Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z plażą 17:24, 21 sty 2026

Do góry

Ogród z plażą 17:22, 21 sty 2026

Do góry

Ogród z plażą 17:19, 21 sty 2026

Do góry
Park Bako

Ogród z zegarem 16:23, 21 sty 2026

Do góry
Na razie zdjęcie tylko z neta, nie noszę telefonu podczas odśnieżania, i tak już zgubiłam jeden kolczyk .

Tak wygląda po rozpakowaniu i zmontowaniu
W moim małym ogródeczku II 16:20, 21 sty 2026

Do góry
Ulina napisał(a)

Pierniczki Twoje są cudne, ale mnie najbardziej inspirują naturalne dekoracje ogrodowe, jednak spoglądam głównie w stronę tych najmniej pracochłonnych

Myślałam że u Was większą zimą patrząc na ilość śniegu.
Dziękuję za miłe słowa. Mam pomysły na nowe dekoracje do ogrodu, ale musi zima odpuścić. U nas nasypało śniegu po kolana, później to mocno zamarzło. Zdjęć nie ma, bo wtedy miałam biopsję mammotoniczną i trochę mnie to uziemiło. Zaczynam dochodzić do siebie, ale jeszcze czekam na wynik.

W moim małym ogródeczku II 16:04, 21 sty 2026

Do góry
anpi napisał(a)
Dorotko, wysyłam wszelkie serdeczności i zdrówka życzę oraz wielu nowych pomysłów!: D
Dziękuję bardzo i nawzajem. Pomysły w głowie się kłębią, ale zimno takie, że nie ma warunków do działania. Kusi mnie poeksperymentować z gliną samoutwardzalną.

W moim małym ogródeczku II 15:59, 21 sty 2026

Do góry
Alija napisał(a)
Dorotko, pięknie wyglądasz, ozdoby świąteczne i wypieki, jak zawsze cudne.
Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze na nowy rok, zdrówka i dużo radości z ogrodowania, fotografowania, pieczenia i upiększania świata.
Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję bardzo i niech się spełni. Tobie również życzę, abyś mogła spełniać swoje marzenia.
Ja to już tęsknię za wiosną, w końcu śnieg już był, mróz też dpoisał , więc pora teraz na wiosnę.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:58, 21 sty 2026

Do góry
No tak, dwa to jeszcze do ogarnięcia

W moim małym ogródeczku II 15:52, 21 sty 2026

Do góry
Basieksp napisał(a)
Selfik bardzo ładny, bardzo ładnie wyglądasz
Dziękuję.
Zaczyna mi się już dłużyć ta zima, wszystko oblodzone, trudno wyjść nawet na spacer.

Ogród prawie wymarzony … 12:24, 21 sty 2026

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Wczoraj zaszalałam z daliami ❤️

Bardzo lubię dalie, ale to wykopywanie jesienią i przechowywanie mi nie w smak.
Mam jedną które dostałam i ja przechowuje. Wysiewam wiosna kołnierzykowe które też są piękne.

Justyna wyjazd do "Mechico" to cudowny pomysł. Zazdroszczę pozytywnie.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:55, 21 sty 2026

Do góry
17 sztuk

Wysiałam kolejną partię

Ogród prawie wymarzony … 08:06, 21 sty 2026

Do góry
Wczoraj zaszalałam z daliami ❤️

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 20:09, 20 sty 2026

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Nie, nie kupowałam nic nowego. Mam te kilka białych i kilka siewek od Muszelki też Niger. Dodatkowo Anpi mnie wparła siewkami jej ciemierników, kolory nieznane jeszcze, bo tylko jedna większa siewka ma za sobą kwitnienie (mocno ciemny bordo). Kupiłam też dwa spore ciemierniki w kolorze różowym w zeszłym roku - powinny kwitnąć ponownie w tym sezonie.

Co do papryk to wysieję połowę pod koniec stycznia, a drugą w późniejszym terminie 7-14 luty. W zeszłym roku sporo papryk zbierałam czerwonych od sierpnia, a zakończyłam sezon zbierając też zapas zielonych, które sobie powoli dojrzewały w spiżarce. Czytałam na innym forum, że jednak ten tydzień/dwa różnicy w siewie plus dobranie wczesnych odmian skutkowało zbiorami już w lipcu, a nawet na jego początku. Spróbuję więc dwóch terminów dla poznania różnicy. Trochę to eksperyment, bo mam wrażenie, że moje siane w zeszłym roku 15 lutego tuż przed sadzeniem do gruntu były jednak zbyt wysokie.

