Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 11:07, 03 sie 2012

justi napisał(a)

Variegatusy ładne. Mam prośbę, Madziu możesz im pyknąć fotkę z bliska i tak jakoś w cieniu żeby słońce nie świeciło. Chciałam się przyjrzeć czy podobne do Morning. Wiem że w necie dużo zdjęć, ale które prawdziwe...

nie ma sprawy, cyknę im fotkę ... dla mnie w tym miejscu między żurawkami ładniejsze są variegatusy ... morning nie bardzo mi się tam podoba , choć u Anuli z kulami bukszpanowymi wygląda bardzo ładnie ... czyli zależy od kompozycji ...
justi 11:12, 03 sie 2012

Dziekuję Zajrzę później.
Ja morning podzieliłam i "zepsułam" , podeschły, ale może odbiją. Posadziłam koło Lime i w ogóle ich nie było widać. Uczymy się na swoich błędach, ale to też fajne i potrzebne doświadczenie.
Konstancja30 11:21, 03 sie 2012

Magdś czekam na lavendę ... po ciachaniu
noemi 11:24, 03 sie 2012

Ja posadziłam koło lime gracillimusa ...też jest niewidoczny jeszcze ...ale u Danusi wyglądał super i jest ciemnozielony a morning jest bardziej srebrzysty ... cieszy mnie to , że kiedyś byłam całkiem "zielona" a teraz już co tam się klaruje, ulubione kompozycje mam w pamięci , zestawienia , które mi się bardzo podobają i to jest fajne

noemi 11:27, 03 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
Magdś czekam na lavendę ... po ciachaniu

ok ... teraz przestało padać ... mam nadzieję, że za chwilę wyjdzie słoneczko
Konstancja30 11:30, 03 sie 2012

padać ??? ... u mnie totalna patelnia ... pewnie dojdzie jak będziemy wyjeżdżać ...
noemi 11:34, 03 sie 2012

o to słoneczko specjalnie na Wasze spotkanie ...będę czekać na relację bawcie się super
waska 21:01, 03 sie 2012

GabiK napisał(a)
Wąska, to chyba dobrze, że u Ciebie marne pretensje? Po co komu pretensje.

jej słownik zmienił wyraz przepraszam !
Chodziło ma się rozumieć o hortensje

Dziewczyny dostał flavolit chyba dobrze napisałam i magiczną siłę. chyba znów dam mu coś
EwaG 21:28, 03 sie 2012

noemi napisał(a)

i ostatnie ujęcie kulek ... ta na nodze ani drgnie

Piękne kulki, ta na górnym szczególnie. Biedakowi na pniu, mam nadzieję, dajesz jeszcze szansę? Może musi się zadomowić.

Co do "obrazu" na ścianie to nie myślałaś może o poprowadzeniu drzewa w płaszczyźnie w formie kandelabru?
Może dla niektórych ogrodników to radykalna ingerencja we wzrost i kształt, ale mnie się podoba. Lub coś takiego
http://annavattenkannastradgard.blogspot.com/2012/05/anslaende-spaljeer-inspirationsbilder.html
Madzenka 21:36, 03 sie 2012

Ale Ewa znakomite inspiracje podeslała (jak zwykle zresztą !!)
Magda niebieski powojnik w ramie byłby rewelacyjny! Pomyśł o tym i tak się nie rozrasta jak inne pnącza i można go fajnie cięciem wyregulować i przeplatać kratkę