Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 22:00, 05 sie 2012

Sebek napisał(a)
Jeszcze możesz ją nawozić - ostatni raz.

ooo to dobrze, jutro ją podleję saletrą dzięki
Wieloszka 22:05, 05 sie 2012

Madziu, akurat jak do Ciebie pisałam to mi net padł I nie zdążyłam podziękować za czwartek i pięęękne runianki !!! Wstawiłam je na czas wyjazdu do garażu, żeby nie padły na słońcu i bez wody - przed chwilą sprawdziłam - mają się świetnie Tylko miejsce posadzenia muszę jeszcze raz przemyśleć, bo tam gdzie wcześniej zaplanowałam, to cały dzień słońce... Ale u mnie trudno o cień...
Buziol
noemi 22:06, 05 sie 2012

Ewcia88 to wrzosiec golden starlet

Bogda raczej nie, chyba jest cały czas taki paskowany ...
... żurawki to obsidan i lime marmelade dziękuje za pochwały

noemi 22:16, 05 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Pieknie u Ciebie, dopieszczony każdy skrawek
Ja też lawendę pocięłam, zbyt ostrożnie ją cięłam wiosną, przenawoziłam i się pokładała... Wiosną to ją na 10 cm ciachnę.

Marzenko dziękuję ...jeszcze chcę nabyć drogą kupna śliwy Nigry ...ale się przeraziłam poziomem wód gruntowych u nas ... jak sadziłam trawy to na głębokość 1 łopaty stała woda, po uruchomieniu pompy , woda zeszła ... nie będę inwestować w drogie drzewa, bo padną, thuje jakoś rosną, ale mają korzenie prawie na wierzchu i nie mam geowłókniny ...
... ale u mnie i tak nie ma tragedii , bo wiadomo, że ogródek jest tak mały , że jak coś się nie uda, to się wymieni ...

...lawendę jutro delikatnie podleję saletrą ... trochę zżółkła , radzi sobie , ale ma mokro, tyle ,że nie stoi w wodzie
noemi 22:19, 05 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Madziu, akurat jak do Ciebie pisałam to mi net padł I nie zdążyłam podziękować za czwartek i pięęękne runianki !!! Wstawiłam je na czas wyjazdu do garażu, żeby nie padły na słońcu i bez wody - przed chwilą sprawdziłam - mają się świetnie Tylko miejsce posadzenia muszę jeszcze raz przemyśleć, bo tam gdzie wcześniej zaplanowałam, to cały dzień słońce... Ale u mnie trudno o cień...
Buziol

Aga to ja dziękuję za zaproszenie ... trochę się zasiedziałyśmy , ale było przesuper ... co do runianki , zrób eksperyment i jedną posadź na próbę ...może da radę ... bo w tym miejscu co pokazywałaś to fajnie by wyglądały
anna_studio 00:04, 06 sie 2012

....to ja też sypnę pod lawendę bo nie sypałam wcale w tym roku.......
anna_studio 00:07, 06 sie 2012

...żurawki mają taki głeboki kolor.....ślicznoty
noemi 00:12, 06 sie 2012

Aniu sypnij lawendom papu , bo to ostatni moment, wzmocnią się a jesienią jeszcze potas trzeba im podać ... a żurawki są cudne, bordowe są bezobsługowe, słońce im nie straszne ... limonkowe się przypalają, a obsidany mają piękny kolor ...

Madzenka 00:16, 06 sie 2012

Magda moźe jednak buk, który nie jest taki wrażliwy na nadmiar wody. U. Mnie też mokro, bo mocno lało...
Ewcia88 14:34, 06 sie 2012

dzięki za info pozdrowienia