Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

mirkaka 07:04, 20 kwi 2026

Jej, bujność na twoich rabatach, ja muszę czekać do maja żeby było tak gęsto i zielono.
Ładnie wyglądają hiacynty w tych stonowanych kolorach biało różowych
April 09:00, 20 kwi 2026

Margo2 napisał(a)

Nie wyobrażam sobie ogrodu bez wczesnowiosennych.
I ciągle mi ich mało.
Dzisiaj przesadzałam krokusy, żeby było ich więcej w innych częściach ogrodu.
Jesli u mnie mukdemia przetrwała to i u Ciebie.
.

Sprawdziłam, mukdemia żyje. Jednak miejsce muszę jej zmienić
Krokusy też powinnam tak jak ty, poprzesadzać teraz na inne rabaty. Choć ja dużego wyboru nie mam bo tylko przy podjeździe mam wystarczająco dużo dla nich słońca. I tu jest przewaga irysów reticulata nad krokusami. Nie zwijają się jak brak im luxów

Jak było w Przypkach? Coś kupiłaś?
Ja chyba pojadę 10 maja.
TAR 10:54, 20 kwi 2026

Gosia to sa zdjecia "z teraz" ? No nie żartuj. Tak to ja w czerwcu miec bede bardzo juz zielono i kolorowo u Ciebie
Ewa777 12:09, 20 kwi 2026

Prześliczne wiosenne obrazki z ogrodu Czy u Ciebie hiacynty mocno się rozrastają? Rozsadzasz je? U mnie dość mocno i obserwuję, że w skupisku mają dużo słabsze kwiaty. Może powinnam je rozsadzić?
Jestem ciekawa relacji z wizyty w Przypkach.
nicol21 22:10, 21 kwi 2026

Ostróżka może da radę dociągnąć do kwitnienia w obecnym miejscu?
ja w tym roku pierwszy raz posadziłam parę kupionych. z rozsady nadal kiełkują. chyba ze 2 widzę ze wyszły a reszta spi. nie wróżę wielkich sukcesów sobie niestety.... oby się te kupione rozsiały. Mój ogród ot taki misz-masz będzie ze hoho.

Serduszkę też mam. Z winy dziecka - zabierać dzieci do ogrodniczego nie jest bezpiecznie. W ub roku kupiłyśmy bo jej sieę kwiaty podobały. W zimie chyba 2x przesadzałam, z 2 tyg leżała na wierzchu.... a teraz rośnie w najlepsze.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Juzia 22:24, 21 kwi 2026

Faktycznie te fotki to wyglądają jak z maja zeszłego roku
Cieplej masz niż reszta kraju? I pewnie jeszcze mokro
Zazdro. Wrzucaj więcej fotek. Daj nacieszyć oczy
Margo2 23:04, 21 kwi 2026

mirkaka napisał(a)
Jej, bujność na twoich rabatach, ja muszę czekać do maja żeby było tak gęsto i zielono.
Ładnie wyglądają hiacynty w tych stonowanych kolorach biało różowych

Bujności dodają liście wszelakie, a najwięcej czosnki.
Musze część wywalić, bo już mają za gęsto i nie kwitną
Kupiłam ostatnio hiacynta w maslanym kolrze. Szukam dla niego miejsca bo nie pasuje do tych różowych

April napisał(a)

Sprawdziłam, mukdemia żyje. Jednak miejsce muszę jej zmienić
Krokusy też powinnam tak jak ty, poprzesadzać teraz na inne rabaty. Choć ja dużego wyboru nie mam bo tylko przy podjeździe mam wystarczająco dużo dla nich słońca. I tu jest przewaga irysów reticulata nad krokusami. Nie zwijają się jak brak im luxów

Jak było w Przypkach? Coś kupiłaś?
Ja chyba pojadę 10 maja.

