Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Madzenka 17:56, 15 wrz 2012

noemi napisał(a)
Anula cieszę się , że zaglądasz i też macham

Lenko porobię nowe zdjęcia , obiecuję

Marzenko planuję tulipany za zawijaskiem bukszpanowym, żeby później zeschniętych liści nie oglądać , z tymi co miałam na froncie w pachysandrze nie wytrzymałam tej wiosny .... zawilce oglądałam ostatnio w ZC mają śliczne kwiatuszki , też o nich myślę ... jeszcze chcę tulipany botaniczne

Z przodu posadż sobie krokusy i szafirki za rozplenicą. Wytrzymasz bo je zasłoni
monteverde 19:23, 15 wrz 2012

Madzia mam też Virgin, jest nie wysoka bo tylko 50 cm, ale ładna z zielonym środeczkiem, może być na brzegowe podsadzenia będziesz zadowolona
JulkAd 19:45, 15 wrz 2012

Magda zaglądam poczytuję, a dzisiaj pozdrawim serdecznie....i dużo nowego się u Ciebie dowiedziałam (lawendy nie podlewać?, dla mnie to nowość chociaż widziałam, że lubi raczej sucho...zreszta i tak w tym roku ją raczej pogoda podlewała)
Ślad zostawiam i buziaki przesyłam
noemi 19:59, 15 wrz 2012

Ewa napisał(a)
Magdus ja u Marty tez kupiłam sobie jezówkę, ale chyba nie taką nowość. Twoja jest piekna!!!

a jaki ma kolor Twoja ? u nas po szkółkach jakoś ich nie widać .... dobrze , że Martusia ma takie perełki
noemi 20:05, 15 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Anula cieszę się , że zaglądasz i też macham

Lenko porobię nowe zdjęcia , obiecuję

Marzenko planuję tulipany za zawijaskiem bukszpanowym, żeby później zeschniętych liści nie oglądać , z tymi co miałam na froncie w pachysandrze nie wytrzymałam tej wiosny .... zawilce oglądałam ostatnio w ZC mają śliczne kwiatuszki , też o nich myślę ... jeszcze chcę tulipany botaniczne

Z przodu posadż sobie krokusy i szafirki za rozplenicą. Wytrzymasz bo je zasłoni

Z przodu się nie da , bo mam geo , ale w ogródku poszaleje ....
noemi 20:07, 15 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Madzia mam też Virgin, jest nie wysoka bo tylko 50 cm, ale ładna z zielonym środeczkiem, może być na brzegowe podsadzenia będziesz zadowolona[/quote

Aniu jest śliczna ... muszę ją szybko posadzić, bo widzę, że lubi wodę, doniczki codziennie podlewam i na drugi dzień ma b.sucho
Ewa 20:28, 15 wrz 2012

noemi napisał(a)

Magdus ja u Marty tez kupiłam sobie jezówkę, ale chyba nie taką nowość. Twoja jest piekna!!!

a jaki ma kolor Twoja ? u nas po szkółkach jakoś ich nie widać .... dobrze , że Martusia ma takie perełki

Moja jest taka , od razu wpadła nam w oko u Finki
noemi 20:32, 15 wrz 2012

JulkAd napisał(a)
Magda zaglądam poczytuję, a dzisiaj pozdrawim serdecznie....i dużo nowego się u Ciebie dowiedziałam (lawendy nie podlewać?, dla mnie to nowość chociaż widziałam, że lubi raczej sucho...zreszta i tak w tym roku ją raczej pogoda podlewała)
Ślad zostawiam i buziaki przesyłam

Witaj Julita ...dla mnie nowością jest to , że można nie podlewać ogrodu i rośliny sobie radzą ...a już w szczególności u mnie , a ja im lałam wodę, wydawało mi się , że umiarkowanie , a jednak ... teraz walczę o lawendę, która przelałam , a była taka piękna ... wiosną ... wspomnienia....

Julitko nie podlewaj lawendy , a Irenka radziła, żeby nie ścinać wszystkich kwiatków to wtedy sama się wysieje...

dziękuję za pozdrowienia .... buziaki przesyłam i macham do Ciebie
noemi 20:37, 15 wrz 2012

Ewa napisał(a)

Moja jest taka , od razu wpadła nam w oko u Finki

Podobne są , Twoja śliczna ... wcześniej nie widziałam ich urody ...
JulkAd 21:35, 15 wrz 2012

Magduś, cały pic w tym, że moja lawenda juz marnieje, ma ze 4 lata pewnie i muszę pomysleć o nowej, ale kwiatów nie zostawiłam, myslę żeby wysiać, ale teraz to na pewno za późno...chociaż paczuszka nasion nie jest droga, a eksperymentowac można....tylko pewno w zimie mi parapetów zabraknie

U Ciebie widok ukwieconej lawendy zza bukszpanów fantastyczny