Pomidorowo zapewne z większością odmian zacznę od kiełkowania na waciku ok. 15 marca. Niektóre pojedyncze dla eksperymentu spróbuję posiać wcześniej np. 1 marca, a dwie-trzy sztuki takiej specjalnej odmiany może koło połowy lutego. Będę wrzucać na bank na pomidorowy wątek terminy i fotki.
A tak zapytałem, bo mi się ta zima już znudziła Można zaś dużo rzeczy poplanować w tym czasie. Oczywiście będę zaglądać na wątek pomidorowy

Co do wcześniejszych terminów nie jestem przekonany, bo mam wrażenie, że różnicy dużej nie ma. A moje sadzonki są zazwyczaj chude i wyciągnięte. Co innego, gdy ktoś ma lampy doświetlające.

To krzyżowanie odmian i jedna specjalna odmiana brzmią dobrze. No nic, trzeba czekać na wiosnę i nowinki od Ciebie

A jak rabata narożna przed domem? Chyba ostatecznie została bez zmian? Może za to masz gotowy pomysł do zrobienia na wiosnę?
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 19:55, 20 sty 2026

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Hej Kupiłaś jakieś ciemierniki? U mnie z 7 sztuk zostało tak 4-5 sztuk, bo ten ostatni ledwo z ziemi wystaje. Czy teraz szukasz tych odmianowych bardziej lub z gatunku Helleborus orietalis?

Kiedy zaczynasz wysiewy papryki i pomidorów?

Nie, nie kupowałam nic nowego. Mam te kilka białych i kilka siewek od Muszelki też Niger. Dodatkowo Anpi mnie wparła siewkami jej ciemierników, kolory nieznane jeszcze, bo tylko jedna większa siewka ma za sobą kwitnienie (mocno ciemny bordo). Kupiłam też dwa spore ciemierniki w kolorze różowym w zeszłym roku - powinny kwitnąć ponownie w tym sezonie.

Co do papryk to wysieję połowę pod koniec stycznia, a drugą w późniejszym terminie 7-14 luty. W zeszłym roku sporo papryk zbierałam czerwonych od sierpnia, a zakończyłam sezon zbierając też zapas zielonych, które sobie powoli dojrzewały w spiżarce. Czytałam na innym forum, że jednak ten tydzień/dwa różnicy w siewie plus dobranie wczesnych odmian skutkowało zbiorami już w lipcu, a nawet na jego początku. Spróbuję więc dwóch terminów dla poznania różnicy. Trochę to eksperyment, bo mam wrażenie, że moje siane w zeszłym roku 15 lutego tuż przed sadzeniem do gruntu były jednak zbyt wysokie.

Pomidorowo zapewne z większością odmian zacznę od kiełkowania na waciku ok. 15 marca. Niektóre pojedyncze dla eksperymentu spróbuję posiać wcześniej np. 1 marca, a dwie-trzy sztuki takiej specjalnej odmiany może koło połowy lutego. Będę wrzucać na bank na pomidorowy wątek terminy i fotki.
Ogród z plażą 19:54, 20 sty 2026

Do góry
Nasze domki na drzewach

Plaża

Takich mieliśmy gości na śniadaniu
Ogród z plażą 19:49, 20 sty 2026

Do góry
Jaskinia z buddą

Kuching

Ogród z plażą 19:43, 20 sty 2026

Do góry
Połów ryb tradycyjną metodą

Jaskinia w Kuching

Ogród z plażą 19:38, 20 sty 2026

Do góry
Long houses - ludzie nadal mieszkają w tego typu domach

Tylko dla odważnych - jaskinia Gomantong pełna karaluchów, nietoperzy i guana, ale jakże piękna !

Ogród z plażą 19:30, 20 sty 2026

Do góry

Ogród z plażą 19:25, 20 sty 2026

Do góry
Rzeka Kinabatangan

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies