Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Pokaż wątki Pokaż posty

Nasz przydomowy ogródek

Mala_Mi 17:09, 10 mar 2016

Lecę z uściskami w Święto Chłopa

Widzę że nie tylko Bari cię wydziera na spacerki .. ale Bari na pewno się cieszy, że ma pomocnika do wyciągania dziadka z domu
hanka_andrus 19:23, 10 mar 2016

Brawo Zbysku!
Spacery z juniorem, napełnią Cię humorem,
Bari będzie kojarzył wózek z labą,
Będzie mógł pogonić za skaczącą żabą,
a TY w ramach dotlenienia,
znajdziesz dla siebie coś do sfocenia!

Życzę zdrowia i szybkiej wiosny!
zbigniew_gazda 22:05, 10 mar 2016

Agnieszko u nas ciepło jest i wczoraj uwaga: przesadziłem 3 hortensje "bobo"
i 6 krzaczków lawendy. Ziemia mokra to nawet nie poczuły co się dzieje. Po cięciu hortensji, patyki wywaliłem do kompostownika. I dziś mi przyszło do łepetyny, że mam dobre miejsce jeszcze na 2 sztuki bobo. Rano lecę do kompostownika i wsadzam patyki tym razem do wody. Może się uda ukorzenić w wodzie - w tamtym roku porażka niestety przy próbie ukorzenienia w ziemi.

Karol dzięki - zawzorowałem się na Bożence i na filmiku.

Magda jutro dalszy ciąg prac - obcinanie gałęzi u śliwy, jak nie będzie deszczu ( praca na wysokości ha ha ha).

Aniu dzięki - nawet sobie nie palnąłem pifka. Trochę ten spacerek wyglądał komicznie. Bari z przodu na smyczy a my z Jasiem z tyłu. Ale były i szczere pola gdzie piesek mógł sobie poganiać.

Haniu właśnie tak to wyglądało jak opisujesz. Na fotki jeszcze trochę czas bo widoki nie są ciekawe po zimie.

hanka_andrus 22:18, 10 mar 2016

Czytam, że tez zaczynasz przesadzać. Mnie jeszcze w poniedziałek przesadzanie czeka, bo dziś głównie za sprzątaczkę byłam, a teraz rąk do końca zgiąć nie mogę.
I jak tu komuś pięścią pogrozić? Uważaj na śliskie szczeble przy wycince, one jakieś takie są, nawet bez deszczu.
zbigniew_gazda 22:28, 10 mar 2016

Jakiś czas temu robiłem zakupy czule
patrzę - a na półce leży "kotna" cebula.
Włożyłem do koszyka, aby nie zaszkodzić
ciekawe jakiej rasy dzieciątko urodzi.

Wydała na Świat kwiatuch jak malowanie
ale patrzcie - bliźniaki się szykują.
Czy rośliny też zwietrzyły interes
i na 5 stówek się szykują?

Flower1 08:08, 11 mar 2016

To niespodzianka ,cudny!
hanka_andrus 08:11, 11 mar 2016

Dobrze odżywiona cebulka, to i kwiatuchem podwójnym obrodziła! Gratulacje. Niezłe wyczucie miałeś kupując akurat ten egzemplarz!
Milka 08:17, 11 mar 2016

Praca wre, wiosna piekna, Bari swietny towarzysz, a Joli i mnie brakuje, bardzo czesto o niej myślę, walczac z podobnym...
Fajnie wierszykujecie, pozostaly kwiaty, tez mam od niej i piekne wspomnienie.
Zbysiu, wasz ogrod to juz jak z zurnala
zbigniew_gazda 08:59, 11 mar 2016

Magda, Haniu dzięki. Postaram się cebula podtuczyć po przekwitnieniu i koniecznie wysuszyć. W rodzinnym domu pamiętam pod sufitem nad piecem wisiała "lesica" a w niej suszyły się cebulki całą zimę.

Irenko tak tak. Ci z większym stażem ogrodowiskowym doskonale Jolę pamiętają. Pełna humoru i dobroci.

Kolejny hiacynt zdobi okno i też mi się trafił bliźniak.

Tak jak pisałem, tym razem patyki hortensji znalazły się w wodzie. Jak wypuszczą
korzenie co daj Boże to wsadzę do doniczek.
Napia 12:48, 11 mar 2016

Życzę, żeby patyczki się ukorzeniły, mnie w zeszłym roku ten eksperyment się nie udał, niestety trzymam więc kciuki, żeby Tobie się udało