Marzenko jak to nikt nie pamięta!!! ... już się cieszyłam , że Ci się zrewanżuje , a tu proszę , już sobie poradziłaś ... nie było by to zawracanie głowy
... doniczka 40 cm będzie super ... jutro ma przyjść kula na pniu z bukszpanu i wtedy dam Ci znać, zobaczę jaką bryłę będzie miała... chyba , że gdzieś uda mi się taką zdobyć , to nie będę Ci robić kłopotu odezwę się dziękuję , że poszukałaś
Magda, byłam dziś po drodze w Wilczycach. Deroma jest boska. Taka hurtownia na wiejskim podwórku. Oszalałam. Muszę tam wrócić kiedyś po skrzynki. Dzięki.
Ewa takie hurtownie wiejskie oglądałam w Niemczech, w stodołach mają towar i przed, a jakie zaopatrzenie fajnie macie z takim dostępem do roślin
To Marzenka ma takie super namiary , a my mamy z Nią super ... też byłam pod wrażeniem , nie trzeba od razu inwestować w stoisko, można wykorzystać podwórko i klienci się znajdą , jak towar będzie interesujący
.... Cały czas dumam nad Twoim przedogródkiem ..... Myślałam nad kulkami z cisa i bukszpanika (większe , mniejsze) i żywopłociku i może jakimś drzewkiem wysoko szczepionym ..... Podsadzić to wszystko żurawką ????? lub trzmieliną ?????
Narysuję to .... ale jak nie chcesz to nie będę Ci głowy zawracać i wątku zaśmiecać Buzialki i udanych zakupów !!!
Przy sadzeniu w ogródku zastosuj do ziemi piasek gruboziarnisty zmieszany z ziemią rodzimą .... Ja u siebie będę wysadzać lawendę na ten przykład i pomieszam ziemię z piaskiem podwyższając lekko rabatę ..... Matko kiedy ja to zrobię
Jeszcze jedno , masz małą działkę .... teraz na wiosnę możesz zastosować jednorazowo podlewając całą działkę wraz z trawą preparatem Biohumus , działa jak obornik ......Ja u siebie również to zrobię .... Działa fantastycznie na rozluźnienie gleby ..... No już uciekam pa
Dziękuję Ci Kochana za rady i za dobre chęci , że myślisz o moim ogródku ... zainspirowana tym widokiem , projekt 1 ze znanego już linku http://www.gardenbuilders.co.uk/section.php/431/1/recent_project_1
skonsultowałam się z "naszą" Magnolią, czy coś takiego może się udać u mnie i poczyniłam już pierwsze nasadzenia bukszpanów. Obiecuję zdjęcia Raczej nie będę bukszpanów niczym podsadzać, w żwirku cięszko sie sadzi ... jutro będę próbować ciąć je w kulki, koniecznie muszą być równiutkie , bo nie będzie zamierzonego efektu.
Drzewo wysoko szczepione też będzie i wybór padł na umbraculiferę z tego powodu między innymi , że przed wejściem w donicy będzie kulka na pniu z bukszpanu , też jest na tym projekcie z linku powyżej Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć w jakimś stopniu ten efekt
Magda jak jeszcze raz zamieścisz ten projekt to się zastrzelę
Donicę pure masz, kula Twoja pewnie ładniejsza, wiśnię widziałam u Kulasa! Wiśnie były po ponad 200 zl a ja takie same jesienią dwa lata temu u nich na wyprzedaży za 120 zł kupiłam.
No to super , będzie pięknie , inspiracja z linku również przyciągnęła moją uwagę .... mocno...mocno
Pracuj intensywnie ale bez przesady i pokazuj efekty powodzonka
Marzenko, obrotnaś dziewczyna i my wszystkie, czyli Magdzia, Agnieszka, Pszczółka i ja doceniamy twoje skuteczne działania, dzięki którym realizujemy swoje chciejstwa: