Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Pokaż wątki Pokaż posty

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:22, 23 lut 2012

hej Gabi,
W sobotę. Baseny mają podgrzewane, więc będzie dobrze. W końcu nie będę nad Młodą stać żeby wychodziła, bo jej zimna woda nigdy nie przeszkadza i siedzi aż sinieje
A w morzu fajnie się kąpać, ale ja mam z tym problem - dla mnie zwykle woda jest zimna, im cieplejsze powietrze Więc latem też, brr

Wcześniej byliśmy w październiku, było jeszcze gorąco. Teraz jest późna wiosna tam/wczesne lato... powietrze idealne, a woda jeszcze chłodna, więc baseny z podgrzewaną (24-25 stopni) - miodzio

pozdrawiam serdecznie!
Celina 11:57, 23 lut 2012

Witaj Karolinko
Odwiedziłaś mnie, ja tutaj nowa jestem,dziękuję.Zapraszam ,miło mi będzie.Pozdrawiam.Celina.
popcorn 12:02, 23 lut 2012

Witaj Celinko
dzięki pozdrawiam serdecznie!
Karolina
popcorn 17:35, 23 lut 2012

Jak wrócimy będę siać - dzisiejsze zakupy nasienne

Bogdzia 19:12, 23 lut 2012

Dziekuję Karolinko za kilka wizyt jakie u mnie złożyłaś. Byłam cały dzień zajęta wklejaniem zdjęc ptaków i dopiero zobaczyłam że wpisałaś sie na zjazd u mnie. Serdecznie zapraszam, a ponieważ widzę że wyjeżdżasz życzę dużo ciepełka i miłego wypoczynku.
Krys 19:41, 23 lut 2012

Karolina przywieź nam ciepło
popcorn 19:53, 23 lut 2012

Witaj Bogdziu,
ale fajnie! Dziękuję, na pewno się zjawię! Już sobie zaznaczyłam w kalendarzu Suuper!
U Ciebie ciągle coś ciekawego się dzieje, no i talent do opowiadania i robienia fotografii masz nieziemski!

Krysiu - przywiozę! Zamierzam po powrocie wysiewać marchew, groszek, bób, rzodkiewkę i sałatę - niech no tylko będzie jeszcze śnieg
Mamy firmowe narty 1-3 marca, ciekawe czy w Istebnej będą jeszcze warunki... zwykle są. Tam jest jednak wyżej i dłużej śnieg leży. Ale u nas ma go nie być mam nadzieję - sio!

pozdrawiam serdecznie!
Karolina
popcorn 20:08, 23 lut 2012

Poluję na obeliski - pergole. Pod fasolę tyczną. Takie:

lub takie:

potrzebuję 6-8 sztuk. Wychodzi ok 300 zł Będą stać tuż przy frontowym ogrodzenia, mogłyby być tańsze - w ub roku znikały mi stamtąd słoneczniki... a panowie od skupowania złomu raz w miesiącu objeżdżają ulicę...
popcorn 20:10, 23 lut 2012

A. I jeszcze chciałabym ze 2-3 DUŻE krzaki jagody kamczackiej. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Bo w sprzedaży 1-2 letnie sadzonki... a ja bym chciała 5letnie lub starsze (bo one strasznie długo rosną). Wymyśliłam je sobie w dużych donicach - w ub sezonie miałam w nich bukszpanowe kulki, ale przesadziłam je przed zimą do gruntu - nie miałam ich gdzie schować. A jagody kamczackie wytrzymują do minus 40 stopni, więc zimowanie w donicach im nie straszne.
Lubię te jagody, mam 2 krzaczki już 3ci rok i nadal nie są wyższe niż 30 cm...
GabiK 21:34, 23 lut 2012

Karolinko wygrzej się za nas.
To spotkamy się u Bogdzi.