnie

... a co do kwiatów, to wczoraj u Mamy nawąchałam się piwonii ... zapach obłędny ...dostałam kwiatuszka na drogę i mam w wazonie ...
noemi 23:24, 27 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Widziałaś na GAP zdjęcia z CHFSH?
http://www.gapphotos.com/imageresults.asp?txtsearchterm=Chelsea%20Flower%20Show%202012&horizontal=yes&vertical=yes&panoramic=yes&square=yes&propertyrelease=no&modelrelease=no&showcaptions=no&imagesperpage=100

Widziałam u Ciebie ... tylko nie wchodziłam na samą stronę ...woooow , tyle zdjęć
noemi 23:32, 27 maj 2012

anna_studio napisał(a)
Moja lawenda, była mocno ciachnięta...i teraz czekam....
Planuję pod ligustry bakopę lub trzmielinę

Jakoś wcześnie u nas zaczyna kwitnąć... u Marzenki już kwitnie, moja za chwilę ... na wiosną saletra wapniowa, a Marzenka dolomitem sypię a na jesień potas , plus słońce i przepuszczany grunt , no i cięcie i lawenda jest bez problemowa ... podobno... ja dopiero powoli to sprawdzam ... ... trzymam kciuki za Twoją Aniu

... muszę dokupić jeszcze balkonowe , bo bratki mi się już kończą ... chyba się skuszę na bakopę właśnie
anna_studio 23:33, 27 maj 2012

...też je lubię..........
a zastanawiałam się czy Ci nie kupić........, ale pomyślałam, że biała hortensja....bardziej bezpieczna
zdjęcie z zielonej wyprawy
noemi 23:41, 27 maj 2012

oooo ja... dziękuję Ci za tą fotkę ... gotowe zestawy tylko przesadzić !!! piękny widok ... biała hortensja jest bardzo ładna ... drobniutkie ma kwiatuszki ... ma się bardzo dobrze ... cyknę jej zdjęcie dla potwierdzenia
abiko 10:24, 28 maj 2012

Neomi piękna lawenda, moja już też ma pąki, za chwilę będzie kwitła, a zapach jaki rozsiewa ..obłędny
Milka 12:32, 28 maj 2012

noemi napisał(a)
Taką mam ozdobę na stoliku ... strasznie mi się podobają rojniki ... zielonego dachu na drewutni nie będzie to chociaż tak oko nacieszę

bardzo subtelna, w ogóle w twoim niedużym ogrodzie, tak wszystko wysmakowane
Domi 14:06, 28 maj 2012

noemi napisał(a)
Ana i Arcobaleno zapraszam dziewczyny ... mnie jakoś nie ciągnie na ten leżaczek

... obiecałam fotki i mam parę ...

carexy evergold kupione na giełdzie po 2 zł

a tu trawki Morning Light posadzone na granicy jasnych i ciemnych żurawek

Super cena za trawki. Na giełdzie kwiatowej w Tychach ceny od 10 zł/szt.
Widzę na fotce chyba żółte wrzośce, a więc udało się kupić?
Mala_Mi 15:14, 28 maj 2012

Taaaa rojniczki są fajne ..i bez problemowe, byle głodno i sucho
Dla Ciebie w prezenciku