Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Narsilia 19:03, 21 kwi 2026

Takie mutanty to i ja poproszę no pięknie się wszystko szykuje do zrobienia szoł
Judith 19:23, 21 kwi 2026

Narsilia napisał(a)
Takie mutanty to i ja poproszę no pięknie się wszystko szykuje do zrobienia szoł

Wciąż mnie to jednakowoż zastanawia. No bo mutacja rozumiem, ale w kilku roślinach z jednej paczki?? Z drugiej strony - po co drążyć, trza się cieszyć .
Judith 19:28, 21 kwi 2026

Pięknie jest, słonecznie, jednak zimno jak jasna cholera. Zaczynam wątpić w przyjście wiosny. Może znów z zimnicy przejdziemy nagle w upał 40 stopni…?

Piwonie pięknie wyłażące oraz moja bieda-rzeczka szafirkowa . Tyle z niej zostało po latach…

Brzoskwinka w pełni rozkwitu i zaczyna Amanogawa:
nicol21 22:01, 21 kwi 2026

no no, porządeczek ze hoho! też tak bym chciała mieć.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
mrokasia 08:15, 22 kwi 2026

Ładnie kwitną Twoje Pissardi, co Ty od nich chcesz? Amanogawy u mnie też już pokazują kwiecie.
Judith 10:08, 22 kwi 2026

nicol21 napisał(a)
no no, porządeczek ze hoho! też tak bym chciała mieć.

Nicol, Ty masz inne ogrodowe prace - twórcze . Ja całą wiosenną energię ogrodową mogę skierować ku porządkom .
Judith 10:09, 22 kwi 2026

mrokasia napisał(a)
Ładnie kwitną Twoje Pissardi, co Ty od nich chcesz? Amanogawy u mnie też już pokazują kwiecie.

Kwitną i to całkiem ładnie. Tyle, że rzadziutkie takie te drzewka...
Magara 22:35, 22 kwi 2026

Judith, a tniesz te swoje?
Ja nie do końca wiem czy mam pissardi czy nigrę (kiedyś usiłowałam to rozgryźć ale zapału mi zabrakło), ale tnę mocno od samego początku.
Od dwóch lat nawet jeszcze mocniej bo dosadziliśmy drugą i mam taki plan, żeby się zrównały
Judith 08:27, 23 kwi 2026

Magara napisał(a)
Judith, a tniesz te swoje?
Ja nie do końca wiem czy mam pissardi czy nigrę (kiedyś usiłowałam to rozgryźć ale zapału mi zabrakło), ale tnę mocno od samego początku.
Od dwóch lat nawet jeszcze mocniej bo dosadziliśmy drugą i mam taki plan, żeby się zrównały

Cięłam je przez pierwsze 2, 3 lata. W ogóle nie wpłynęło to na zagęszczenie . Od zeszłego sezonu nie tnę, bo stwierdziłam, że teraz taką metodę wypróbuję.
One ogólnie bardzo słabo rosną także w sensie zwiększania objętości pnia. Inna sprawa, że kupiłam je jako cieniutkie patyczki z bryłą korzeniową wielkości mojej pięści... Może po prostu muszą dłużej czekać (a ja z nimi), sama nie wiem...