Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

siaaska 00:13, 03 sie 2012

Madzia czytałam że przycięłaś już lawendę Pokażesz? Zastanawiam się czy swoją ściąć i później posadzić czy lepiej najpierw posadzić i za jakiś czas ściąć... Bidulka czeka aż pomysł na rabatkę się mi wyklaruje....
noemi 00:15, 03 sie 2012

Martuś dzięki bardzo cenna informacja
noemi 00:17, 03 sie 2012

siaaska napisał(a)
Madzia czytałam że przycięłaś już lawendę Pokażesz? Zastanawiam się czy swoją ściąć i później posadzić czy lepiej najpierw posadzić i za jakiś czas ściąć... Bidulka czeka aż pomysł na rabatkę się mi wyklaruje....

Asiu jutro zrobię fotkę i pokaże ... specjalistką nie jestem, ale może przytnij ją w doniczce ... moja już brzydka się robiła ... czas był na nią
alinak 00:25, 03 sie 2012

finka napisał(a)
Cześć Madziu, Bluszcz na słońce niestety się nie nadaje, będzie cierpiał...nie mam pomysłu co by tu w zamian...winobluszcz za szybko rośnie i trzeba by go mocno w ryzach trzymać, wiciokrzew - nieeee nie nadaje się, przywarka japońska też lubi cieniste zakątki, to samo z hortensją pnącą. Clematis byłby dobry na to stanowisko, np. jakiś z grupy viticella ale na "obraz" chyba się nie nadaje..

no już sama nie wiem, upał daje się we znaki...jutro deszcz dla odmiany...

no i nic nie doradziłam

Madziu a myślałaś o milinie . tez będę bluszcz ze słonecznej pergoli wyrzucać
Evchen 08:45, 03 sie 2012

Madziu, lubię ten Twój kawałek ziemi Ślicznie go urządasz - ze smakiem i wyczuciem
noemi 10:43, 03 sie 2012

[bold textquote=alinak napisał(a)]
finka napisał(a)
Cześć Madziu, Bluszcz na słońce niestety się nie nadaje, będzie cierpiał...nie mam pomysłu co by tu w zamian...winobluszcz za szybko rośnie i trzeba by go mocno w ryzach trzymać, wiciokrzew - nieeee nie nadaje się, przywarka japońska też lubi cieniste zakątki, to samo z hortensją pnącą. Clematis byłby dobry na to stanowisko, np. jakiś z grupy viticella ale na "obraz" chyba się nie nadaje..

no już sama nie wiem, upał daje się we znaki...jutro deszcz dla odmiany...

no i nic nie doradziłam

Madziu a myślałaś o milinie . tez będę bluszcz ze słonecznej pergoli wyrzucać

Alinko milin przechodzi do mnie od sąsiadki ... chciałam coś nowoczesnego w sztywnych ramach, żeby wyglądało jak żywy obraz ... albo lustra w ramach ? ... takie tam moje takie zachciewajki
noemi 10:47, 03 sie 2012

Evchen napisał(a)
Madziu, lubię ten Twój kawałek ziemi Ślicznie go urządasz - ze smakiem i wyczuciem

Evchen bardzo dziękuję Ci za te słowa ... od razu humor mi się poprawił , u nas dzisiaj pada od rana i burze ...niebo granatowe ...

życzę Nam Wszystkim słoneczka

justi 10:57, 03 sie 2012

A moja lawenda nie obcięta i wypuściła nowe pąki i co teraz ? mam przyciąć tylko te stare przekwitnięte?
justi 10:57, 03 sie 2012

Variegatusy ładne. Mam prośbę, Madziu możesz im pyknąć fotkę z bliska i tak jakoś w cieniu żeby słońce nie świeciło. Chciałam się przyjrzeć czy podobne do Morning. Wiem że w necie dużo zdjęć, ale które prawdziwe...
noemi 11:03, 03 sie 2012

justi napisał(a)
A moja lawenda nie obcięta i wypuściła nowe pąki i co teraz ? mam przyciąć tylko te stare przekwitnięte?

Justi u mnie też tak było ... tylko ścięłam stare , nowe były malutkie , to chyba ich nie uszkodziłam ... dosyć mocno ją obcięłam, nie wiem czy nie za mocno ... będę obserwować jak się będzie zachowywać ...