Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Milka 09:49, 12 wrz 2012

śliczna jeżówka!
a co do lawendy, najlepiej o niej zapomnieć, wtedy rośnie sama, tylko pamiętać o cięciu
pogaduch i sernika zazdraszczam
stychaz 10:01, 12 wrz 2012

finka napisał(a)
z całą pewnością, są też pomarańczowe,żółte, odmian jest teraz tyle że nie wiadomo na co patrzeć...ja miałam zamówionych 10 odmian do produkcji i niestety dostałam tylko dwie, bo ciężka zima w Hlandii była...nie napisze teraz jakie to odmiany....

Dzięki poszukam, pamiętam, ze Danusia wrzucała gdzieś linka do strony z odmianami
stychaz 13:55, 12 wrz 2012

http://www.e-ogrodek.pl/a/7847,rosliny-na-podmokly-teren#
http://ogrod.wieszjak.pl/rosliny-ogrodowe/308543,Drzewa-na-tereny-podmokle--Jesion-Olcha-i-Topola.html

Z drzewami może być rzeczywiście problem ale warto by się zastanowić może nad jesionem (z opisów tego drzewa wynika, że baaardzo lubi podmokły teren) - np. jesion wyniosły (Fraxinus excelsior) `Nana`

Gdyby pod zielonym drzewem były kolorystyczne plamy, np brązowe trawy, żurawki, itp. to sądzę, że to mogłoby wystarczyć.

Przepraszam za chaotyczną wypowiedź

noemi 19:10, 12 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Fajna jeżówka. Czy możesz zrobić jej jeszcze inne ujęcia? To chyba ta zielonkawo-biała???

Marzenko nie mogę zrobić innych zdjęć bo pada ... aparat mam taki , że ciężko pokazać jej piękny kolor, jest on taki zielonkawo-biały , nazywa się Virgin
noemi 19:29, 12 wrz 2012

Monteverde nio ... jesteśmy szczęściarami

Justynko ano śliczna .... Twoje widziałam ... piękne

Marzenko witaj .... fajnie, że mnie odwiedziłaś ...pozdrawiam

Martuś Virgin zapamiętam już na 100%

Irenko mówiłaś , a ja nie zakodowałam, teraz już wiem ... a pogaduchy i sernik nadrobimy

Justynko na razie sobie daruje ... kulki posadzę z trawkami ... dam Ci znać o turzycach ...dzięki
anula_wn 21:42, 12 wrz 2012

Madziu, jeżóweczka śliczna zresztą reszta też ! musiałam sie sporo cofnąć, bo ostatnio sporo plotek tu było
pozdarwiam i macham (mówisz modne to macham do Ciebie)
wybacz, że zaglądam sporadycznie, ale brak czasu....chroniczny!
Lena 09:02, 13 wrz 2012

Madziu,ja też zaglądam i Twoja jeżówka bardzo mi się podoba - muszę zapolować na taką
Pokaż nowe zdjęcia
Madzenka 08:27, 15 wrz 2012

Madzia jeżówk jest zachwycająca i bardzo by mi pasowala do zielonego zakątka i bialych zawilców zapisze sobie w notesiku
Widzę, ze odwiedzasz nas na forum a u siebie nie bywasz???
A cebule jakieś sadzisz??? W przedogródku łan krokusow i szafirków w kolorze blue???
noemi 15:26, 15 wrz 2012

Anula cieszę się , że zaglądasz i też macham

Lenko porobię nowe zdjęcia , obiecuję

Marzenko planuję tulipany za zawijaskiem bukszpanowym, żeby później zeschniętych liści nie oglądać , z tymi co miałam na froncie w pachysandrze nie wytrzymałam tej wiosny .... zawilce oglądałam ostatnio w ZC mają śliczne kwiatuszki , też o nich myślę ... jeszcze chcę tulipany botaniczne

Ewa 17:46, 15 wrz 2012

Magdus ja u Marty tez kupiłam sobie jezówkę, ale chyba nie taką nowość. Twoja jest piekna!!!