Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 20:12, 19 kwi 2026

anabuko1 napisał(a)

Moje bukietowki i Anabelki mają się dobrze. Anabelki nawet na jesieni były przesadzane i wszystko jest ok. Na razie debolistna się opóźnia.
Ale koln jeden i grujecznik od zimy ucierpiały.

Alez ty masz kolorów nade. Tych cebulowych mnóstwo i efekt fantastyczny.
Nic ci cebul nie podzera ?
U mnie niestety przepadają, na jesieni coś dokupie u tak jest jak jest.

Aniu co rok kupuję reklamówkę cebul w Bied...., a nornice tylko czekają na nową dostawę. Na szczęście w tym roku chyba ich jest mniej, bo nawet trutka w słoiczkach leży.
Żal roślin, które ucierpiały, ale nie wywalaj ich za wcześnie, one mogą później wystartować.

Dorota321 20:23, 19 kwi 2026

Alija napisał(a)
Dorotko, ależ kolorowo w ogrodzie, mnóstwo kwiatów, wiosna szybko się u Ciebie rozkręciła, jest pięknie. U nas też brakuje deszczu, rabaty przed domem już podlewałam, bo strasznie sucho, w części nad stawem jest jeszcze nieźle.
Podziwiam ozdoby, wypieki i sweterki, jesteś niesamowita.
Dorotko, mocno, bardzo mocno trzymam kciuki.❤️
Dziękuję za wsparcie i miłe słowa, staram się nie myśleć za dużo, wyszukuję sobie różne zajęcia, żeby być ciągle na czymś skupiona. Bardzo też dbam o kondycję. Staram się jak najwięcej zrobić do czwartku, bo później nie złapię konewki, ani dziabki. Do podlewania korzystasz z wody w stawie?

Dorota321 20:34, 19 kwi 2026

Gosialuk napisał(a)
U Ciebie w ogóle nie widać pustego miejsca na rabatach, a kwitnąco masz cały rok.
Ja też trzymam kciuki i ślę dobre myśli.
Dziękuję Gosiu
U mnie na rabatach jest baaaardzo gęsto, ja tylko podlewam i wycinam szybciutko, to co już przekwitło, żeby zrobić miejsce następnym roślinom. Odpada wtedy dziabanie i pielenie, czasem tylko drobne chwasty pousuwam, żeby nie wyrosły ponad kwiatki. Na rabaty już się nie wchodzi, bo można by połamać wychodzące lilie, a posadziłam ich na przestrzeni kilku lat około 500 cebul.
Po drodze z Kielc mijamy ,,mój ,, Szydłów. Jako dziecko mieszkałam tam do siódmego roku życia, polecam zwiedzić to miasteczko, jest pełne uroku.

Gosialuk 11:29, 20 kwi 2026

Byłam w Szydłowie, urokliwe średniowieczne miasteczko.
Dzięki za podpowiedź na ukorzeniacz. Z chęcią wypróbuję. Materiały mam na miejscu.
Ewa777 12:22, 20 kwi 2026

Rabaty wiosenne masz na bogato. Tam nie da się wejść
U Ciebie już pełnia kwitnienia tulipanów, ja na swoje jeszcze czekam.
I jak co roku zachwycam się u Ciebie obrzeżami z pierwiosnków - cudowny widok.
Ślicznie wyglądasz. I prezentujesz się w sweterku własnej robótki.
Trzymam kciuki, Dorotko i mocno przytulam
Alija 15:04, 20 kwi 2026

Dorotko, nad stawem nie podlewałam, bo tam jeszcze jest wilgoć, podlewałam różaneczniki przed domem, bo tu już strasznie sucho. Mam tu zakopany 1000-litrowy pojemnik na deszczówkę i z niej korzystam do podlewania. A dziś od rana pada, więc wszystko podane bez wysiłku.
Bardzo kolorowo masz na wiosennych rabatkach, pięknie.
Pięknie wyglądasz. W Szydłowie byłam ponad 10 lat temu, jeszcze z moimi rodzicami i z mężem, bardzo ciekawe, urokliwe miejsce.
Kordina 15:28, 20 kwi 2026

Dorotka-modelka znowu w jakimś cudnym sweterku się prezentuje
Ale to wejście-portal cudny, uwielbiam takie, gdziekolwiek jestem też robię im zdjęcia
ajka 21:52, 21 kwi 2026

Basieksp napisał(a)

Dorotko, fajne masz te wszystkie rojniki w takiej masie świetnie wyglądają No i te koniki morskie w hostach urocze

Dorota pamiętasz może co to za donice te szare na rojniki (sklep, firma)? Szukam czegoś w tym stylu od dłuższego czasu.
ewsyg 08:23, 22 kwi 2026

Dorotko, bardzo ładny sweterek. W Twoich rejonach jest dużo ciepłej., widać to po roślinach, bardzo dużo ich kwitnie. Pięknie masz i kolorowo.
Margo2 15:09, 24 kwi 2026

Jak już będziesz mogła odezwij sie daj znać jak się czujesz.
U mnie wynik nie wyszedł taki zły.
Także trzymam kciuki za Ciebie.
Nie moge nie wspomnieć Twoich kompozycji.
Są niesamowite.
Próbowałam posadzić rojniki w doniczkach, ale słabo przetrwały zimę, mimo, że stały pod dachem