Cieszę się, że mukdemia żyje.
Zakochałam się w tym widoku Twoich irysów. Muszę koniecznie swoje rozsadzić i dokupić. U mnie krokusy dobrze sobie radzą w lekkim cieniu, a mimo wszystko słońce masz w swoim ogrodzie.
Może myszowate je zjadają?
W Przypkach jak zwykle. Lubię chodzić pomiędzy rabatami. Zawsze podziwiam sprzęty i ozdoby, jakie Danusia zgromadziła. Robię rabatę pod czereśnią, więc potrzebuję roślin do cienia. Kupiłam epimedium,trójlista ( nie wiem po co bo zawsze zamierają u mnie, ale jak zwykle chcę jeszcze raz spróbować )Czworolista, języcznika i paproć. I stoję nad tą rabatą i mi mało.
Dlatego pojechałabym do Przemka po paprocie i może coś jeszcze bym zgapiła
Ja 10 maja jadę na południe. Polski

TAR napisał(a)
Gosia to sa zdjecia "z teraz" ? No nie żartuj. Tak to ja w czerwcu miec bede bardzo juz zielono i kolorowo u Ciebie

No nie żartuję
Jestem zawalona liśćmi czosnków. One robią teraz busz.
Dzisiaj wywaliłam z tylnej rabaty na przeciwko tarasu 2 tuje. I teraz mi pusto. Przesadzam, ale muszę dokupić parę roślin.

Ewa777 napisał(a)
Prześliczne wiosenne obrazki z ogrodu Czy u Ciebie hiacynty mocno się rozrastają? Rozsadzasz je? U mnie dość mocno i obserwuję, że w skupisku mają dużo słabsze kwiaty. Może powinnam je rozsadzić?
Jestem ciekawa relacji z wizyty w Przypkach.

Ewa, u mnie też hiacynty ładnie się rozmnażają. Nie są tak dorodne jak te kupione, ale myślę, że hodowcy je porządnie dokarmiają. Nie narzekam. Mimo, że je rozsadzam nie kwitną ładniej.
Relacji brak, bo mi sie telefon rozładował.

nicol21 napisał(a)
Ostróżka może da radę dociągnąć do kwitnienia w obecnym miejscu?
ja w tym roku pierwszy raz posadziłam parę kupionych. z rozsady nadal kiełkują. chyba ze 2 widzę ze wyszły a reszta spi. nie wróżę wielkich sukcesów sobie niestety.... oby się te kupione rozsiały. Mój ogród ot taki misz-masz będzie ze hoho.

Serduszkę też mam. Z winy dziecka - zabierać dzieci do ogrodniczego nie jest bezpiecznie. W ub roku kupiłyśmy bo jej sieę kwiaty podobały. W zimie chyba 2x przesadzałam, z 2 tyg leżała na wierzchu.... a teraz rośnie w najlepsze.

Dla mnie ostróżki sa wymagające.
Za to serduszki super twardzielki. Ja tam bym się cieszyła, że dziecko wybrało sobie jakąś roślinkę. Mój syn wcale się ogrodem nie interesuje.
Moj ogród też jest misz-masz, ale akurat ja to lubię

Juzia napisał(a)
Faktycznie te fotki to wyglądają jak z maja zeszłego roku
Cieplej masz niż reszta kraju? I pewnie jeszcze mokro
Zazdro. Wrzucaj więcej fotek. Daj nacieszyć oczy

Juzia, susza totalna. Podlewam codziennie. Trawnik wygląda tragicznie.
Deszcz krąży dookoła. Mnie omija. W prognozach jest, na drugi dzień odwołują.
Zaczynam się martwić.
Naprawde wygląda u mnie az tak zielono? Mam wrażenie, że tak jak u wszystkich.
To te czosnki takie dają wrażenie.
Wedle życzenia -fotki

Klony przezimowały bardzo dobrze. Oprócz jednego, ale on ma wywiejewo. Zastanawiam się, czy go wywalić, bo musze obciąc na 60 cm od ziemi, czy dać mu jeszcze szanse.

Te rosną, odpukac rewelacyjnie

Margo2 23:05, 21 kwi 2026

I pierwszy rodek

Tarciu przeżyły tiarelki od Ciebie

Juzia 23:25, 21 kwi 2026

Bardzo zielono, bardzo buszowato!
Jak połowa maja!

U mnie też pustynia.... od lutego zero wody. I zimno. Dlatego nic nie rośnie.
Podlewać niestety nie mam czasu. Ale jak tak dalej będzie to... to trzeba będzie odpalić węża.

mrokasia 08:02, 22 kwi 2026

No faktycznie, ogród zielony i bujny. U mnie jeszcze pustki na rabatach bo ja cebulowych nie mam.